Mabuk dan Loya

Atasi Angin Dalam Badan Dengan Cara Yang Mudah Dan Selamat

Berbincang mengenai angin dalam badan ini, sudah tentu ramai diantara kita yang alaminya. Angin dalam badan ni kadang buat kita jadi rasa tak tentu. Kadang sampai pening kepala dan tak tahu nak buat macamana. Gas atau angin yang ada dalam sistem penghadaman (perut, usus kecil dan usus besar) yang datangnya dari 2 sumber iaitu udara yang disedut dan bakteria yang ada dalam usus besar akibat gangguan daripada sesetengah bahan makanan yang tak dapat di cerna dengan baik di dalam badan kita.

masuk angin

Perut berangin biasanya berkaitan dengan menu makanan atau minuman dan cara kita mengkonsumsinya. Sedikit perubahan pada cara makan dan juga menu makanan atau minuman biasanya boleh membantu keadaan lebih baik lagi.

Udara yang masuk kedalam tubuh dikeluarkan melalui sendawa dan kentut. Kedua cara ini adalah reaksi normal yang disebabkan adanya udara yang berlebihan didalam sistem pencernaan.

Anda boleh menelan begitu banyak udara jika;

  • Makan terlalu cepat
  • Minum terlalu cepat (dengan menggunakan straw)
  • Berbicara sambil makan
  • Mengunyah gula-gula getah dan menghisap yang gula-gula yang keras
  • Minum minuman yang bergas
  • Merokok

 

Dan diantara tanda-tanda angin banyak dalam badan anda adalah;

  • Rasa keletihan/ tidak bertenaga
  • Selalu rasa kebas dan lesu
  • Tapak tangan dan kaki terasa sejuk
  • Selalu mengantuk dan menguap
  • Sukar bernafas
  • Rasa tegang di tekuk dan leher
  • Sakit kepala dan migrain
  • Mudah marah
  • Hilang selera makan
  • Kurang nafsu seks
  • Badan tak selesa

angin dalam badan

Banyak cara yang boleh anda lakukan untuk membuang angin dalam badan anda. Cara traditional paling ramai dilakukan oleh orang ramai, seperti menggunakan bawang putih dan juga bunga cengkih. Caranya dengan mencampur bawang putih dan cengkih dan digoreng keduanya. Selepas di goreng ditumbuk hingga menjadi serbuk halus. Serbuk itu kemudian dicampur dengan secawan air suam, diminum tiap-tiap pagi atau malam sebelum atau selepas makan. Ramuan ini berguna untuk memecahkan angin yang ada dalam dan memanaskan badan yang sejuk.

Atau kalau anda tak sempat membuat ramuan tersebut. Anda boleh menelan Pepperminth Ginger yang sangat bagus untuk melawan angin dalam badan ini. Anda boleh masukan 3-5 tablet Pepperminth Ginger Plus kedalam air suam atau air panas dan larutkannya. Diminum dan tenangkan diri anda. Sangat mudah dan senang sahaja.

peppermint ginger plus untuk loya dan mabuk
Pepperminth Ginger Plus

Peppermint Ginger Plus adalah kombinasi 4 herba Barat dan Timur yang dibuat dibawah prosedur standart dan melalui tehnologi terkini. Dan telah diuji untuk membantu melegakan loya, gastrik, mabuk laut, sendawa dan penghadaman.

Peppermint ginger plus mengandungi 4 bahan utama iaitu:

  • Pudina

Melegakan otot perut, ia mempunyai kesan penenang. Membantu dalam penghadaman, mabuk laut/darat, membantu melegakan gastrik, pedih hulu hati dan cirit birit. Selain itu ianya melegakan kesan sampingan seperti muntah dan kehilangan selera makan yang timbul daripada rawatan kemoterapi. Pudina merangsang pengeluaran peluh, oleh itu ia menyekat demam apabila seseorang itu dijangkiti selsema.

  • Halia

Masyarakat cina telah menggunakan halia lebih daripada 2 ribu tahun. Halia merangsang rembesan enzim Salvia untuk pencernaan makanan. Ia melegakan ketidakselesaan perut dan usus, sakit haid, loya dan mual angin ketika mengandung, selepas melahirkan anak (semasa pantang).

  • Pokok adas ( fennal)

Orang-orang eropah mengambil biji adas selepas makan untuk menghilangkan kembung perut. Ia melegakan gejala flu. Juga, dapat membantu dalam masalah alergi pada saluran usus.

  • Cekur manis (anise)

Digunakan orang-orang Mesir purba. Ia melegakan masalah pencernaan dan gejala kesakitan haid, batuk dan kahak. Merangsang rembesan jus gastrik untuk pencernaan, menahan kulat yang menyebabkan penyakit kulit yang biasa, melegakan haba di musim panas dan lembab, memberi peredaran tenaga di dalam badan dan lembut pada perut.

Dapatkan Pepperminth Ginger Plus hari ini untuk anda dan orang tersayang untuk bantu merawat dan atasi angin dalam badan yang diderita. Pepperminth Ginger Plus  dengan kandungan 4 ramuan  yang sangat istimewa dan baik untuk kesihatan kita. Dengan pengambilan secara konsisten setiap hari, in sha Allah masalah anda akan segera teratasi. Berikan hanya yang terbaik untuk anda dan orang yang tersayang.

Testimoni pengguna Pepperminth Ginger Plus.

Assalam dan salam sejahtera kepada semua. Nak share Pepperminth Ginger Plus , sebelum ini saya sakit pinggang, bila duduk nak bangun sakit sangat pinggang. Saya suspek ada angin, kawan-kawan syorkan pergi berurut. Dalam 3 minggu jugak sakit pinggang ni. Semalam saya order Pepperminth Ginger Plus, baru tadi dapat Pepperminth Ginger Plus lepas lunch ambik 3 biji. Selepas makan tu memang rasa nyaman sekali sebab rasa pudina. Alhamdulillah yang bestnya sakit pinggang saya tu dah berkurang dan mula sendawa angin, tak rugilah saya beli Pepperminth Ginger plus. Syukur sangat. Kalau tak memang beradoi-radoi bila nak bangun.

testimoni pepperminth ginger plus

Anda boleh mendapatkan Pepperminth Ginger Plus disini.

Belian secara online guna kad Kredit/Debit ->>Klik Sini Saya Nak  Beli Pepperminth Ginger Plus

ikut sahaja langkah yang diberi, Web belian adalah selamat dan dilindungi (https :Hyper Text Transfer Protocol Secure (HTTPS) is the secure version of HTTP, the protocol over which data is sent between your browser and the website that you are connected to)

Jika anda tak nak buat order sendiri, anda boleh menghubungi kami untuk buat pesanan/belian.

Pn. Nila/ En. Firdaus

sms/ whatsapp  +60176281787

Anda yang gemar dengan pengkhidmatan Cash On Delivery, kami menyediakan pengkhidmatan ini di sekitar area Batang kali, Hulu Yam, Rasa, Bukit Beruntung, Kuala Kubu Bharu, Gohtong Jaya dan Genting Highland. Anda boleh terus menghubungi kamiuntuk membuat pesanan. Barang yang anda pesan akan kami terus hantar ke alamat yang anda berikan. Sangat menjimatkan masa anda. Jangan tunggu lagi, hubungi kami segera di talian yang tertera diatas ya.

Anda nak harga yang special untuk setiap pembelian produk Shaklee ….?? Klik Disini Untuk Join Ahli sekarang

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutube

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam