Sihat Bertenaga

Kepentingan Mengambil Protein Untuk Tubuh Badan Agar Tumbuh Dan Berkembang Dengan Sihat

Tahukah anda, bahawa pada hakikatnya protein dapat didapati pada makanan harian kita seperti dari ikan, ayam, daging, kekacang dan banyak lagi. Namun protein ini akan mudah musnah apabila berada dalam suhu masakan yang tinggi. Apabila ini berlaku, tubuh badan kita akan menyerap saki baki protein yang ada dan selebihnya badan kita akan menyerap minyak hasil masakan seperti ikan goreng, ayam goreng atau apa jua masakan yang lain terutama sekali makanan yang digoreng.

makanan-sumber-protein
makanan sumber protein

Badan kita terdiri daripada sel dan sel ini membentuk tisu dan tisu ini akan membentuk organ. Dari organ akan membentuk sistem. Protein merupakan makanan kepada sel. Jika sel mendapat cukup protein ditambah dengan protein yang bagus dan berkualiti, sel akan sihat dan akan mudah terbentuk demi menggantikan sel yang telah lama dan mati.

Tubuh badan kita memerlukan protein untuk tumbuh dan berkembang. Struktur asas  badan manusia adalah sel. Segala penyakit yang ada pada zaman sekarang ini disebabkan kerana sel yang lemah dan kurang sihat. Itulah kunci nya kepentingan mengambil protein yang cukup untuk menghasilkan kesihatan yang optimum. Protein diperlukan untuk menghasilkan hormon, enzymes, antibodi dan neutrotransmitter.

Seperempat persen tubuh badan kita berasal daripada protein yang meliputi kuku, rambut, kulit, otot-otot. Badan kita terdiri dari 66% air, 25%protein, 8% lemak dan 1% gabungan dari mineral dan vitamin 100%.

esp-shaklee
Soy Protein Shaklee

Shaklee telah lama mewujudkan supplement protein yang berasaskan kacang soya. Sebenarnya penghasilan kacang soya pertama kali dihasilkan adalah oleh Dr. Forest C Shaklee pada tahun 1970an. Selang beberapa tahun kemudian beberapa ujian klinikal telah membuktikan apa yang ditemui oleh Dr. Shaklee sebelumnya iaitu protein soya merupakan sebuah blok binaan bagi membina kesihatan jangka panjang.

Esp  shaklee mengandungi 14 gram protain soya semulajadi yang baik pada setiap hidangan. Diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) bagi mengekalkan sumber semulajadi isoflavones seperti genistein dan daidzein. Soy protein tidak mengandungi kolesterol dan laktosa. Ia mengandungi semua asid-asid amino yang diperlukan oleh tubuh badan kita bagi mengekalkan tisu-tisu yang sihat. Termasuk 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh dengan sendirinya. Produk protein soya ini adalah sumber-sumber kalsium dan zat besi yang baik. Selain itu ia tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, pewarna dan bahan pengawet. Esp juga tidak diubah suai genetiknya. Iaitu Non GMO (non-genetically Organism).

esp-soy-protein
Esp bantu badan lebih sihat dan cukupkan keperluan protein harian kita

Diantara risiko yang terjadi apabila tubuh badan kita mengalami kekurangan protein, diantaranya iaitu;

  • Anemia (kurang darah atau kurang oksigen dalam darah)
  • Penyakit buah pinggang
  • Penyakit hati atau liver
  • Kolesterol tinggi
  • Tekanan darah rendah
  • Kandungan gula dalam darah rendah
  • Fungsi saraf tak stabil
  • Ulser usus dan perut
  • Luka lambat sembuh
  • Pengaliran darah yang tak lancar
  • Penglihatan kurang baik
  • Badan menggeletar
  • Letih dan lesu
  • Tinggi kandungan air dalam tisu badan
  • Terencat akal
  • Ketahanan badan rendah terhadap jangkitan

serbuk-protein-esp
Serbuk protein sihatkan badan

Diantara 5 kelebihan Esp yang perlu anda ketahui, iaitu

  • Membantu membina dan memperbaiki tisu -tisu badan, dari sel akan terbantuk organ. Dari organ akan terhasil sistem. Ianya penting bagi pembentukan janin dan juga membantu untuk menambah susu ibu.
  • Menyediakan 14 gram protein kacang soya dalam setiap hidangan untuk sihatkan jantung
  • Setiap hidangan membekalkan 50%daripada nilai harian kalsium untuk menyokong tulang yang kuat
  • Kandungan fitoestrogen untuk kesihatan  prostat, payudara dan menepous.
  • Indeks glisemik yang rendah untjk membantu mengekalkan paras gula dalam darah.

Setelah anda mengkonsumsi Esp tentunya anda akan dapat rasai kehebatan dan keistimewaannya. Ianya akan jadikan badan lebjh sihat dan bertenaga. Jika diambil pada pagi hari sebagai sarapan, ianya akan membuat anda kenyang dan tak rasa lapar. Badan lebih bertenaga dan ceria. Bagi anda kaum lelaki yang amalkan esp ianya baik untuk melindungi anda daripada terkena serangan jantung. Dan keistimewaan Esp tentunya juga untuk mereka ibu-ibu mengandung akan merasakan kesihatan lebih fit dan pertumbuhan dan perkembangan janin akan lebih sihat. Anda wanita yang mengamalkan Esp akan merasakan keadaan kulit yang lebih anjal, dan atasi masalah jerawat. Esp penting bagi anda yang inginkan kejeliatan dan kulit cantik. Jangan lepaskan untuk mendapatkan Esp sebagai minuman harian anda.

Berikut ini diantara testimoni pengguna Esp yang telah mengamalkan Esp dan mendapatkan kesan yang baik.
Testimoni 1.
Semenjak saya amalkan Esp, saya tidak lagi sakit sendi dan lebguh badan dan kaki. Dulu saya bangun pagi mesti merasa malas nak bangun pagi, tetapi Esp banyak membantu. Dan saya rasa bertenaga berpanjangan, yang lebih best Esp memberikan kalsium kepada tulang kita. Esp memang terbaik.
testimoni-esp-untuk-tulang-sihat-dan-lebih-bertenaga
Esp menguatkan tulang kerana mengandungi kalsium yang baik untuk tulang
Testimoni 2.
Dalam 2 minggu dan 2 hari, Esp Shaklee telah banyak merubah saya. Terima kasih kepada kawan saya telah membuatkan Esp untuk saya. Gambar saya sebelum ini agak teruk, sekarang wajah saya nampak makin sihat dan tembabm makin comel dan tak ada lagi parut, kulit berminyak, jerawat dan juga resdung.
testimoni-esp-atasi-jerawat-dan-kulit-kusam
Esp bantu hilang kan jerawat dan muka kusam serta resdung pun hilang
Testimoni 3.
Saya mula mengambil Esp masa dalam pantang anak nombor 2. Saya ambik set berpantang shaklee, masa tu saya ambik pagi untuk sarapan. Susu memang meriah dan pekat. Tapi apabila malam anak kerap bangun nak menyusu, jadi saya ambik Esp sebelum tidur. Memang bagus sebab sejak saat itu anak dah tak kerap bangun lagi untuk menyusu, sekali sahaja bangun masa nak tidur. Tambahan dapat kulit cantik dan juga berat badan turun.
testimoni-esp-untuk-ibu-berpantang
Esp bantu baby jarang bangun malam

 

Anda boleh mendapatkan Esp disini.

Belian secara online guna kad Kredit/Debit ->>Klik Sini Saya Nak  Beli Esp

ikut sahaja langkah yang diberi, Web belian adalah selamat dan dilindungi (https :Hyper Text Transfer Protocol Secure (HTTPS) is the secure version of HTTP, the protocol over which data is sent between your browser and the website that you are connected to)

Jika anda tak nak buat order sendiri, anda boleh menghubungi kami untuk buat pesanan/belian.

Pn. Nila/ En. Firdaus

sms/ whatsapp  +60176281787

Anda yang gemar dengan pengkhidmatan Cash On Delivery, kami Pengedar Shaklee Batang Kali menyediakan pengkhidmatan ini di sekitar area Batang kali, Hulu Yam, Rasa, Bukit Beruntung, Kuala Kubu Bharu, Gohtong Jaya dan Genting Highland. Anda boleh terus menghubungi kami untuk membuat pesanan. Barang yang anda pesan akan kami terus hantar ke alamat yang anda berikan. Sangat menjimatkan masa anda.

Jangan tunggu lagi, hubungi kami segera di talian yang tertera diatas ya.

Anda nak harga yang special untuk setiap pembelian produk Shaklee ….?? Klik Disini Untuk Join Ahli sekarang

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutube

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam