div id="fb-root">
Ibu Mengandung

Pentingnya Nutrisi Tambahan Untuk Ibu Mengandung Agar Sihat Dan Ceria

Masa kehamilan adalah masa penting bagi setiap wanita yang akan bergelar ibu. Masa inilah pentingnya bagi ibu mengandung untuk memperhatikan kesihatan. Masa kehamilan juga adalah masa penting bagi bayi dalam kandungan untuk tumbuh dan berkembang dengan baik dan sihat.

ibu-hamil-menjaga-makan
Ibu hamil perlu mengambil makanan yang sihat dan seimbang

Ibu mengandung memerlukan makanan yang seimbang dan juga mengambil makanan yang kaya dnegan nutrisi dan vitamin agar ibu dan bayi sihat. Banyak makanan tambahan yang boleh ibu ambil semasa kehamilan diantaranya boleh anda perhatikan disini antara lain,

6 Jenis Vitamin Wajib Yang Ibu Kena Ambil Tahu.

  • Vitamin B12

Biasanya didapati dalam daging, ikan, telur, susu. Ia penting untuk pembentukan sel darah merah dan pembentukan sistem saraf. Pembentukan sel darah sangat penting untuk kebaikan bayi yang dikandung.

  • Folik Asid

Asid Folik ini sangat penting. Untuk elakkan kecacatan spina bifida atau masalah kecacatan bahagian saraf tunjang bayi. Ibu perlukan sebanyak 400mcg asid folik sehari. Ibu perlu ambil asid folik ini dari mula mahu hamil sehinggalah 3 bulan pertama awal kehamilan. Dan asid folik ini adalah wajib ambil bagi ibu mengandung.

  • Vitamin C

Vitamin C bantu menyerap zat besi yang diambil oleh ibu. Ia sangat diperlukan untuk perkembangan bayi anda seperti tulang, kulit dan juga sistem imun. Semasa hamil sekurangnya sebanyak 85mg sehari perlu diambil.

  • Vitamin D

Vitamin D membantu untuk kesihatan tulang ibu dan gigi yang sihat. Juga untuk perkembangan tulang bayi juga. Vitamin D membantu penyerapan kalsium dengan lebih sempurna.

  • Kalsium

Kalsium adalah untuk kesihatan tulang dan gigi bayi dan juga kesihatan perkembangan jantung, otot dan saraf bayi. Ia diperlukan oleh bayi untuk pembentukan degupan jantung yang normal. Jika ibu tak cukup pengambilan kalsium, bayi anda akan ambil dari simpanana kalsium ibu dan ini akan menyebabkan risiko ibu terkena osteoporosis (kereputan tulang) di kemudian hari. Ibu perlukan sekurangnya 1000mg setiap hari semasa hamil.

  • Zat Besi

Zat besi sangat diperlukan untuk membawa oksigen ke seluruh bahagian badan dan juga melalui plasenta kepada bayi. Ibu hamil perlukan 27mg zat besi sehari. Jangan skip tau sebab kalau tak cukup zat besi ni boleh sebabkan masalah hb rendah pada ibu. Masalah hb rendah boleh mengundang risiko pada bayi seperti kelahiran tidak cukup bulan atau pun kelahiran dengan berat badan yang tidak memuaskan.

Jadi sangat penting bagi ibu hamil mengetahui pelbagai vitamin ini agar ibu dan bayi dapatkan khasiat dan juga manfaat dari pelbagai vitamin tersebut. Anda boleh dapatkan Vitamin tersebut dalam set hamil shaklee. Anda tak perlu bersusah payah mencari kemana-mana kerana kami sudah menyediakannya untuk anda.

set-ibu-mengandung
Set Ibu Mengandung
Set ini sangat baik diambil untuk ibu mengandung bukan hanya kerana ibu dan bayi sihat tetapi ianya juga akan membantu untuk buatkan kulit elastik, sekitar perinium akan lebih elastik, tak mudah koyak.
kulitpun  jadi anjal. Jadi jangan sia-sia masa anda, bila anda tahu mengandung, cepat-cepat ambil set ibu mengandung ini untuk kelancaran proses kehamilan sampai persalinan nanti.

Berikut ini adalah testimoni pengguna set mengandung shaklee.

Testimoni 1.

Walaupun baby saya besar 3.91 kg, dengan izin Allah saya mampu bersalin dengan mudah dan hanya sedikit sahaja koyakan dibawah. Hari ini baru ku tahu, sepanjang kehamilan saya amalkan Esp, Vita C dan Omega Guard.
testimoni-set-mengandung
Testimoni set mengandung shaklee

Testimoni 2.

Alhamdulillah, nak cerita sikit pengalaman mengandung dan berpantang untuk kali ke 3 ini. Hari ini dah masuk 19 hari berpantang, badan pun macam dah sihat dan pulih sepenuhnya. Alhamdulillah yang best sekali bayi Sofia langsung tiada kuning dan sihat dari dilahirkan sampai hari ini. Semoga sihat sampai bila-bila, aamiin. Sofia dilahirkan dengan berat 3.2 kg dan pada hari ke 10 berat naik 3.8 kg. Masa mengandung pun mama rasa aktif, ada sekali tu mc c=sebab malas nak kerja, masa berpantang pun rasa segar dan ok. Sakit tu biasa tapi takde sampai kritikal terbaring dan asik tidur sahaja. Yang paling suka hari pertama Sofia lahir hingga hari ini minum susu mama sahaja. Murah rezeki Sofia. Semoga mama dapat menyusukan Sofia sampai 2 tahun akan datang. Nak tahu apa rahasianya? semestinya Set Mengandung Shaklee.
testimoni-set-mengandung-shaklee
testimoni set mengandung shaklee

Jadi jangan tunggu lagi, anda yang baru sahaja mengandung cepat-cepat dapatkan set mengandung shaklee ini. Memang terbaik kesannya. Ibu dan bayi sihat dan ceria.

Anda boleh mendapatkan Set Mengandung Shaklee disini.

Belian secara online guna kad Kredit/Debit ->>Klik Sini Saya Nak  Beli Set Mengandung Shaklee

Ikut sahaja langkah yang diberi, Web belian adalah selamat dan dilindungi (https :Hyper Text Transfer Protocol Secure (HTTPS) is the secure version of HTTP, the protocol over which data is sent between your browser and the website that you are connected to)

Jika anda tak nak buat order sendiri, anda boleh menghubungi kami untuk buat pesanan/belian.

Pn. Nila/ En. Firdaus

sms/ whatsapp  +60176281787

Anda yang gemar dengan pengkhidmatan Cash On Delivery, kami menyediakan pengkhidmatan ini di sekitar area Batang kali, Hulu Yam, Rasa, Bukit Beruntung, Kuala Kubu Bharu, Gohtong Jaya dan Genting Highland. Anda boleh terus menghubungi kami untuk membuat pesanan. Barang yang anda pesan akan kami terus hantar ke alamat yang anda berikan. Sangat menjimatkan masa anda. Jangan tunggu lagi, hubungi kami segera di talian yang tertera diatas ya.

Anda nak harga yang special untuk setiap pembelian produk Shaklee ….?? Klik Disini Untuk Join Ahli sekarang

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutube

9 Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam