div id="fb-root">
Kesihatan Kanak-kanak

Tingkatkan Grey Matter Anak Supaya Lebih Cerdik dan Fokus Dalam Pembelajaran

Apakah anda tahu apa yang sering disebut-sebut dengan Grey Matter? Hari ini saya nak cerita sedikit pasal Grey Matter ni dan bagaimana ianya membantu tingkatkan ingatan dan tumpuan anak-anak ketika belajar.  Terkadang anak-anak tidak fokus belajar dan hanya bermain. Bagaimana cara kita untuk membantu anak-anak menangani masalah seperti ini.

anak-pandai
Bantu anak untuk pandai

Grey matter adalah komponen utama dalam sistem saraf pusat. Grey matter ini hadir dan terdapat di dalam otak kita dan juga di seluruh saraf tunjang. Ia sangat penting dan terdiri daripada banyak sel neuron selain sel neuropil, sinaps dan kapilari. Sel neuron ini berfungsi sebagai penghubung dan penghantar maklumat kepada sel saraf yang lain.

Apabila lebih banyak grey matter, lebih banyak sel penghubung yang berfungsi dan lebih banyak maklumat boleh dihantar. Faktor inilah yang mengaitkan bagaimana grey matter membantu dalam meningkatkan kecerdasan otak anak-anak. Meransang penghasilan grey matter ini mampu meningkatkan keupayaan anak-anak dalam mendengar, bertutur, mengingati, menguatkan ingatan, membuat keputusan dan juga mengawal tingkah laku dan emosi mereka.

anak-bijak-dengan-omega-guard
Omega guard baik untuk otak dan mata kanak-kanak

Macam mana nak optimumkan Grey Matter ini?

Dalam pelbagai kajian yang dijalankan menunjukkan bahawa pemberian makanan yang kaya dengan Omega 3 mampu meningkatkan grey matter dan mengelakkan kehilangan ingatan sehingga 14%. Antara makanan yang kaya dengan Omega 3 adalah walnut, telur ayam gred tinggi, ikan laut dalam dan juga minyak ikan Omega 3 seperti Omega Guard.

Macam telur ayam gred tinggi tu walaupun tinggi Omega 3, tapi agak susah untuk kita nak anggar sukatan dia. Berapa biji nak bagi kat anak? Lagipun kalau kita baca, anak anak katanya tak boleh ambil lebih daripada sebiji telur ayam sehari.

anak-pintar-dengan-omega-guard
Bantu kanak-kanak ceria dan proaktif dalam belajar

Jadi saya pilih Omega Guard ni sebab ia mengandungi kandungan DHA sebanyak 120mg dan 180mg EPA, kuantiti yang sangat sesuai untuk anak-anak. Malah ia juga dah melalui penyulingan 3 peringkat bagi memastikan ianya bebas daripada sebarang bahan tercemar seperti plumbum.

Jadi jangan bertangguh lagi, dapatkan Omega Guard untuk simanja anda membesar dengan pintar dan cerdas. Omega Guard mengandungi 90 capsule yang boleh dikonsumsi oleh simanja anda dalam jangka masa kurang lebih untuk 2 bulan sebotol. Sangat berbaloi-baloi untuk anak anda.

6 Keistimewaan Omega Guard

  • Dakwat yang digunakan pada botol adalah berasaskan soya
  • botol BPA free
  • Menjalani 3 kali proses penyulingan untuk bebas dari merkuri dan bahan bahaya dari ikan laut dalam
  • Sangat natural dan bergred farmasi
  • Ekstrak dari ikan bukan dari hati ikan yang bertoksik
  • 3 kali tumpat dari minyak hati ikan

Banyak lagi keistimewaan Omega Guard untuk kanak-kanak pengidap asma. Anda ibu bapa jangan segan untuk memberikan Omega Guard untuk simanja anda. Badan sihat, otak cerdas dan juga lebih bertenaga.

Diantara Testimoni Omega Guard untuk kanak-kanak.

Testimoni 1.

Anak saya umur dua tahun setengah, susah sangat nak bercakap. Kalau bercakap pun cakap bahasa dia. Tapi bila saya konsisten bagi Omega Guard terus laju lidah nak bercakap sebutir-sebutir. Siap ajak berborak dengan mak dia.
testimoni-omega-guard-anak-pandai-bercakap
petah bercakap konsisten amalkan Omega Guard

Testimoni 2.

Adik saya ni darjah 1, lelaki faham-faham la kan, macamana nak kasih serius dan faham belajar. Saya bagi la Omega Guard, alhamdulillah sekarang tak berhenti mulut asik nak mengeja, keluhu ke hilir bawa buku, suruh ajar kakak dia baca, nampak sangat lain daripada dulu yang selalu tak fokus dan malas belajar. Lepas ni saya akan supply Omega Guard untuk dia belajar. Untuk dia makan setiap hari agar rajin belajar.

testimoni-omega-guard-anak-exam-no-1
exam dapat no 1

Anda boleh mendapatkan Omega Guard disini.

Belian secara online guna kad Kredit/Debit ->>Klik Sini Saya Nak  Beli Omega Guard

Ikut sahaja langkah yang diberi, Web belian adalah selamat dan dilindungi (https :Hyper Text Transfer Protocol Secure (HTTPS) is the secure version of HTTP, the protocol over which data is sent between your browser and the website that you are connected to)

Jika anda tak nak buat order sendiri, anda boleh menghubungi kami untuk buat pesanan/belian.

Pn. Nila/ En. Firdaus

sms/ whatsapp  +60176281787

Anda yang gemar dengan pengkhidmatan Cash On Delivery, kami menyediakan pengkhidmatan ini di sekitar area Batang kali, Hulu Yam, Rasa, Bukit Beruntung, Kuala Kubu Bharu, Gohtong Jaya dan Genting Highland. Anda boleh terus menghubungi kami untuk membuat pesanan. Barang yang anda pesan akan kami terus hantar ke alamat yang anda berikan. Sangat menjimatkan masa anda. Jangan tunggu lagi, hubungi kami segera di talian yang tertera diatas ya.

Anda nak harga yang special untuk setiap pembelian produk Shaklee ….?? Klik Disini Untuk Join Ahli sekarang

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutube

2 Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam