Kurus Sihat Tanpa Lemak Jahat

Kepentingan Lecithin Nyata Diperlukan Untuk Badan Anda

Sebelum ini pasti dikalangan anda semua ada yang belum mengetahui apa sebenarnya Lecithin ini. Lecithin adalah sebagai agen pemecah lemak  (fat emulser). Lecithin didapati daripada tisu haiwan dan tumbuh-tumbuhan seperti jagung, telur dan kacang soya.

Apa yang terdapat dalam Lecithin ?

  • Kandungan yang terdapat dalam lecithin seperti
  • Asid linolik (essential fatty acid) amat diperlukan oleh badan, tetapi badan kita tidak boleh menghasilkannya jadi ia perlu diambil melalui diet harian kita.
  • Kolin, satu komponen neurotrasmitter.
  • Asetikolina yaitu bekal biokimia untuk penghantaran mesej di dalam otak dan sistem saraf.
  • Inositol, sebagai komponen ufama membran/selaput sel dalam tisu di seluruh badan.

 

Agen pemecah lemak
Agen pemecah lemak

Kegunaan Lecithin sangat banyak sekali untuk tubuh badan kita, diantaranya yaitu

  • Untuk proses metabolisme, kolesterol, triglycerides dan lemak darah (blood lipids)
  • Memecah serta mencairkan lemak terutama kolesterol
  • Menurunkan total serum cholesterol  dan meningkatkan kolesterol baik (HDL)
  • Membantu kawal paras tryglycerides
  • Membantu memecahkan  lemak badan dan mengurangkan lemak yang tersendat di pembuluh – pembuluh darah
  • Mengurangkan kesan buruk yang wujud dari masalah kolesterol.

lechithin

Lecithin  penting untuk fungsi otak

Acetylcholine penting untuk fungsi otak  seperti berpikir, ingatan  konsentrasi, menentukan kita berdiri, makan, bercakap, tidur, penghadaman dan lain-lainnya.

Acetylcholine merupakan sejenis neurotransmitter yang terlibat dalam penerimaan, penyimpanan  dan penghantaran maklumat yang betul ke otak. Jika bekalannya cukup, maka fungsi -fungsi ini dapat dilakukan. Jika tidak, fungsi itu akan tergugat. Acethylcholine dihasilkan dari cholin. Cholin mudah diperolehi dari lecithin.

lecithin meningkatkan bekalan cholin dan acethylcholine, kerana 30 % otak adalah terdiri daripada lecithin, manakala 70% lemak di hati (liver ) adalah lecithin.

 lecithin bantu pecahkan lemak
Lechitin amat diperlukan untuk mereka yang uzur atau sudah tua oleh sebab angin, stroke (angin ahmar) dan sakit-sakit yang biasa dialami oleh kaum tua. Lecithin juga berfungsi mengurangkan berlakunya masalah pembuluh tersendat yang menjadi punca darah tinggi, sengat sendi dan sejuk kaki. Lechitin diperlukan untuk menghasilkan bahan kimia yang dipanggil bile daripada kolesterol. Bile amat penting untuk proses penghadaman. Manakala untuk sel pula lecithin penting untuk mengangkut, menghantar bahan-bahan  lemak dari makanan ke sel-sel. Choline dan lecithin menguatkan selaput sel-sel neuron dan semua sel-sel tubuh badan kita. Lechitin juga baik untuk perlindungan sistem jantung kita.
Jantung
Jantung

Begitu banyak manfaat lecithin untuk tubuh badan kita, oleh itu amalkan lah pengambilan Lecithin untuk anda dan orang tersayang. Anda boleh buat belian Lecithin disini hanya dengan klik gambar dibawah ini sahaja, sangat mudah bukan ? jadi tunggu apalagi pesan sekarang.

 

Anda boleh  Beli Lecithin Disini.

Belian secara online guna kad Kredit/Debit ->>Klik Sini Saya Nak  Beli Lecithin

ikut sahaja langkah yang diberi, Web belian adalah selamat dan dilindungi (https :Hyper Text Transfer Protocol Secure (HTTPS) is the secure version of HTTP, the protocol over which data is sent between your browser and the website that you are connected to)

Jika anda tak nak buat order sendiri, anda boleh menghubungi kami untuk buat pesanan/belian.

Pn. Nila/ En. Firdaus

sms/ whatsapp  +60176281787

Anda yang gemar dengan pengkhidmatan Cash On Delivery, kami menyediakan pengkhidmatan ini di sekitar area Batang kali, Hulu Yam, Rasa, Bukit Beruntung, Kuala Kubu Bharu, Gohtong Jaya dan Genting Highland. Anda boleh terus menghubungi kami untuk membuat pesanan. Barang yang anda pesan akan kami terus hantar ke alamat yang anda berikan. Sangat menjimatkan masa anda. Jangan tunggu lagi, hubungi kami segera di talian yang tertera diatas ya.

Anda nak harga yang special untuk setiap pembelian produk Shaklee ….?? Klik Disini Untuk Join Ahli sekarang

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
—————————————————

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutube

12 Comments

  1. admin Author

    Lecithin memang baik untuk atasi kolesterol dan pecahlan lemak anda. Juga untuk fungsi otak yang baik. Jangan lupa untuk mengambil lecithin dalam keseharian anda agar memiliki tubuh badan yang sihat.

    Reply
    1. a really good way to lose wieght without a diet is to drink 4 cups of water before every meal. this will fill you up, and youlle eat less, plus water is really good for you.couple this with the wieghts at home, and youlle be fine.oh, and by the way, google power of ten adam zickerman and get the bookits a workout that you do twice a week for 20 minutes, and its better than the 5 day a week, hour each day routinemy dad and i have both been doing this for 2 years, and it works really really well.so yeah, drink water before you eat to lose the extra fat, and use your wieghts for power of 10 to get musclegood luck!!!!!hope this helps!!!!!

      Reply
  2. Suka dgn lecithin, tapi tak dapat nak amal sangat. Saya ambil sebiji sehari je hari tu,dah cukup buat saya turun 2kg tak sampai 2 minggu. Ingatkan ambil utk choline utk breastfeeding anak tu yg tambah lecithin tp mmg badan sgt responsif. Terpaksa stop sebelum jadi underweight pula eheheh

    Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam