Kurus Menawan Tanpa Lemak Jahat

Cara Atasi Berat Badan Berlebihan Dan Kurus Dengan Berkesan

Ramai orang nak kurus dengan menawan, tak kira lelaki dan wanita semua nak kurus. Tapi kurus kalau tak sihat tak cantik juga kan? baik kita kurus dan sihat juga menawan. Nak kurus ni kita kena jaga pemakanan dan juga gaya hidup kita sehari-hari. Kurus ni subjectif, ada orang yang kelihatan kurus tetapi sebenarnya badan dia besar. Dan ada juga orang yang sebaliknya. Bagaimana pun kita yang penting berat badan ideal dan tak berlebihan. Tiada lemak dan kolesterol jahat dalam badan.

kurus-sihat
besenam salah satu cara turunkan berat badan

Kurus sihat sangat didambakan ramai wanita, kerana wanita sangat mementingkan penampilannya setiap hari. Peningkatan berat badan yang mendadak biasanya dialami oleh mereka yang baru sahaja bersalin. Biasanya peningkatan berat badan ini boleh diatasi dengan menata kembali pemakanan dan juga melakukan senaman, bagi ibu yang baru bersalin mereka nak kurus boleh juga mengambil Set Menyusu atau Set Berpantang yang boleh turut serta menurunkan berat badan mereka tanpa mengurangkan nutrisi untuk keperluan si bayi dalam penyusuan.

Bagi mereka yang berat badan berlebihan dan amat susah nak turunkan berat badan, ada baiknya anda memaksa diri anda untuk melakukan terobosan baru dengan melakukan aktifiti yang boleh membantu anda menurunkan berat badan. Contohnya sahaja melakukan senaman setiap hari, usahakan diri anda mengeluarkan peluh setiap hari. Ianya baik untuk membakar dan memecah lemak dan kolesterol jahat dalam badan anda. Jika lemak dan kolesterol jahat bertumpuk didalam badan, ianya sungguh memeritkan kerana akan menjadikan diri anda banyak mengidap pelbagai penyakit.

atasi-perut-buncit
kegemukan mengundang penyakit

Penyakit yang boleh di derita oleh sesiapa sahaja yang berat badan berlebihan, diantaranya iaitu :

  • Diabetes type 2/ kencing manis, banyak kajian mendapati berat badan berlebihan ataupun obes akan berisiko diabetes. Bahkan jika anda sudah alami penyakit ini, ianya akan terus merebak dan kemungkinan akan alami komplikasi yang lebih serius. Misalnya sahaja serangan jantung, stroke, kebutaan, gagal ginjal hingga kerusakan saraf yang berakhir dengan pemotongan anggota badan/ amputasi.
  • Serangan jantung, lemak dan kolesterol dalam badan boleh menutup pembuluh darah jantung dan menyumbatnya. Inilah penyebab terjadinya serangan jantung koroner.
  • Darah Tinggi/ Hipertensi, Orang yang banyak kandungan lemak dan koelsterol jahat dalam badan cenderung terkena ataupun memiliki tekanan darah tinggi. Hal ini sangat berbahaya dan cara untuk mengatasinya dnegan mengurangkan berat badan dan bakar serta pecahkan lemak dan kolesterol jahat itu dengan segera. Anda boleh bersenam dan mengambil makanan tambahan untuk atasinya.
  • Sleep Apnea/ susah tidur, ini adalah keadaan dimana anda sulit untuk lena tidur dan selalu mengeluarkan bunyi bising ketika tidur. Ini kerana gangguan pernafasan anda terganggu membuat jalan udara seakan berhenti beberapa kali ketika terlelap. Sleep apnea dikaitkan dengan adanya darah tinggi, gagal jantung dan penyakit lainnya.
  • Gout, sesiapa yang berat badan berlebihan akan mengalami 4 kali ganda risiko mengalami gout. Gout akan menyerang sendi yang diakibatkan tingginya kadar purin di daerah sendi. Sendi anda boleh bengkak, memerah dan sakit. Kurangkan berat badan anda boleh rawat penyakit ini.
  • Kolesterol Tinggi, kegemukan cenderung memicu kepada tingginya kolesterol jahat dalam badan, banyaknya kadar kolesterol jahat dalam badan boleh memicu kepada terjadi serangan jantung dan stroke.
  • Osteoartritis, kelebihan berat badan akan menyebabkan sendi mengalami tekanan berlebih untuk menopang tubuh.  Akibatnya sendi akan mengalami osteoartritis yang justeru akan merusaknya dalam jangka masa yang panjang.
  • Kanser, berat badan berlebihan akan membawa dampak besar kepada pertumbuhan sel kanser aktif. Dan risiko kanser yang kerap berlaku pada tubuh badan anda yang gemuk adalah kanser usus, kanser payudara dan kanser tenggorokan.

Jadi anda yang berbadan gemuk, harus ambil berat tentang hal kesihatan anda. Kurus dengan sihat dan juga menawan adalah langkah bijak yang harus anda ambil. Bagaimana anda nak kurus dengan berat badan yang berlebihan? cara yang amat mudah adalah dengan menukar gaya hidup anda ke arah yang lebih sihat dan seimbang. Penyakit telah menanti jika anda tidak membuat perubahan.

senaman
aktifiti membakar dan pecahkan lemak

Anda boleh melakukan senaman, aktifiti yang membantu anda mengelurkan peluh dan juga makan makanan yang meningkatkan metabolisme tubuh anda. Disamping itu juga anda boleh kurus cantik dengan mengamalkan makanan tambahan seperti Vivix yang berkhasiat untuk menurunkan berat badan dan atasi pelbagai masalah penyakit yang ada dalam tubuh badan.

Vivix adalah minuman botani yang sangat istimewa yang mengandungi 4 ramuan berkhasiat untuk tubuh badan kita. Diantara kandungan Vivix adalah Anggur Muscadine, Purple Carrot, Elderberry, dan juga Polygonum Cuspidatum. Semua bahan ini baik untuk kesihatan kita dan jarang dijumpai.

vivix-dan-manfaatnya
Vivix dan keistimewaannya

Mengapa Vivix baik untuk sesiapa sahaja yang nak kurus ?

Anggur muscadine ialah sumber diet terbaik untuk serat. 35 biji anggur muscadine memberikan 105 kalori dan 7 gram serat. Dengan biji yang boleh dimakan dan kulit yang tebal, anggur muscadine memang tinggi dengan kandungan serat larut, bahan yang membantu penghadaman dan mencegah sembelit, haemorrhoids dan diverticulitis. Serat dalam sebiji anggur muscadine bersamaan dengan serat yang terkandung dalam 5 biji anggur tanpa biji yang biasa. Jadi ia sangat baik untuk penghadaman.

Serat larut dalam Anggur Muscadine membuat kita rasa kenyang lebih lama. Memakan anggur muscadine dan buah-buahan segar yang lain setiap kali kita mengidam nak makan makanan manis juga boleh membantu kita mengelakkan daripada  makan makanan yang tinggi kalori (daripada gula tambahan). Pengambilan gula tambahan yang berlebihan akan menyebabkan kegemukan, tekanan darah tinggi dan paras kolesterol tidak sihat.

vivix-turunkan-berat-badan
vivix

Sama macam makanan rendah kalori yang lain, anggur muscadine boleh membantu untuk kita mendapat dan kekalkan berat badan yang sihat. Anggur muscadine kaya dengan serat dan air iaitu dua kandungan yang membantu membuatkan kita rasa kenyang tanpa menambah kalori. Anggur muscadine juga mengandungi antioksidan tinggi dan phytokimia yang membantu untuk melindungi sel daripada kerosakan akibat serangan radikal bebas. Menurut Havard School of Public Health, memakan makanan yang kaya antioksidan terbukti dapat menurunkan risiko penyakit jantung, kanser, alzheirmers dan penyakit kronik yang lain.

vivix terdapat anggur muscadine
Anggur muscadine antara ramuan dalam Vivix

Lobak ungu adalah salah satu daripada ramuan penting yang terdapat dalam tonik botanikal Shaklee yang dipanggil Vivix. Ianya sumber terbaik vitamin A, mengandungi phytokimia termasuk carotenoids, phenolics, polycetylenes, isocoumarins dan sesquiterpenes. Ianya juga mengandungi anthocyanins iaitu antioksidan yang sangat mustajab. Ia memberi manfaat termasuklah antiradang, anti mikrobial dan anti carcinogen. Membantu untuk melawan serangan kanser, serangan jantung, kencing manis, SLE, arthritis, sakit buah pinggang dan hampir semua penyakit kronik.

Purple Carrot yang secara semulajadinya rendah kalori, jadi kita boleh makan lobak ungu ini sekerap kita mahu. 1 cawan lobak ungu mentah memberi 25 kalori dan 5 gram karbohidrat (menurut persatuan Diet Amerika). 1 cawan lobak ungu kukus mengandungi 50 kalori dan 10 gram karbohidrat , jadi ia snagat sesuai untuk mereka yang sedang cuba untuk menurunkan berat badan ataupun nak kurus sihat.

Purple Carrot
Purple Carrot

Serat adalah kampoun yang sangat bermanfaat dalam membantu penghadaman dan membantu tubuh untuk menyerap nutrien dengan lebih cepat. Untuk diet yang sihat, seorang lelaki memerlukan 38 gram serat setiap hari dan 25 gram wanita. Lobak ungu memberikan 8 gram serat untuk setiap 1 auns hidangan lobak ungu mentah. Serat yang terkandung dalam lobek ungu adalah mudah larut, menyerap air dalam saluran penghadaman dan membentuk kandungan seperti gel. Bila kandungan ini melalui saluan pembuangan, ia dapat membantu menurunkan kolesterol dalam darah dan menstabilkan paras gula dalam darah juga.

Begitu banyak manfaat Vivix untuk menurunkan berat badan anda, menjadikan anda kurus sihat dan juga menawan. Vivix kaya dengan resveratrol yang ianya 14 kali ganda lebih baik daripada resvetrol biasa. Amalan Vivix setiap hari akan membuatkan anda kurus sihat dan menarik tanpa pelbagai penyakit yang membimbangkan.

Diantara Testimoni Pengguna Vivix.

Testimoni 1.

Suami akak ada masalah gout, kencing manis dan darah tinggi. sebelum ni masa masih service navy, dia selalu ambim ubat tahan sakit menyebabkan berat badan dia naik. Walaupun pada masa tu makan nasi hanya sekali sahaja, dan hanya minum tetapi berat badan tetap naik. Selepas sudah bersara, akak bagi minum Vivix, alhamdulillah ubat tahan sakit akak bagi 2 kali sebulan sahaja, kadang-kadang sekali sebulan sahaja. Sekarang inilah hasilnya berat badan suami akak turun dari 105 kg menjadi 76 kg sahaja.
testimoni-vivix-untuk-turunkan-berat-badan
Testimoni vivix turunkan berat badan

Testimoni 2.

Jeragat saya makin berkurangan dan area mata sudah tiada wrinkle, sistem penghadaman pun dah lancar dan muka pun tambah cerah. Yang paling best berat badan berkurang 3 kg dan terasa ringan dan sekarang sangat aktif bergerak.
testimoni-vivix-turunkan-berat-badan
Testimoni vivix untuk turunkan berat badan

Anda boleh mendapatkan Vivix disini.

Belian secara online guna kad Kredit/Debit ->>Klik Sini Saya Nak  Beli Vivix

ikut sahaja langkah yang diberi, Web belian adalah selamat dan dilindungi (https :Hyper Text Transfer Protocol Secure (HTTPS) is the secure version of HTTP, the protocol over which data is sent between your browser and the website that you are connected to)

Jika anda tak nak buat order sendiri, anda boleh menghubungi kami untuk buat pesanan/belian.

Pn. Nila/ En. Firdaus

sms/ whatsapp  +60176281787

Anda yang gemar dengan pengkhidmatan Cash On Delivery, kami menyediakan pengkhidmatan ini di sekitar area Batang kali, Hulu Yam, Rasa, Bukit Beruntung, Kuala Kubu Bharu, Gohtong Jaya dan Genting Highland. Anda boleh terus menghubungi kamiuntuk membuat pesanan. Barang yang anda pesan akan kami terus hantar ke alamat yang anda berikan. Sangat menjimatkan masa anda. Jangan tunggu lagi, hubungi kami segera di talian yang tertera diatas ya.

Anda nak harga yang special untuk setiap pembelian produk Shaklee ….?? Klik Disini Untuk Join Ahli sekarang

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

2 Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam