div id="fb-root">
Bahaya Merokok

Cara Atasi Ketagih Merokok Dengan Cara Yang Mudah

Ramai tentunya anda yang mencari pelbagai cara untuk mengatasi masalah ketagih merokok. Merokok bagi kaum lelaki adalah perkara biasa dan sudah menjadi lazimnya seorang lelaki dengan tabiat itu. Bahkan ada dikalangan mereka mengatakan kalau tak merokok tak macho. Tapi walaubagaimana pun mereka perokok sendiri tahu yang merokok adalah berbahaya dan sangat mengganggu kesihatan.

bahaya merokok
merokok membahayakan nyawa

Walaupun mereka tahu, tapi mereka selamba sahaja menghisap nya. Remaja lelaki akan merasa mereka gah dan macho kalau merokok. Dan sesiapa yang tak merokok akan dikatakan tak jantan. Banyak lagi kaitan ayat-ayat yang terdengat mengenai kes tidak merokok ni. Zaman sekarang wanita pun sama ikut merokok. Mereka tak segan-segan menghisap rokok dikawasan orang ramai. Pernah saya bertanya kepada kawan yang merokok mengapa dirinya merokok, jawabannya sederhana sahaja. Beliau mengambil rokok hanya untuk kurus dan tetap cantik. Betapa tinggi pengorbanan yang dilakukan kawan saya itu. Sanggup merokok hanya untuk kurus. Sedangkan merokok sangat berbahaya boleh menyebabkan macam-macam penyakit. Terutama sekali boleh menyebabkan kanser paru-paru.

merokok penyebab kanser paru paru
Ramai juga wanita menjadi perokok tegar

“Apa nak dikata jangan kan nak berhenti merokok, nak mengurangkan kadar pengambilan rokok sehari pun susah” ujar seorang dari kawan yang lain. Begitu rapat perokok-perokok ini kepada sebatang rokok. Mereka lebih rela menggadaikan nyawa mereka. Sekarang ini ramai dah yang terbunuh oleh rokok. Pelbagai penyakit telah dihidapi. Tetapi itu tak membuat para perokok lain insaf dan tak mengambil rokok. Mereka tetap sahaja merokok.

akibat-merokok
merokok boleh mneyebabkan penyakit jantung dan penyakit kronik lainnya

Bahkan sebelum ini ini ada bahana Vape yang berleluasa. Vape ini sejenis rokok elektronik dan terbukti lebih kuat bahayanya kepada kesihatan. Tetapi seiring berjalan waktu pengambilan vape pun sudah tak di gunakan hanya sebahagian kecil sahaja yang meggunakannya. Kerana pengambilannya sangat membahayakan kesihatan. Untuk membendung gejala Vape semakin bermaharajalela, Vape pun diharamkan. Negeri di Malaysia yang telah pun mengharamkan penggunaan Vape ialah Johor.

vape
Vape lebih berbahaya daripada rokok

Untuk perokok, tubuh badannya banyak kehilangan vitamin C dan juga memerlukan banyak nutrisi untuk mengatasi pelbagai kekurangan vitamin dalam badan. Pengambilan vitamin amat digalakkan. Selain daripada menjalankan kehidupan yang sihat dan seimbang. Untuk membantu perokok agar berhenti merokok dengan segera mungkin tak boleh. Tetapi anda boleh melakukannya secara perlahan-lahan. Anda boleh membantu perokok berhenti merokok dengan perlahan-lahan hingga sampai pada akhirnya akan berhenti sendiri.

Pengambilan Vivix dapat membantu perokok ini berhenti dari mengambil rokok. Pengambilan secara konsisten akan mendatangkan kesan yang baik. Vivix mengandungi bahan botani semulajadi yang sangat baik untuk kesihatan tubuh badan. Merupakan anti oksidan yang tinggi yang mampu melawan pelbagai serangan radikal bebas dan melawan jangkitan.

vivix-bebas-rokok
jom bebas dari belenggu rokok

Kandungan resveratrol didalam Vivix juga membantu anda untuk sentiasa sihat dan bertenaga. Perokok yang mengambil Vivix akan merasakan rokok itu pahit dan lama kelamaan akan tidak mengambil rokok dengan sendirinya. Tentunya kesan ini mengambil masa dan tergantung kepada badan individu masing-masing.

Diantara ramuan semula jadi yang terdapat di dalam Vivix salah satunya adalah Muscadine Grape. Muscadine Grape adalah anggur yang hebat yang satu-satunya anggur di alam ini yang mempunyai lebih satu kromosom, yang mana ahli sains percaya mengukuhkan profil polyphenolnya dan berpotensi untuk memanfaatkannya bagi kesihatan. Ia juga mengandungi asid ellagik dalam kepekatan yang tinggi, satu phyto-nutrient yang tidak dijumpai di dalam anggur jenis lain dan telah menunjukkan mempunyai ciri-ciri menghentikan kimia penyebab kanser, anti virus dan anti-bakteria.

vivix bantu atasi masalah jangkitan paru paru
Vivix antioksidan tinggi

Anda yang nak berhenti merokok, atau sesiapa sahaja yang ingin keluarga tersayang berhenti merokok, ambil lah Vivix untuk mengatasinya. Belum cuba belum tahu kan? dibawah ini antara testimoni yang boleh anda lihat, pengguna Vivix mengamalkan Vivix untuk membantu mereka mengatasi ketagih merokok.

Testimoni 1.
Ayah saya seorang perokok tegar. Batuk-batuk dan kerap demam tahun lepas, tapi tetap merokok. Makin lama makin teruk batuk dan tahap kesihatannya. Bila chek up paru-paru dah kembang dan rosak. Ayah tak nak ke hospital, saya ikhtiar beli Vivix walaupun mahal. Alhamdulillah asbab ayah berhenti merokok sekarang dan bertambah sihat berbanding dulu. – En. Ilham Hafiya-

testimoni-pengguna-vivix-untuk-ketagih-merokok

Testimoni 2.
Suami saya dah berhenti merokok. Ambik Vivix tak sampai sebulan, adik ipar saya pulak dah semakin berkurang merokok selepas ambik Vivix. – Pn Rehana Nurul Amin-

testimoni vivix untuk merokok 3

Testimoni 3.
Suami saya sendiri, sebelum ini merokok kuat. Alhamdulillah lepas amalkan Vita C dah kurang hisap rokok. Sehari ambik 1-2 batang sahaja sekarang ambik Vivix. 2-3 hari sekali sahaja nak hisap rokok. Itupun dia kata tak habis. In sha Allah tak lama lagi terus berhenti la harapnya. Sebab kalau dengan saya seminggu, seminggu tu la dia tak hisap rokok. – Pn, Siti Aisyah Ilyas –

testimoni vivix untuk merokok 2

Vivix amat sesuai untuk anda mengatasi ketagih merokok ini. Tiada bahan kimia dan juga sihat untuk tubuh badan kita. Kandungan yang istimewa membantu  anda terhindar dari bahaya rokok dan juga banti gantikan sel-sel yang telah rosak. Juga bagus untuk anda lebih bertenaga dan sihat sepanjang hari. Berbaloi anda amalkan Vivix hari ini. Dapatkan Vivix hari ini untuk anda dan orang tersayang untuk bantu merawat masalah ketagih merokok dan juga atasi pelbagai penyakit yang diderita. Vivix sangat istimewa dengan kandungan anggur muscadine yang sangat baik untuk kesihatan kita. Dengan pengambilan secara konsisten setiap hari, in sha Allah masalah anda akan segera teratasi. Berikan hanya yang terbaik untuk anda dan orang yang tersayang.

Anda boleh mendapatkan Vivix disini.

Belian secara online guna kad Kredit/Debit ->>Klik Sini Saya Nak  Beli Vivix

ikut sahaja langkah yang diberi, Web belian adalah selamat dan dilindungi (https :Hyper Text Transfer Protocol Secure (HTTPS) is the secure version of HTTP, the protocol over which data is sent between your browser and the website that you are connected to)

Jika anda tak nak buat order sendiri, anda boleh menghubungi kami untuk buat pesanan/belian.

Pn. Nila/ En. Firdaus

sms/ whatsapp  +60176281787

Anda yang gemar dengan pengkhidmatan Cash On Delivery, kami menyediakan pengkhidmatan ini di sekitar area Batang kali, Hulu Yam, Rasa, Bukit Beruntung, Kuala Kubu Bharu, Gohtong Jaya dan Genting Highland. Anda boleh terus menghubungi kamiuntuk membuat pesanan. Barang yang anda pesan akan kami terus hantar ke alamat yang anda berikan. Sangat menjimatkan masa anda. Jangan tunggu lagi,hubungi kami segera di talian yang tertera diatas ya.

Anda nak harga yang special untuk setiap pembelian produk Shaklee ….?? Klik Disini Untuk Join Ahli sekarang

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutube

2 Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam