Gastrik dan Pedih hulu hati

Atasi Gastrik Dan Pedih Hulu Hati Dengan Cara Yang Mudah Dan Selamat

Gastrik adalah penyakit yang paling popular dikalangan kita. Sakit perut dan pedih hulu hati yang kerap, kadang sampai termuntah-muntah dan juga diiringi dengan pening dan rasa loya. Gastrik sangat mengganggu dan memang tak disukai. Ada kalanya jika gastrik menyerang sampai terguling-guling kerana sakit yang teramat sangat.

sakit gastrik dan pedih hulu hati

Gastrisis adalah radang pada lapisan perut. Banyak hal yang menyebabkan terjadinya gastrik ini. Diantaranya iaitu kerana jangkitan bakteria Helicobakter pylori yang menyebabkan ulser pada perut. Penyakit autoimmune, aliran semula cecair hempedu ke dalam perut, penggunaan ubat anti keradangan dalam tempoh yang lama seperti ibuprofen. Dalam sesetengah kes, lapisan perut seolah-olah “dimakan” menyebabkan terjadinya peptic ulser pada perut ataupun pada usus kecil.

Gastrik ini juga boleh disebabkan oleh parasit, virus ( termasuk virus herpes simplex), jangkitan kulat/fungus dan juga oleh bakteria.

Cara-cara kurangkan gastik

  • Elakkan makanan pedas dan berempah dan juga makanan yang selalau buat rasa sakit perut seperti makanan berminyak dan juga berlemak.
  • Makan dengan kuantiti yang sedikit tetapi kerap.
  • Jangan minum minuman yang beralkohol.
  • Buat senaman dan elakkan untuk tidak terdedah kepada tekanan atau stress.
  • Amalkan pengambilan Vitamin B12, Vitamin E dan Vitamin C untuk menggantikan kehilangan vitamin-vitamin berkenaan semasa akibat serangan gastrik. Pengambilan Esp dan Ostematrix sangat baik untuk mengurangkan keradangan dan sakit pedih hulu hati akibat gastrik. Kerana Kedua Vitamin ini mengandungi kalsium yang sangat baik untuk atasi gastrik.
  • Amalkan makanan yang boleh membuang angin dan elakkan mengambil makanan yang banyak mengandungi angin. Pepperminth sangat baik untuk anda amalkan sebagai penolak angin dan atasi masalah gastrik yang anda alami. Kerana terdapat herba-herba yang baik di dalam pepperminth yang dapat membantu membuang angin dalam badan dan atasi masalah gastrik yang anda derita.
  • Minum air masak sekurang-kurangnya 3 liter setiap hari.
  • Sarapan pada setiap awal pagi dan elakkan mengambil makanan yang pedas.
  • Jangan biarkan perut anda kosong dan usahakan makan pada awal waktu.
  • Bila gastrik menyerang dan tak tertahankan, anda boleh menghubungi doktor dan mendapatkan konsultasi terbaik dengan mendapatkan cadangan ubat yang sesuai untuk anda. Jika kes berlarutan, doktor akan membuat beberapa ujian untuk anda, untuk memgetahui sama ada jangkitan bakteria dan sebagainya.

 

Berikut ini adalah Puan Farahana yang mengalami Gastrik selama 10 tahun dan mengamalkan Set Gastrik dari Shaklee dan alhamdulillah telahpun rasa lega dari sakit gastrik yang selalu diderita sebelum ini. Malah semakin sihat dan bebas dari gastrik.

Bagi anda yang dah lama ada gastrik ni, saya sarankan anda untuk mengamalkan Esp, Ostematrix dan juga Pepperminth Ginger Plus untuk atasi masalah gastrik ini. Seperti saya dulu pengidap Gastrik juga dan sekarang alhamdulillah bebas dari gangguan gastrik. Dan seakan gastrik dah tiada lagi saya rasakan. Badan semakin sihat dan ceria. Alhamdulillah.

Set Gastrik dan pedih hulu hati.
Set Gastrik dan pedih hulu hati.

Anda boleh mendapatkan Set Gastrik ini DISINI dan kami akan melakukan penghantaran ke seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Serawak. Barang yang anda pesan akan kami hantar melalui kurir terus ke alamat yang anda berikan. Sangat mudah bukan ? Jika anda berminat nak mendapatkannya, anda boleh terus menghubungi kami di talian yang tertera di bawah.

beli sekarang juga

Bagi anda yang sukakan pengkhidmatan Cash On Delivery, kami menyediakan pengkhidmatan ini di area kawasan Batang Kali, Uluyam, Rasa, Bukit Beruntung, Kuala Kubu Bharu, Gohtong Jaya dan Genting Highland. Anda boleh hubungi kami di nombor talian yang tertera di bawah dan kami akan menghantar pesanan anda terus ke depan pintu rumah anda. Sangat mudah dan menjimatkan masa anda bukan ? Jadi tunggu apalagi, hubungi kami sekarang juga. Kami memberikan konsultasi terbaik untuk anda.

Hubungi kami, Puan Nila di sms atau watsapp 0176281787

Kesempitan wang dan berminat nak jana pendapatan sampingan ..? Sertai kami untuk turut sama menjana pendapatan secara online dari rumah sahaja dengan modal serendah rm 80 sahaja.

Join ahli disini untuk penjimatan harga dan dapatkan promosi harga runtuh setiap bulannya. 

join ahli shaklee sekarang

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

2 Comments to “Atasi Gastrik Dan Pedih Hulu Hati Dengan Cara Yang Mudah Dan Selamat”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam