Istimewa Vivix

Faktor Penyebab Sel Mati Boleh Menjadi Sel Kanser Yang Mengancam Nyawa

Siapa yang pernah dengar istilah Necrosis? Kaknil pun tak tahu juga awalnya necrosis ni apa maknanya. Dalam badan kita ada banyak sel. Dalam banyak-banyak sel itu ada yang telah mati dan sel mati ini selalu disebut apoptosis. Disamping apoptosis, sel kita juga mati dengan cara lain seperti faktor luaran dan ini disebut Necrosis.

necrosis

Necrosis ni sel yang mati yang dikeranakan oleh faktor luaran seperti toksik, bahan kimia, radikal bebas, radiasi, trauma dan juga kecederaan. Sel ini mati kerana faktor yang disengajakan. Apoptosis terjadi kerana proses semulajadi dan ianya normal berbeza dengan necrosis. Contoh sel yang alami necrosis kita boleh lihat seperti peradangan yang terjadi pada kulit hitam pada kaki atau tangan pesakit diabetes. Sel-sel yang hitam sekitar tangan dan kaki tu lah yang sudah alami necrosis.

contoh necrosis (gambar insan google)

Bagaimana cara kita nak pulihkan sel-sel hasil dari proses necrosis ni?

Apabila DNA sel yang rosak, ia biasanya akan mengesan kerosakan dan cuba untuk memperbaikinya. Jika kerosakan tidak boleh diperbaiki, sel biasanya akan menghantar diri sendiri ke fasa apoptosis. Bila sel-sel mengalami kerosakan DNA tetapi gagal untuk menjalani apoptosis, sel inilah yang akan membiak menjadi sel kanser.

Vivix mempunyai 4 mekanisme utama pembaikan sel. perlindungan sel, tenaga sel dan prestasi sel. Kesemuanya memang kita perlukan untuk pastikan sel-sel kita hidup dan boleh menjadikan segala organ dalam badan kita berfungsi dengan baik dan bukannya bermasalah.

Vivix mengandungi anggur muscadine yang merupakan antioksidan tinggi dan phytokimia yang membantu untuk melindungi sel daripada kerosakan akibat serangan radikal bebas. Resveratrol mampu menyekat sel kanser daripada merebak dan mencetuskan proses mematikan sel kanser (apoptosis).

vivix

Ada baiknya anda amalkan Vivix setiap hari untuk cegah daripada kematian sel yang tak normal terjadi. Dapatkan Vivix untuk anda hari ini. Vivix dapat menolong kita mengelak daripada perlahan-lahan mendapatkan sel yang mati seperti necrosis ini. Kita boleh amalkan pengambilan Vivix setiap hari agar badan sihat dan dapat melawan serangan radikal bebas yang membahayakan nyawa kita.

Selain kandungan Vivix yang istimewa, Vivix juga telah melalui kajian yang telah dikaji oleh saintis dunia dan hasilnya terbukti telah berkesan. Vivix juga melalui pelbagai ujian tentang keberkesanannya. Kajian juga telah dibuat seperti Landmark studi. Memang beruntung sesiapa sahaja yang mengamalkan Vivix sebagai makanan tambahan setiap hari.

Anggur muscadine salah satu kandungan Vivix

Hubungi nombor talian yang tertera di bawah untuk menghubungi kakNil untuk dapatkan Vivix ini. In sha Allah kakNil akan hantarkan Vivix untuk anda. Vivix sentiasa ready stok untuk anda. Jangan segan untuk menghubungi kakNil untuk dapatkan Vivix. Konsultasi terbaik untuk anda yang akan kakNil berikan. Jadi jangan tunggu lagi, hubungi sekarang ya.

Anda boleh juga mendapatkan Vivix disini.

Belian secara online guna kad Kredit/Debit ->>Klik Sini Saya Nak Beli Vivix

ikut sahaja langkah yang diberi, Web belian adalah selamat dan dilindungi (https :Hyper Text Transfer Protocol Secure (HTTPS) is the secure version of HTTP, the protocol over which data is sent between your browser and the website that you are connected to)

Jika anda tak nak buat order sendiri, anda boleh menghubungi kami untuk buat pesanan/belian. Hubungi kami di talian dibawah ini untuk pertolongan belian mahupun info dan maklumat lanjut. Kami sedia membantu anda.

Pn. Nila/ En. Firdaus

SID PRO Anda ( ID 1125663)

SMS/ whatsapp +60176281787

Anda yang gemar dengan pengkhidmatan Cash On Delivery, kami menyediakan pengkhidmatan ini di sekitar area Gombak, Batu Caves, Batang kali, Hulu Yam, Rasa, Bukit Beruntung, Kuala Kubu Bharu, Gohtong Jaya dan Genting Highland. Anda boleh terus menghubungi kami untuk membuat pesanan. Barang yang anda pesan akan kami terus hantar ke alamat yang anda berikan. Sangat menjimatkan masa anda. Jangan tunggu lagi, hubungi kami segera di talian yang tertera diatas ya.

pengedar Vivix Anda

Anda nak harga yang special untuk setiap pembelian produk Shaklee ….?? Klik Disini Untuk Join Ahli sekarang

*Vivix adalah vitamin bukan ubat walaupun ia terbukti secara saintifik menyihatkan badan, ia tidak berfungsi untuk merawat, menyembuh atau memulihkan penyakit kritikal.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutube

4 Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam