div id="fb-root">
Demam Denggi Mematikan

Penyakit Denggi Berbahaya Dan Boleh Membawa Maut

Baru beberapa hari lepas saya dan suami mengantar Nutriferon, Vita C Plus dan Performance Drink untuk anak seorang customer kami yang dimasukkan ke hospital kerana demam dan juga platelet darah rendah dan di syaki mengalami penyakit denggi.  Anak mereka berusia 19 tahun. Seperti yang kita ketahui bahawa penyakit denggi sangat berbahaya dan boleh membawa maut. Penyakit ini berjangkit dan belum ada ubat untuk mengatasi penyakit ini. Denggi boleh dialami oleh sesiapa sahaja tanpa mengira jantina, mahupun umur. Tua muda boleh dapat penyakit ini. Penyakit ini biasanya memakan masa 10hari dan agak memakan masa lama untuk sembuh.

Denggi disebabkan oleh jangkitan virus denggi yang disebarkan oleh nyamuk aedes betina. Virus denggi ini tersebar oleh gigitan nyamuk aedes yang menggigit orang sihat. Ramai orang terkena penyakit denggi dikawasan bandar dengan penduduk yang sesak.

Terdapat 2 jenis penyakit denggi iaitu

  • Demam denggi klasikal

Pesakit biasa menunjukkan gejala deman, ruam, sakit badan, sakit sendi dan sakit otot. Gejala penyakit ini biasanya tidak teruk dan jarang menyebabkan kematian. Demam jenis ini biasa disebut demam patah tulang atau breakbone fever.

  • Demam denggi berdarah

Demam denggi berdarah ini biasnaya dialami oleh kanak-kanak terutama dalam lingkungan umur 2-13 tahun. Pada tahap awal gajala yang dialami sama seperti demam denggi klasikal dan selanjutnya akan berterusan dan semakin teruk dengan tekanan darah randah, ruam dan bintik-bintik merah dibadan, pendarahan gusi, najis berdarah atau berwarna hitam disertai dengan sawan mahupun tidak sedarkan diri. Jika ianya tidak dirawat secepat mungkin boleh mengakibatkan kematian.

Penyebab denggi

Denggi ini disebabkan oleh sejenis kuman virus yang dipanggil virus denggi. Virus ini berkembang biak dalam serangga. Virus ini masuk ke dalam peredaran darah manusia melalui gigitan nyamuk Aedes dan boleh didapati dalam tempoh yang singkat sahaja iaitu 4-5 hari pada tahap awal penyakit. Nyamuk aedes ini boleh dikenali dengan tanda belang hitam dna putih di kaki. Nyamuk aedes aegypti bertebangan disekitar rumah dan tinggal di tempat-tempat gelap didalam rumah. Ianya berkembang biak di dalam pasu-pasu bunga, barangan terpakai, lubang pada pokok, atau ditempat betakungnya air bersih di dalam dan luar rumah. Tadahan air seperti kolam,  tempayan atau baldi. Diluar rumah pada tayar buruk, saluran air hujan, tin kosong atau botol.

Oleh itu pentingnya bagi anda untuk membersihkan kawasan dalam  rumah dan juga persekitaran rumah. Jangan biarkan rumah anda menjadi sarang nyamuk pembunuh ini. Lakukan kerja-kerja pembersihan dalam rumah setiap hari. Dan pastikan rumah anda dan perselitaran anda bebas darinyamuk pembunuh ini. Lakukan semburan nyamuk disekitar kawasan rumah agar dapat membendung kedatangan nyamuk ini.

Rawatan denggi

Serakat ini tiada rawatan yang khusus bagi membunuh virus denggi ini. Bagi mereka yang alami denggi klasikal rawatan yang diberi bergantung kepada pesakit seperti mengurangkan demam dan mengelakkan berlakunya pendarahan. Dan bagi rawatan denggi berdarah pulak, pesakit akan digalakkan minum air dengan banyak kerana pesakit ini selau nya mengalami demam yang panas, muntah yang menyebabkan dehidrasi. Demam yang panas meningkatkan risiko sawan, oleh itu demam dikawal dengan antipiretik. Pemberian aliran intravena perlu jika sekiranya kiraan hemotokrit meningkat kerana ia menggambarkan darjah kehilangan plasma.

Perlu juga bagi anda untuk memberikan pesakit denggi Set Denggi dari shaklee ini. Ianya baik untuk sistem pertahan badan yang kuat melawan virus ini, serta membantu menaikkan platelet darah yang rendah dan juga memberikan tenaga kepada pesakit serta membantu atasi masalah dehidrasi. Set denggi ini kaya dengan vitamin dan mineral dan dapat membantu pesakit agar cepat pulih. Diantara Set Denggi iaitu Performanced Drink, Nutriferon, Esp dan juga Vita C Plus.

Anda boleh menyaksikan penjelasan set denggi ini melalui video dibawah ini. Pakar Nutrisi Shaklee akan menjelaskan kepada anda mengapa penting bagi pesakit untuk mengambil set denggi ini. Jom sama-sama kita saksikan.

 

Diantara testimoni Set Denggi

Adik acik kena denggi tapi result platlet darah turun mendadak,darah putih pun turun juga, acik bekalkan die 1 kotak nutriferon dan garlic sebelum adik pergi admit hospital, dari rumah ambil nutriferon sampai la kat hospital, dah macam-macam bagi dia sebelum ni, tapi nutriferon je acik suruh terus kan minum, oleh sebab kakak garang jadi dia telan juga. Mula-mula darah makin turun lagi, tapi pas acik suruh teruskan ambik nutriferon 2 hari kat hospital, adik dah boleh keluar, platlet darah pun makin naik, sekarang  mak pulak demam, jadi bagi mak pulak makan nutriferon.

set denggi

 

Performanced drink dan nutriferon menjadi sahabat sejati daripetang semalam sampai pagi tadi jumlah ambik 2 sachet sahaja. Performanced Drink setiap kali bancuh 2 sudu, gembira la zuyyin ibu bagi minum air sejuk sebab kalau tak susah nak bagi minum air khususnya masa dia tak sihat.

testimoni set denggi

Pengalaman yang tak dilupakan.

Dengan izinNya, umie sempat membantu sepupu yang koma 1 bulan kerana masalah buah pinggang bernanah, rawatan hospital swasta masih belum mencukupi untuk dia pulih. Alhamdulillah setelah berbincang dengan pegawai perubatan yang menjaganya, nutriferon dimasukkan dalam drip makanannya. 4 sachet pertama buka mata tapi tak sedar, 4 sachet kedua hanya dengan kuasaNya juga sihat sehingga kini.

testimoni untuk set denggi

 

Anda boleh mendapatkan Set Denggi Dewasa Lengkap disini

Anda boleh Pesan Disini Untuk Set Denggi Kanak-kanak.

Belian secara online guna kad Kredit/Debit ->>Klik Sini Saya Nak Beli Set Denggi

ikut sahaja langkah yang diberi, Web belian adalah selamat dan dilindungi (https :Hyper Text Transfer Protocol Secure (HTTPS) is the secure version of HTTP, the protocol over which data is sent between your browser and the website that you are connected to)

Jika anda tak nak buat order sendiri, anda boleh menghubungi kami untuk buat pesanan/belian.

Pn. Nila/ En. Firdaus

sms/ whatsapp  +60176281787

Anda yang gemar dengan pengkhidmatan Cash On Delivery, kami Pengedar Shaklee Batang Kali menyediakan pengkhidmatan ini di sekitar area Batang kali, Hulu Yam, Rasa, Bukit Beruntung, Kuala Kubu Bharu, Gohtong Jaya dan Genting Highland. Anda boleh terus menghubungi kami untuk membuat pesanan. Barang yang anda pesan akan kami terus hantar ke alamat yang anda berikan. Sangat menjimatkan masa anda. Jangan tunggu lagi, hubungi kami segera di talian yang tertera diatas ya.

Anda nak harga yang special untuk setiap pembelian produk Shaklee ….?? Klik Disini Untuk Join Ahli sekarang

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
—————————————————

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutube

2 Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam