Istimewa Vivix

Punca Penyakit Kayap Yang Mungkin Tidak Anda Sedari

Penyakit kayap amat popular dikalangan orang dewasa yang lebih tua dan orang yang mempunyai sistem imun badan yang lemah. Penyakit kayap disebabkan oleh virus Varicella zoster, iaitu virus yang sama yang menyebabkan cacar air atau chickenpox. Sesiapa yang mengalami Chickenpox boleh mengalami penyakit ini. Selepas sembuh daripada chickenpox, virus boleh memasuki sistem saraf anda dan terletak aktif selama bertahun-tahun lamanya. Akhirnya setelah sekian lama virus ini boleh bergerak aktif semula dan bermaharajalela disepanjang laluan saraf ke kulit dan akhirnya menyebabkan anda menderita penyakit kayap.

Biasanya kayap menyebabkan keradangan pada satu bahagian sahaja. Ianya biasa melibatkan bahagian dada (thoracic) dan muka (trigeminal). Tanda awal penyakit ini adanya rasa sakit, kebas dan panas di bahagian urat saraf yang terlibat. Simptom-simptomnya seperti keletihan dan sakit kepala. Simptom ini akan berlarutan selama 3 ke 5 hari. Simptom ini timbul sebelum tanda tanda kulit timbul.

virus penyebab penyakit kayap

Pada bahagian urat saraf yang terlibat, tanda pertama adalah tompok-tompok kemerahan yang menyakitkan. Selepas sehari dua akan timbul gelembung air yang kecil dan berwarna kekuningan. Kemudian dalam dua hari gelumbung itu akan kering. Kadang gelembung ini akan bergerak ke kawasan lain. Ini boleh terjadi apabila sistem imun badan pesakit sangat lemah.

Jika anda memiliki kayap di bahagian wajah, ianya berisiko menyebabkan komplikasi kepada mata termasuk boleh menyababkan kebutaan, juga boleh juga menyebabkan paralisis otot-otot (facial palsy) dan juga kadang-kadang kayap boleh menyebabkan keradangan organ dalaman termasuk otak, jantung, paru-paru dan usus. Setelah sembuh, bahagian yang terkena gelembung air akan sembuh dan meninggalkan parut. Kadang parut ini akan menjadi sakit bila keradangan kayap menyerang. Kesakitan bepanjangan pada tempat yang berkaitan akan menjadikan anda rasa sangat rimas dan tak sanggup menahan kesakitannya.

kayap

Seseorang dengan penyakit kayap boleh memberi atau menghantar virus varicella zoster kepada sesiapa yang tidak immune kepada cacar air (chickenpox). Biasanya ini berlaku kerana adanya hubungan secara langsung dengan luka terbuka ruam kayap. Setelah dijangkiti, orang itu akan terkena cacar air dan bukan kayap. Sebaiknya anda yang berpenyakit kayap mengelakkan sentuhan kepada sesiapa sahaja yang berimun rendah, wanita hamil, dan juga bayi.

Ada baiknya kita memperkasa imun badan dengan mengambil Nutriferon sebagai pendiding untuk mengelakkan pelbagai jangkitan virus dan serangan radikal bebas. Bagi anda yang telah dijangkiti penyakit kayap boleh mengambil makanan tambahan seperti supplement shaklee yang boleh membantu mempertingkatkan sistem ketahanan imun badan anda dan mengatasi kesakitan. Anda boleh mengamalkan Vivix, Garlic complex, Nutriferon, Alfalfa, dan juga Vita C Plus. Selain dapat mempertahankan sistem pertahanan tubuh, set ini juga baik untuk rawat kayap yang anda derita. Sistem pertahanan tubuh yang kuat akan dapat membantu kita untuk sentiasa sihat dan terhindar daripada pelbagai jangkitan virus dan bakteria.

Diantara Testimoni Pesakit kayap

Salam semua, saya nak share testimoni vivix saya boleh ?acctually saya beli vivix untuk mama saya yang kena penyakit kayap kat belakang badan, alhamdulillah kayapnya sembuh, tapi untuk pesakit kayap,walaupun kayap itu dah sembuh namun serangan kat saraf tu masih berterusan. Mama selalu rasa kat tempat bekas luka tu dan bahagian belakang dekat pinggang macam disebat-sebat sakitnya. Doctor cakap memang normal macam tu sebab kayap serang urat saraf dan membuatkan urat saraf rasa tertarik. Jadi saya cuba belikan Vivix untuk mama dan alhamdulilah syukur sangat dengan kuasa Allah, mama dah tak rasa sakit macam biasa lagi selepas minum vivix. Lega dan senang hati bila tengok mama cergas macam biasa. 

testimoni vivix untuk kayap
Vivix untuk atasi kayap

 

Aritu anak yang sulung kena kayap. Bawa pergi klinik tapi doktor cakap untuk kanak-kanak tiada ubat oral, hanya boleh bagi ubat sapu. Pergi 3 buah klinik semua doktor cakap yang sama, tiada ubat oral. Tapi doktor suggest suruh bagi suplement yang boleh boost kan imun dia sebab virus herpes ni akan menyerang bila sistem imun rendah.Terus teringat nutriferon. Saya bagi nutriferon tambah sekali vitalea for children, chewable vita c dan mealshakes. Alhamdulillah seminggu lepas tu terus kering kayap dia tu. 

testimoni nutriferon atasi kayap
Nutriferon bantu atasi kayap

Subhanallah, trus hilang kak rasa mencucuk kat bawah perut saya ni kan, On the way ni terus telan ketiga-tiga jenis ubat ini kat dalam kereta. Punyalah azab drive 4 jam tadi sebab rasa sakit ni. Sekarang rasa sakit terus hilang.

testimoni pesakit kayap
Alfalfa dan Garlic bantu rawat kayap

 

Dengan pengambilan vitamin shaklee ini secara konsisten setiap hari, in sha Allah akan dapat membantu anda untuk rawat dan atasi kayap yang anda derita. Selain selamat dan berkesan, produk ini juga tiada bahan kimia dan juga terbuat dari bahan organik yang diuji keberkesanannya oleh saintis dunia. Amat berbaloi untuk anda amalkan produk yang tiada bahan kimia agar tiada kesan sampingan yang membahayakan nyawa anda. Setiap penyakit berasal dari Allah dan akan kembali kepada Allah, kita berusaha untuk merawat dan meminta Allah untuk sembuhkannya.

Anda boleh mendapatkan Vivix disini.

Anda boleh mendapatkan Nutriferon disini.

Anda boleh mendapatkan Set Kayap 3 serangkai disini. (Garlic complex, Alfalfa dan Vita C Plus)

Anda boleh mendapatkan Set Kayap Lengkap disini

Belian secara online guna kad Kredit/Debit ->>Klik Sini Saya Nak  Beli Vivix

ikut sahaja langkah yang diberi, Web belian adalah selamat dan dilindungi (https :Hyper Text Transfer Protocol Secure (HTTPS) is the secure version of HTTP, the protocol over which data is sent between your browser and the website that you are connected to)

Jika anda tak nak buat order sendiri, anda boleh menghubungi kami untuk buat pesanan/belian.

Pn. Nila/ En. Firdaus

sms/ whatsapp  +60176281787

Anda yang gemar dengan pengkhidmatan Cash On Delivery, kami Pengedar Shaklee Batang Kali menyediakan pengkhidmatan ini di sekitar area Batang kali, Hulu Yam, Rasa, Bukit Beruntung, Kuala Kubu Bharu, Gohtong Jaya dan Genting Highland. Anda boleh terus menghubungi kami untuk membuat pesanan. Barang yang anda pesan akan kami terus hantar ke alamat yang anda berikan. Sangat menjimatkan masa anda. Jangan tunggu lagi, hubungi kami segera di talian yang tertera diatas ya.

Anda nak harga yang special untuk setiap pembelian produk Shaklee ….?? Klik Disini Untuk Join Ahli sekarang

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutube

4 Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam