div id="fb-root">
kecantikan kulit

Cara Atasi Jeragat Dengan Cara Yang Sihat Dan Selamat

Hari ini ramai dari wanita yang mengalami jeragat. Kesan dari jeragat ini akan membuat rasa percaya diri berkurangan dan malu bila berhadapan dengan khalayak ramai. Apa yang menyebabkan timbulnya jeragat ini? Dalam entry kali ini, jom kita ketahui apakah sebenarnya jeragat ini dan bagaimana cara untuk mengatasinya.

 

jeragat dan cara atasinya

Apa Itu Jeragat

Jeragat adalah perubahan warna kulit gelap yang muncul dikawasan wajah yang terdedah kepada sinaran matahari. Selalunya jeragat ini akan timbul disekitar wajah, pipi, ataupun hidung. Tetapi adakalanya juga mereka alaminya di kawasan dahi. Jeragat adalah penyakit kulit biasa, tetapi apabila ianya dibiarkan berterusan akan berisiko mendapatkan kanser kulit. Jeragat ini boleh dialami oleh sesiapa sahaja lelaki mahupun wanita. Keadaan kulit wajah seseorang berjeragat agak kusam dan kering. Dan tentunya dengan keadaan wajah berjeragat akan membuat anda semakin rendah diri dan kurang kepercayaan diri.

jeragat

Punca jeragat

  • Pancaran Sinar Matahari

Selalu terdedah dengan pancaran sinar matahari secara langsung mahupun tak langsung.

  • Kehamilan

Kebiasaanya wanita hamil akan banyak mengalami masalah kulit. Ini dikeranakan hormon yang tengah tak stabil. Pengambilan nutrisi yang lengkap amatlah digalakan bagi memastikan kesihatan kulit ibu terjaga dan dalam keadaan sihat. Pada sesetengah kes, jeragat akan hilang selepas ibu bersalin tetapi kadang ada juga yang alami jeragat berterusan.

  • Pengambilan ubat-ubatan seperti pil hormon atau pil perancang

Pengambilan ubat-ubatan ataupun pil hormon menyumbang kepada terbentuknya jeragat. Ini mengakibatkan hormon tak stabil dan mulai tumbuh jeragat. Begitu juga dengan pengambilan ubat yang akan menghasilkan kesan sampingan timbulnya jeragat.

  • Penggunaan barangan kecantikan seperti kosmetik

Menggunakan barangan kosmetik atau perawatan wajah yang banyak mengandungi bahan kimia dan juga selalu bertukar produk akan mempengaruhi kesihatan kulit wajah dan menyumbang kepada terbentuknya jeragat. Oleh itu disarankan untuk anda memilih peralatan kecantikan yang tiada bahan kimia dan selamat digunakan.

  • Keturunan

Faktor keturunan juga boleh menyebabkan terjadinya jeragat ini. Anda akan berisiko alami masalah kulit seperti jeragat jika ada ahli keluarga yang mengalaminya.

 

Rawatan

Oleh kerana jeragat amat mengganggu dan patut di atasi, disarankan untuk anda mengambil langkah yang bijak untuk menangani masalah ini. Pengambilan antioksidan amatlah diperlukan untuk mengembalikan lagi struktur kulit yang sihat dan bebas jeragat. Menaikkan lagi sistem ketahanan kulit dan memulihkan sel kulit yang rosak. Pengambilan makanan tambahan seperti vitamin amatlah membantu andauntuk dapatkan struktur kulit yang sihat dna baik. Perawatan wajah yang tidak mengandungi bahan kimia juga boleh membantu anda untuk kembalikan lagi wajah yang cantik dan berseri.

Diantara vitamin yang boleh anda amalkan untuk dapat atasi masalah jeragat ni, contohnya Vivix, Vita C Plus,Vita E Complex dan Collagen Powder. Juga set Nutriwhite yang sesuai untuk kulit normal dan bagus untuk memulihkan sel-sel kulit mati dan mengatasi jeragat dan kulit kusam.

  • Vita C Plus membantu membentuk kolagen, ianya mampu mempertingkatkan kedut dan menghalang otot menjadi lembik. Ambil Vitamin C setiap hari untuk kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukan pigmen. Pigmen adalah penyebab kejadian jeragat.
  • Vivix membantu melawan penuaan pada tahap selluler.Kandungan Vivix mengandungi resveratrol yang membantu melambatkan proses penuaan, merendahkan paras kolesterol dan baik untuk kecantikan kulit.Memperbaiki tekstur kulit,mengeurangkan bintik penuaan , memutihkan dan mengurangkan pigmentasi. Vivix merupakan antioksidan yang tinggi dan sangat baik untuk memperbaiki testruu kulit yang rosak.
  • Vita E Complex merupakan antioksidan yang kuat dan berkesan untuk melawan kanser, mengukuhkan sistem imun badan, memperbaiki bengkak dan ulser kulit. 1 kapsul vitamin E sehari membantu melambatkan penuaan, mengurangkan kedut, garis halus, akne dan bintik penuan.Ianya mampu memulihkan testur kulit dan ton muka, dada dan otot peha.
  • Collagen Powder sangat rendah berat molekulnya,sekitar 1000 Dalton amat mudah diserapoleh tubuh dan membentu menigkatkan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.  Semain kita menua, tubuh kita akan kurang menghasilkan kolagen, mengakibatkan lebih banyak kedutan dan garis halus. Shaklee Collagen powder membantu kita mengekalkan elastisiti smeulajdidan memperlahan kan kehadiran kedut-kedut.  kulit akan lebih sekata, kulitkering akan mula kembali lembab.kulit lebih anjal, dan atasi masalah jeragat.

Testimoni Pengguna Set Jeragat

Eza start jatuh cinta dengan Vita c Plus, masa tu kulit muka sangat kusam, berjerawat dan tak bermaya. Selepas ambil vitamin c dalam masa dua minggu dah nampak perubahan pada kulit. Lepas tu tepek lagi =buat masker memang terbaik, jimat wang dan tahan selama 6 bulan.

testimoni vita c untuk masalah jeragat dan jerawat

 

Kesan utama collagen ni sangat terasa kulit kita lembut je, semakin cerah bukan kat muka sahaja tapi semua. Kesan calar-calar, sunburn, semua tiada lagi.  Sebab dulu saya memang ahli persatuan dan aktif berjemur, berkhemah sana sini.

testimoni collagen atasi jeragat

 

Jeragat makin kurang, wrinkle area mata tiada dan wajah makin cerah.

testimoni vivix atasi jeragat

Selain memastikan kebersihan wajah, dan menerapkan gaya hidup yang sihat anda juga boleh mendapatkan segera set Jeragat untuk membantu anda agar segera pulih dari jeragat. Perawatan wajah dari dalam boleh membantu merangsang sel-sel yang telah mati untuk kembali pulih dan membaik. Memang berbaloi-baloi dan menyihatkan badan. Jeragat hilang dan badan pun semakin bertenaga dan ceria. Jeragat hilang dan kepercayaan diri anda pun kembali pulih.

Anda boleh mendapatkan Set Lengkap Jeragat Disini.

Anda boleh mendapatkan Vivix disini.

Belian secara online guna kad Kredit/Debit ->>Klik Sini Saya Nak  Beli Vivix

Belian secara online guna kad Kredit/Debit ->>Klik Sini Saya Nak Beli Set Lengkap Jearagat

ikut sahaja langkah yang diberi, Web belian adalah selamat dan dilindungi (https :Hyper Text Transfer Protocol Secure (HTTPS) is the secure version of HTTP, the protocol over which data is sent between your browser and the website that you are connected to)

Jika anda tak nak buat order sendiri, anda boleh menghubungi kami untuk buat pesanan/belian.

Pn. Nila/ En. Firdaus

sms/ whatsapp  +60176281787

Anda yang gemar dengan pengkhidmatan Cash On Delivery, kami Pengedar Shaklee Batang Kali menyediakan pengkhidmatan ini di sekitar area Batang kali, Hulu Yam, Rasa, Bukit Beruntung, Kuala Kubu Bharu, Gohtong Jaya dan Genting Highland. Anda boleh terus menghubungi kami untuk membuat pesanan. Barang yang anda pesan akan kamiterus hantar ke alamat yang anda berikan. Sangat menjimatkan masa anda. Jangan tunggu lagi, hubungi kami segera di talian yang tertera diatas ya.

Anda nak harga yang special untuk setiap pembelian produk Shaklee ….?? Klik Disini Untuk Join Ahli sekarang

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutube

2 Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam