div id="fb-root">
Ibu Menyusui

Cara Mudah Berpantang Dan Banyakkan Susu Badan Ibu Selama Penyusuan

Semasa bersalin anak pertama dulu saya berpantang dengan cara traditional sahaja sebab masa tu tak pernah lagi tahu tentang set berpantamg modern mahupun set berpantang lain. lagipun kali itu kan anak pertama, dan memang tiada pengalaman lagi tentang berpantang ni.

ibu-bersalin
Ibu selepas bersalin

Masa bersalin alhamdulillah semua berjalan lancar. Ibu lah yang banyak membantu saya dalam berpantang. Buat ramuan untuk berpantang dan banyak lagi tetek bengek yang dibuat. Macam leceh dan juga merepotkan ibu, saya kasihan melihat ibu yang sibuk memasak ramuan ini itu untuk saya berpantang.

Awalnya saya enggan untuk mengambil ramuan berpantang traditional ni, tapi nak kata apa lagi sebab kita pun nak sihat juga dan tak nak terjadi apa-apa selama berpantang. Nasib baik juga ada ada ibu yang membantu ketika itu.

Ramuan berpantang traditional yang dibuat manfaatnya untuk kembalikan tenaga dan juga banyak dan memperlancar susu badan. juga membantu mempercepat luka dalaman dan luaran sembuh dan kering. Lebih kurang macam jamu-jamuan gitu. Saya tabahlan hati untuk mengambil ramuan itu.

ramuan-traditional
Ramuan traditional

Ramuan traditional ni bagus untuk kesihatan tapi nak buat tu kan perlu masa dan juga tenaga kita. jadi bukan tak boleh berpantang cara traditional tapi kena ada yang khusus membuatnya. kalau kita shaja dirumah dengan suami tentu agak sukar untuk membuatnya. Jadi perlu bantuan orang lain.

Kelahiran anak kedua saya tidak berpantang secara traditional macam anak pertama dulu, sebab ibu agak kurang sihat masa tu jadi saya mengambil alternatif lain untuk berpantang. Walaupun tidak berpantang menggunakan ramuan traditional, saya tetap bertenaga dan ceria sebab,  saya mengambil Set berpantang dan menyusu Shaklee. Set ini juga banyak membantu membuat stamina saya tetap fit dan susu badan pun meriah untuk si baby. Cara berpantang anak kedua kali ini agak berbeza dari sebelumnya tetapi amat memudahkan saya. Tak perlu memasak ramuan dan segala bagai jenis tumbuhan. Saya hanya menggunakan dan mengamalkan Set berpantang dan menyusu Shaklee sahaja.

set-ibu-menyusui
Set Ibu Menyusui

Set menyusu shaklee yang saya amalkan diantaranya Esp, Alfalfa complex, Vitalea, Vita C Plus, B Complex dan juga Omega Guard. memang bagus guna set ini. Badan bertenaga, luka cepat kering dan sembuh, susu badan meriah dan pekat, dan yang pasti baby tak terjaga malam.

Bagi anda yang nak berpantamg dengan set shaklee ni sangat dianjurkan kerana ianya tiada bahan kimia dan selamat untuk anda gunakan. Bahan-bahan yang terkandung dalam set bersalin ini adalah semulajdi dan juga berkesan unthk kesihatan tubuh badan kita. Dan yang paling seronok adalah tak perlu merebus atau membuat ramuan untuk berpantang dan menyusu badan. Cukup amalkan set shaklee ini sahaja.

Berikut ini adalah testimoni ibu-ibu yang mengamalkan set berpantang dan menyusu shaklee ini.

Testimoni 1.
Anak kedua Nov 2013 cuba Shaklee, alhamdulillah harga lebih kurang dan banyak berbeza dengan set yang dulu. Bertenaga dengan Vitalea, Vita C Plus dan Esp. 3 hari luka dah kering dan rambut tak gugur, tak stress dengan amal kan B Complex walaupun berpantang sendiri dengan anak sulung lagi, ssu badan meriah dengan Alfalfa Complex, tak lenguh sembelit dan sakit pinggang dengan Ostematrix. Lepas panang pun boleh guna lagi. Tak emmbazir dan berbaloi.

testimoni-set-bersalin-dan-menyusu

Testimoni 2.
Bayi premature saya alhamdulillah dengan bantuan set penyusuan shaklee, saya dapat menyusukan anak saya. Anak sulung saya tak dapat nak susukan sebab ada masalah dengan dengan hormon, supply memang sangat sedikit. Dengan Shaklee walaupun tidak melimpah ruah tapi cukup untuk saya berikan untuk anak saya membesar dengan sihat. Dari hari pertama lepas bersalin 32 minggu saya pam untuk adalan supply dan alhamdulillah minggu ke 3 anak saya dah mula dan bersedia terus menyusui terus dari saya.

testimoni-set-menyusui-baby

Banyak manfaat set menyusui shaklee ini untuk ibu dan bayi. Oleh itu anda diluar sana yang mencari dan tercari-cari set menyusui yang mudah dan praktis, ada baiknya anda mengamalkan set menyusui dari shaklee ini. Badan sihat dan lebih bertenaga.

Anda boleh mendapatkan Set Menyusui disini.

Belian secara online guna kad Kredit/Debit ->>Klik Sini Saya Nak  Beli Set Menyusui

Ikut sahaja langkah yang diberi, Web belian adalah selamat dan dilindungi (https :Hyper Text Transfer Protocol Secure (HTTPS) is the secure version of HTTP, the protocol over which data is sent between your browser and the website that you are connected to)

Jika anda tak nak buat order sendiri, anda boleh menghubungi kami untuk buat pesanan/belian.

Pn. Nila/ En. Firdaus

sms/ whatsapp  +60176281787

Anda yang gemar dengan pengkhidmatan Cash On Delivery, kami menyediakan pengkhidmatan ini di sekitar area Batang kali, Hulu Yam, Rasa, Bukit Beruntung, Kuala Kubu Bharu, Gohtong Jaya dan Genting Highland. Anda boleh terus menghubungi kami untuk membuat pesanan. Barang yang anda pesan akan kami terus hantar ke alamat yang anda berikan. Sangat menjimatkan masa anda. Jangan tunggu lagi, hubungi kami segera di talian yang tertera diatas ya.

Anda nak harga yang special untuk setiap pembelian produk Shaklee ….?? Klik Disini Untuk Join Ahli sekarang

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutube

2 Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam