Semua Tentang Shaklee

Cara Mudah Elak Koyakan Episiotomy Semasa Bersalin

Masa kehamilan adalah masa yang sangat di nantikan oleh pasangan suami isteri, terutamanya pada mereka yang baru sahaja berkahwin ataupun pasangan yang dah lama mendirikan rumah tangga. Pelbagai kaedah dan juga petua di lakukan dan diamalkan agar ibu dan bayi yang dikandung sentiasa sihat dan ceria. Serta cukup keperluan gizinya. Pada kesempatan ini suka saya berkongsi kepada anda semua tentang pentingnya penjagaan kesihatan kepada ibu dan bayi pada masa mengandung serta cara untuk elakkan koyakan episiotomy pada masa bersalin. Makanan yang seimbang dan gaya hidup yang sihat akan dapat melahirkan suasana yang kondusif dan sihat untuk ibu dan bayi.

Selama kehamilan ibu perlu mengamalkan pemakanan yang sihat dan seimbang serta penting untuk menjaga nutrisi agar tetap bertenaga dan sihat serta jauh dari penyakit ataupun hal yang tak diinginkan. Salah satu cara yang perlu ibu lakukan adalah pengamalan makanan tambahan yang penuh dengan multivitamin dan bernutrisi agar badan sihat dan boleh menyalurkan makanan sihat untuk si baby.  Ada 6 jenis vitamin wajib yang ibu kena ambil tau, diantaranya iaitu :

  •  Vitamin B12

Biasanya didapati dalam daging, ikan, telur, susu. Ia penting untuk pembentukan sel darah merah dan pembentukan sistem saraf. Perlu ye pembentukan sel darah untuk kebaikan bayi yang dikandung.

  • Folik Asid

Ini penting tau. Untuk elakkan kecacatan spina bifida atau masalah kecacatan bahagian saraf tunjang bayi. Ibu perlukan sebanyak 400mcg sehari. Bila perlu ambil? Dari mula mahu hamil hinggalah 3 bulan pertama awal kehamilan, ini wajib!

  •  Vitamin C

Vitamin C bantu menyerap zat besi yang diambil oleh ibu. Ia sangat diperlukan untuk perkembangan bayi anda seperti tulang, kulit dan juga sistem imun. Semasa hamil sekurangnya sebanyak 85mg sehari perlu diambil.

  • Vitamin D

Vitamin D membantu untuk kesihatan tulang ibu dan gigi yang sihat. Juga untuk perkembangan tulang bayi juga. Vitamin D membantu penyerapan kalsium dengan lebih  sempurna.

  • Kalsium

Kalsium adalah untuk kesihatan tulang dan gigi bayi dan juga kesihatan perkembangan jantung, otot dan saraf bayi. Ia diperlukan oleh bayi untuk pembentukan degupan jantung yang normal. Jika ibu tak cukup pengambilan kalsium, bayi anda akan ambil dari simpanana kalsium ibu dan ini akan menyebabkan risiko ibu terkena osteoporosis (kereputan tulang) di kemudian hari. Ibu perlukan sekurangnya 1000mg setiap hari semasa hamil.

  • Zat Besi

Zat besi sangat diperlukan untuk membawa oksigen ke seluruh bahagian badan dan juga melalui plasenta kepada bayi. Ibu hamil perlukan 27mg zat besi sehari. Jangan skip tau sebab kalau tak cukup zat besi ni boleh sebabkan masalah hb rendah pada ibu. Masalah hb rendah boleh mengundang risiko pada bayi seperti kelahiran tidak cukup bulan atau pun kelahiran dengan berat badan yang tidak memuaskan.

 

Diantara vitamin yang boleh anda konsumsi seperti gambar dibawah ini,

img1441439274717
Set Mengandung Lengkap

 

Tahukah anda..?  mommies yang tengah mengandung dan akan melahirkan tak lama lagi, Ketahui Tips ini untuk memudahkan anda masa bersalin nanti, hasilnya sangat luar biasa.

Tips nak elak koyak waktu bersalin:

1. ambil vitamin c
2. ambil sumber asid amino – esp
3. ambil omega 3 – omega guard

Semua ni buatkan kulit elastik, sekitar perinium akan lebih elastik, dan tak mudah koyak serta kulit menjadi anjal. Jadi jangan sia-sia masa anda, bila anda tahu mengandung, cepat-cepat ambil Vita c, Esp dan juga Omega Guard untuk kelancaran proses persalinan nanti. Tak cuba tak tahu, dah cuba baru tahu set ni memang terbaik.

IMG_20150902_114549
Set yang bantu elak koyakan masa bersalin

Anda boleh dapat kan Set Mengandung Lengkap disini, atau hanya Set Elak Koyakan Semasa Bersalin Sahaja disini. Sangat mudah bukan? semuanya dihujung jari anda sahaja,tanpa anda harus kemana-mana untuk mendapatkan set ini. Kamijuga menyediakan pengkhidmatan Cash On Delivery di area Batangkali, Rasa, Bukit Beruntung, KualaKubu Bharu, Ulu Yam, Gohtong Jaya dan Genting Highland. Anda boleh terus menghubungi nombor talian di bawah untuk memesan produk yang anda inginkan. Kami akan hantar pesanan anda terus ke alamat yang anda berikan dengan segera. Sangat mudah dan menjimatkan masa anda bukan ? jadi buat pesanan anda sekarang juga…..!!!

 

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
—————————————————

Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghubungi saya wassup ke 0176281787, Qaseh Firdaus

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutube

5 Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam