Kesihatan Lelaki

Cik Abang Merokok Umpama Mengaktifkan Bom Waktu Yang Kapan Saja Boleh Meletup

Merokok selalu sinonim dengan kaum lelaki. Hampir 99% lelaki di Malaysia kesemuanya merokok. Ramai para wanita yang sangat sedih jika orang kesayangan merokok. Merokok boleh meragut nyawa dan sangat berbahaya.  Kerana merokok ini seperti bom masa yang akan meletup bila-bila masa sahaja. Apakah ada sebahagian dari anda yang mempunyai ahli keluarga lelaki yang tak merokok? pasti ada tapi tak banyak kan?

bahaya merokok
Merokok membawa maut

Tahukah anda, merokok sangat berbahaya kerana dapat menyebabkan kanser payudara, kanser pernafasan, kanser tekak, kanser pankrias, kanser saluran pernafasan kronik, penyakit jantung, kemandulan, kanser esofagus, kanser mulut, kanser usus dan rahim, kanser pundi kencing dan pelbagai lagi kanser. Tetapi kenapa masih banyak lagi yang merokok? apakah mereka tak tahu bahaya merokok ini. Jawaban nya hanya satu, iaitu mereka tak boleh berhenti daripada menghisap rokok kerana tak sanggup. Bahkan untuk sehari pun mereka tak boleh. Kerana mereka sudah ketagih merokok.

 

tekanan salah satu punca rokok
tekanan salah satu punca rokok

Ramai dari mereka yang telah pun meninggal kerana bahaya rokok ini. Macam-macam penyakit yang mereka hidap.Bahkan merokok ini sangat bahaya bagi anggota keluarga lainnya. Seperti kanak-kanak dan juga ibu mengandung, kerana mereka terpaksa menjadi perokok pasif yang berada di dekat perokok aktif ini. Tidakkah anda merasa kasihan pada mereka wahai perokok aktif.

merokok mengganggu kesihatan kanak-kanak
Merokok membahayakan orang sekitar

Dari segi kesihatan, rokok mendatang kan kesan buruk kepada tubuh badan disebabkan oleh bahan kimia yang terkandung di dalam rokok. Kesannya boleh terbahagi kepada kesan masa panjang dan kesan masa pendek.

  • kesan masa panjang

Asap rokok yang dihidu oleh si perokok atau mereka yang berada di sekelilingnya, akan memasuki rongga mulut dan hidung melalui kerongkong  ke paru-paru. Kandungan asap rokok akan menyebabkan kerosakan tisu di sepanjang perjalanan di ruangan didalam tubuh badan.

 

  • kesan masa pendek

akan terjadi pengurangan fungsi otak disebabkan oleh pembebasan gas karbon dioksida dan pengurangan oksigen daripada asap rokok tersebut. Selain itu merokok boleh merosakkan pendengaran  dan penglihatan kerana mengurangkan kadar pengaliran darah ke seluruh tubuh badan.

merokok meragut menyawa
Rokok rosakkan paru-paru
Perokok selalu mempunyai nafas yang berbau dan mudah mendapatkan jangkitan mulut dan gusi serta gigi pun akan menjadi kuning dan tak bersih. Perokok akan mudah merasa letih dan juga bermasalah dengan jantung. Tidak itu sahaja,merokok membebankan ekonomi si perokok itu sendiri. Bayangkan berapa ringgit wang yang harus di keluarkan setiap hari hanya untuk membeli rokok ini. Sudah lah berbahaya, rokok pun sangat mahal harga nya. Oleh itu kami menghimbau kepada anda di luar sana untuk berhentilah merokok, jagalah kesihatan anda dengan baik. Ingatlah orang tersayang anda yang masih perlukan jagaan anda.
vivix terdapat anggur muscadine
Vivix bantu atasi ketagih merokok

Jika anda rasa susah untuk membuang tabiat merokok anda, simaklah sekilas video yang kami paparkan kepada anda dibawah ini.
Seperti cerita dalam video dibawah ini,  Encik ini adalah seorang perokok tegar yang sangat susah untuk berhenti merokok. Dah pelbagai cara beliau lakukan sampai pada akhirnya isteri beliau mendapatkan Vivix untuk di konsumsi. Alhamdulillah berkat konsisten dan menjaga amalan pengambilan Vivix  ini, beliau merasakan pahit dan hambar rokok yang dihisap, yang akhirnya membawa kepada berhenti untuk mengambil rokok.

Sangat penting untuk kita menjaga kesihatan agar kelangsungan kehidupan kita bersama keluarga boleh berjalan dengan baik. Terhindar dari pelbagai masalah kesihatan. Jom kita bersama ubah gaya kepada gaya hidup sihat dan ceria.

Berhenti Merokok Dengan Cepat untuk Selama-Lamanya from iReach HD on Vimeo.

 

Diantara Testimoni pengguna Vivix yang mengalami kesan  yang baik mengambilVivix untuk berhenti merokok.

 

testimoni vivix untuk merokok 2

testimoni vivix untuk merokok

testimoni vivix untuk merokok 3

 

Semoga entry kali akan dapat menyedarkan anda betapa pentingnya hidup sihat tanpa rokok ini. Banyak lagi yang boleh kita kerjakan untuk keluarga dan masyarakat yang memerlukan kita agar sentiasa tampil sihat dan ceria.

Jika anda berminat nak mendapatkan Vivix ini untuk orang tersayang anda, bertindaklah segera. Masih ada kesempatan untuk merubahnya. Lebih baik terlambat daripada kita tak mencuba sama sekali. Anda boleh dapatkan Vivix disini. Klik sahaja logo dibawah ini, anda akan boleh terus membuat pesanan. Pesanan anda akan dikirim ke alamat yang anda berikan dan akan dikirim oleh pihak Shaklee melalui kurir. Sangat mudah bukan ?

Vivix atasi ketagih merokok

Anda boleh mendapatkan Vivix disini.

Belian secara online guna kad Kredit/Debit ->>Klik Sini Saya Nak  Beli Vivix

Belian Promo Vivix Beli 2 botol Hanya RM765.32 Dengan Free Membership

ikut sahaja langkah yang diberi, Web belian adalah selamat dan dilindungi (https :Hyper Text Transfer Protocol Secure (HTTPS) is the secure version of HTTP, the protocol over which data is sent between your browser and the website that you are connected to)

Jika anda tak nak buat order sendiri, anda boleh menghubungi kami untuk buat pesanan/belian.

Pn. Nila/ En. Firdaus

sms/ whatsapp  +60176281787

Anda yang gemar dengan pengkhidmatan Cash On Delivery, kami menyediakan pengkhidmatan ini di sekitar area Batang kali, Hulu Yam, Rasa, Bukit Beruntung, Kuala Kubu Bharu, Gohtong Jaya dan Genting Highland. Anda boleh terus menghubungi kami untuk membuat pesanan. Barang yang anda pesan akan kami terus hantar ke alamat yang anda berikan. Sangat menjimatkan masa anda. Jangan tunggu lagi, hubungi kami segera di talian yang tertera diatas ya.

 

 

 

Mahu Jadi Ahli Shaklee percuma dan nikmati potongan hebat 15%-20%

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
—————————————————

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutube

6 Comments

  1. Aslmkm.Ke mana blog Dr leen menghilang? Sebelum ni ada dan saya sellau baca blog beliau. Tapi sekarang bila klik dekat link dah tak ada. Dah di delete ker?Alamak..sayang la kalau macam tu, saya dental student, sellau baca blog beliau, menarik!!

    Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam