Ibu Mengandung

Ostematrix Bukan Sekadar Kalsium Biasa

Kalsium dalam badan kita paling banyak didapatkan hampir 99% dari pada tulang dan gigi. Dan 1% lagi akan kita dapatkan dari pada darah. Kalsium amat penting untuk kesihatan tubuh badan kita dan oleh itu sudah semestinya kita harus tahu manfaat dan juga keperluan kalsium ini untuk kesihatan

Apa Kepentingan kalsium dalam badan?

Kalsium ada banyak sumber antara sumber nya datang dari pada tulang, dan sumber sumber dari pada alam. Tetapi kemungkinan sumber dari alam ini berisiko dengan adanya racun. Kalau dari tulang dari sumber haiwan. Kalsium dari shaklee telah diuji dan di formulakan dengam unsur yang paling hebat. Kalsium dari Shaklee bernama Ostematrix.

Semakin kita meningkat usia, tulang semakin rapuh. Kita perlukan kalsium untuk salur darah, otot, saraf dan sel berfungsi dengan baik. Vitamin D diperlukan untuk penyerapan kalsium. Mengambil kalsium tanpa vitamin D seolah-olahnya ianya hanya sia-sia. Magnesium membantu kawal darah dan magnesium ini ada dalam Ostematrix Shaklee. 

Teringat masa kaknil mengandung anak kedua dulu. Kaknil alami masalah kejang kaki dan juga bengkak. Kaknil terus amalkan Ostematrix ini untuk bantu. Dan alhamdulillah ianya memang sangat berkesan dan amat membantu. Bagaimana Ostematrix membantu?