div id="fb-root">
Ibu Mengandung

Sekurang Kurangnya 400 mcg Asid Folik Yang Di Perlukan Untuk Ibu Hamil

Begitu pentingnya pengambilan asid folik kepada ibu hamil. Asid folik sangat penting dalam pembentukan otak dan sistem saraf tunjang kita. Kecacatan  contohnya anencephaly (ketiadaan tempurung kepala), Spina bifida (penyakit saraf tunjang), boleh diturunkan risikonya dengan pengambilan asid folik seawal sebulan sebelum hamil.

 

baby kekurangan asid folik

 

Ini bermakna mana-mana wanita yang sudah bersedia untuk hamil disarankan untuk mengambil pil asid folik ini. Malah, wanita yang pernah melahirkan anak dengan kecacatan di atas disarankan memulakan pengambilan pil asid folik ini tiga bulan sebelum hamil. Ia hendaklah diteruskan sehingga kehamilan berusia tiga bulan. Selepas itu, memandangkan pembentukan otak dan sistem saraf sudah selesai, asid folik tidak lagi memberikan kesan pencegahan kecacatan ini.

baby kekurangan asid folik 2
Asid folik menolong bayi dalam kandungan anda daripada kecacatan dalam sistem sarafnya (kecacatan tiub nueral) seperti Spina bifida.

Spina bifida berlaku apabila pelindung yang meliputi saraf tunjang bayi tidak tertutup dengan sempurna. Ini boleh menyebabkan kerosakan saraf kekal.

  • Dalam 12 minggu pertama kehamilan, otak dan sistem saraf bayi terbentuk dan berkembang dengan pesat. Oleh sebab itu adalah sangat penting untuk mengambil asid folik setiap hari pada masa itu.
  • Dalam trimester kedua, iaitu dari minggu ke -13 kehamilan, anda sudah boleh berhenti mengambil asid folik, namun jika anda ingin terus mengambil asid folik sepanjang kehamilan, ia tidak akan menjejaskan kesihatan anda ataupun bayi anda.

spina bifida

Sangat penting bagi ibu mengandung untuk mengambil asid folik agar bayi yang dilahirkan sihat dan sempurna, jadi apa salahnya anda mengambil asid folik ini. Anda boleh juga mendapatkan keperluan asid folik dari B Complex Shaklee yang sangat mudah anda dapatkan.
b complex

 

Kenapa anda perlu ambik B Complex Shaklee ?

Para saintis Shaklee telah mencipta asid folik secara semula jadi yang pertama di dunia sengan kadar keboleh serapan (bioavailability) yang sangat tinggi dan berkualiti. Ini kerana, asid folik yang semula jadi tidak mudah untuk diserap oleh tubuh dan hampir 99% asid folik yang terdapat dalam pasaran bersifat sintetik.
B Complex Shaklee mengandungi 8 komponen penting vitamin B, termasuklah 100% biotin dan asid folik. Kesemua 8 komponen ini perlu ada pada vitamin B Complex untuk mendapatkan keseimbangan dan keberkesanan yang sempurna.
Kelebihan atau kekurangan akan menyebabkan ketidakseimbangan vitamin B dalam tubuh. Vitamin B adalah vitamin larut air, sebarang lebihan tidak akan disimpan sebaliknya disingkirkan melalui sistem pencernaan. Oleh itu, adalah sangat penting untuk kita mengambil Vtamin B Complex setiap hari.

Bagaimanapun, tidak salah jika anda ingin melanjutkan pengambilan asid folik. Kerana ada kajian melaporkan pengambilan asid folik oleh orang dewasa dapat membantu mengurangkan  risiko nyanyuk dan menghilangkan tekanan.

 

shaklee b complex shaklee
Harga asid folik pun tak mahal dan masih boleh terjangkau oleh anda. Dos yang disarankan adalah sekurang-kurangnya 400 mcg. Terdapat dua jenis persediaan iaitu dos 400 mcg dan dos 5,000 mcg ( 5mg). Anda dinasihatkan mengambil 400 mikrogram asid folik setiap hari sebaik sahaja nak merancang kehamilan. Kemudian teruskan mengambil untuk 12 minggu yang pertama kehamilan. Baik juga jika anda makan makanan yang kaya dengan folat.

Anda boleh dapatkan B Complex disini tanpa harus mencari kemana-mana, sangat mudah bukan. Anda boleh membuat pembelian dengan hanya klik sahaja di gambar. Pihak Shaklee akan menghantar pesanan anda terus ke address yang anda berikan melalui kurir. Sangat mudah bukan…? jadi tunggu apalagi, pesan sekarang juga.

 

beli sekarang juga

 

Belian secara online guna kad Kredit/Debit ->>Klik Sini Saya Nak  Beli B Complex

 

ikut sahaja langkah yang diberi, Web belian adalah selamat dan dilindungi (https :Hyper Text Transfer Protocol Secure (HTTPS) is the secure version of HTTP, the protocol over which data is sent between your browser and the website that you are connected to)

Jika anda tak nak buat order sendiri, anda boleh menghubungi kami untuk buat pesanan/belian.

Pn. Nila/ En. Firdaus

sms/ whatsapp  +60176281787

Anda yang gemar dengan pengkhidmatan Cash On Delivery, kami menyediakan pengkhidmatan ini di sekitar area Batang kali, Hulu Yam, Rasa, Bukit Beruntung, Kuala Kubu Bharu, Gohtong Jaya dan Genting Highland. Anda boleh terus menghubungi kami untuk membuat pesanan. Barang yang anda pesan akan kami terus hantar ke alamat yang anda berikan. Sangat menjimatkan masa anda. Jangan tunggu lagi, hubungi kami segera di talian yang tertera diatas ya.

Anda ingin mengetahui cara daftar ahli Shaklee..??
Mudah sahaja… hanya klik sahaja disini :

join ahli shaklee sekarang

 

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
—————————————————

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutube

18 Comments

  1. admin Author

    Jangan lupakan asid folik untuk anda ibu mengandung di luar sana…..asid folik sangat dierlukan untuk bayi dalam kandungan anda. Dapatkannya dalam B Complex shaklee hari ini.

    Reply
    1. admin Author

      Ya betul tu illa…terlalu ramai diantara kita yang ambik mudah dan menyesal kemudian hari. Ada yang dpt asid folik dari klinik malah dibuang dengan alasan takut baby besar..padahal sebenarnya itu suatu keperluan baby…

      Reply
  2. B Complex Shaklee mengandungi kesemua vitamin B yang diperlukan. Ibu-ibu hamil harus ambil asid folik setiap hari.sangat penting tau.
    Ada juga org tua cakap tak elok ambik sebab vitamin tu bewarna kuning.takut anak lahir kena demam kuning..itu semua auta.!!
    Demam kuning berkaitan dengan darah ibu bapa Okey! Bukan vitamin warna kuning

    Reply
    1. admin Author

      Ya betul tu dear Zoe…kita kena bijak dalam hal ini. Semua cakap-cakap tu hnya auta…b complex baik untuk kita semua bahkan untuk yang bukan mengandung. Kerana boleh menjadikan badan kita sihat dan jauh dari kemurungan dan tekanan.

      Reply
  3. Cantik betul blog kak nila ye. Geram tengok. hahaha. Penting rupanya asid folik ni. selama ni saya pandang sebelah mata je asid folik ni. Baca pun tak nak. Singgah blog ni baru tahu betapa pentingnya asid folik untuk diambil oleh ibu hamil.

    Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam