div id="fb-root">
Tentang Kesihatan Wanita

Datang Bulan Tak Lancar Sampai Rasa Nak Ketuk Kepala

Ramai wanita hari ini yang alami masalah period tak lancar atau datang bulan macam ada dan tiada. Pelbagai cara dah buat tapi masih seperti itu juga. Diantara penyebab terjadinya hal ini ialah hormon estrogen yang kurang dan juga hormon progesteron. Dan diantara penyebab lain terjadi haid tak lancar ini ialah kerana masalah anemia. Kadang haid datang pada awal bulan atau kadang pada pertengahan bulan, kiranya memang tak menentu.  Dan penyebab lain yang popular adalah stress atau tekanan yang terlalu berlebihan. 

 

menstruasi tak teratur
Wanita dengan haid tak teratur

 

Jangan pernah anda lupa bahawa obesiti pun menjadi penyumbang terjadinya haid tak teratur ini. Oleh itu anda yang memiliki berat badan berlebihan, ada baiknya anda menurunkan berat badan anda secara sihat dan mengkonsumsi pelbagai makanan yang kaya akan nutrisi. Wanita yang memasuki usia menopause juga tak ketinggalan mengalami hal ini. Mereka pun mengalami masalah haid yang teratur juga. Masa menopause mengakibatkan haid seorang wanita menjadi tidak lancar . Adakalanya pada masa ini seorang wanita memerlukan terapi untuk menghadapi masalah ini. Adalakanya mereka mengalami pendarahan hebat dan jika terjadi pada anda seperti ini, disarankan anda cepat menghubungi doktor anda untuk konsultasi dan pemeriksaan lebih lanjut.

 

wanita dengan haid tak teratur
stress salah satu penyebab haid tak teratur

 

Haid tak teratur ini juga disebabkan juga kerana adanya suntikan hormonal ataupun suntikan perancang. Biasanya wanita yang mendapatkan suntikan perancang akan mengalami masalah datang bulan yang tidak lancar. Kadang-kadang setiap bulan ada, kadang-kadang tiada sama sekali. Tetapi bagi sebahagian wanita walaupun menerima suntikan perancang, period mereka tetap stabil. Ini dikira tidak semua wanita memiliki sejarah yang sama. Oleh itu anda perlu memperhatikan kaedah apa yang perlu anda buat agar anda tiada masalah dalam period anda setiap bulannya. Beranikan diri anda untuk berjumpa doktor dan ketahui lebih lanjut kaedah apa yang sesuai untuk anda jalankan.

 

Gaya hidup dan pemakanan yang seimbang sangat perlu anda titik berat kan agar kesihatan anda terjamin. Selain itu perlunya anda melakukan senaman untuk meransang tubuh badan agar sentiasa lebih cergas dan bertenaga. Makanan tambahan seperti Gla Complex pun boleh dijadikan suatu alternatif untuk mengembalikan dan membantu kedatangan haid kembali stabil dan normal. Anda tentu akan mengalami masalah jika mendapatkan haid yang tak teratur setiap bulannya dan akan mengalami banyak kesukaran dalam kehidupan sehari-hari. Tanda-tanda yang biasa terjadi seperti sakit kepala, marah tak tentu hala, senggugut, stress, jerawat, sakit kepala sebelah atau migrain dan juga masalah berat badan. Hal ini tentunya akan membuat anda rasa panik dan sangat kecewa sekaligus tertekan. Bagai ada sesuatu yang besar di atas kepala anda yang sangat berat dan memeningkan. Mahu tak mahu anda harus mencari solusi dan jalan terbaik untuk atasinya segera.

 

gla complex
Gla Complex bantu stabilkan hormon

 

Mengapa anda harus memilih Gla Complex ?

Gla membantu mengawal selia estrogen dan testosteron, melambatkan menopaus, menentang kanser, pelangsingan dan menghalang tekanan darah tinggi serta memperbaiki inflamasi kulit.

 

Oleh itu jangan anggap ringan masalah ini. Atasinya segera untuk kesihatan dan juga kelancaran aktifitas anda sehari-hari. Jangan malu untuk bertanya kepada yang lebih pakar atau pun kepada doktor anda untuk mendapatkan konsultasi lanjut tentang masalah ini.

 

vivix terbaik untuk kencing manis
Sirap merah kesukaan ramai

 

Seperti rakan saya yang mengalami masalah haid tak teratur ini, beliau mengambil Vivix dan Gla Complex untuk membantu dalam menangani masalah haid tak teratur ini. Alhamdulillah pada masa ini beliau sudahpun mendapatkan haid yang teratur dan juga bertambah sihat. Dalam sebulan setelah mengamalkan Vivix dan Gla Complex, haid beliau kembali normal. Dan setiap bulan akan datang. Sangat istimewa sekali Vivix dan Gla bagi beliau. Bagi anda yang kebetulan memiliki masalah yang sama, tidak ada rugi nya anda untuk mencuba Vivix dan Gla Complex juga. Karena kedua ini adalah jenis makanan tambahan yang semula jadi tiada bahan kimia di dalamnya. Sangat istimewa dan berkesan.

 

Vivix antioksidan
Vivix anti oksidan terbaik

 

Mengapa anda harus memilih Vivix ?

Vivix melindungi dan membaiki sellular DNA, memberi impak positif kepada pengawalan genetik, menggalakkan biogenesis mitochondria dan melambatkan pembentukan protin AGE.

Juga membantu memelihara jantung, kesihatan otak, kesihatan sisitem imun, sendi, perlindungan antioksidan dan peningkatan tenaga.

 

Jika anda ingin dan berminat untuk mendapatkan Gla Complex dan juga Vivix, anda boleh klik sahaja disini untuk mendapatkannya. Sangat mudah untuk anda kerana pesanan anda akan segera dikirim ke alamat yang anda berikan dalam link tersebut. Pesanan anda akan terus dihantar oleh kurir. Sangat mudah dan pantas.

Bagi anda yang berada di kawasan area Batang kali, Rasa,Bukit Beruntung, Ulu Yam, Kuala Kubu Bharu dan juga Genting Highland, Anda boleh mendapatkan terus pesanan anda tanpa harus melalui kurir pos. Kerana kami menyediakan pengkhidmatan Cash On Delivery kepada anda. Pesanan anda akan terus kami hantar terus ke tangan anda. Sangat jimat masa dan juga senang kan ? Nah tunggu apalagi ? pesan dan hubungi kami segera di talian yang tertera di bawah ini.

 

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
—————————————————

Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghubungi saya wassup ke 0176281787, Qaseh Firdaus atau email kepada kami di ct_rania@yahoo.com

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutube

9 Comments

  1. Bila period tak teratur ni mulalah risau macam-macam hal. Tapi daripada risau tanpa usahakan apa-apa lebih baik kita cuba produk Shaklee seperti GLA. Bukan setakat mampu mengembalikan kitaran period seperti sedia kala malahan dapat membantu mengurangkan period pain.

    Reply
  2. Mmg rasa nk ketuk kepala…lepas bsalin bby ke2 ni mmg tk teratur period…lepas stahun baru dtg…lepas tu tiap bulan mesti lambat smggu..risau gak…kene gla jgk la ni…

    Reply
  3. kesian kat kaum perempuan sebab mengalami masalah macam ni. saya tengok adik saya cukuplah. berguling guling atas katil. nasib baik ada Vivix yang boleh membantu ramai perempuan untuk mengatasi masalah ni.

    Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam