Kesihatan Kanak-kanak

Anak Demam Susah Nak Makan, Macamana nak buat?

Tak dinafikan lagi kalau anak-anak sakit atau demam kita akan menjadi risau dan takut. Apalagi anak-anak tidak mahu makan. Keadaan tubuh badan yang tak berapa sihat akan menjadikan mereka tak ada selera untuk makan. Bukan saja kanak-kanak, kadang kita orang dewasa pun susah juga nak berselera makan jika jatuh sakit, bukan?

anak sakit tak nafsu makan

Jadi macamana kita nak usahakan agar kanak-kanak tetap berselera untuk makan? makanan yang sihat dan bernutrisi amatlah penting untuk kanak-kanak yang alami masalah kesihatan. Bukan sahaja membantu mempercepat proses penyembuhan, makanan yang sihat serta nutrisi yang cukup akan membantu perkembangan dan pertumbuhan kanak-kanak.

Jika anda berhadapan dengan masalah susah memberikan makanan ketika anak-anak demam atau sakit, anda jangan risau. Anda boleh pujuk anak dengan memberitahu mereka akibat daripada meninggalkan tabiat makan dan tak menjaga kesihatan akan menambah buruk keadaan kesihatan mereka. Selain memberikan ubat-ubatan yang dibekalkan doktor kepada anak anda, jangan lupa juga untuk berikan Meal Shakes untuk menambah lagi atau merangsang nafsu makan anak anda ketika sakit atau demam.

banyak manfaat Meal Shake

Meal shakes mengandungi nutrisi yang lengkap yang terdiri daripada vitamin dan mineral penting yang amat diperlukan tubuh badan anak-anak untuk tumbuh dan berkembang dengan sihat. Selain itu Meal shakes juga banyak khasiat untuk kanak-kanak. Selain daripada bagus untuk diambil ketika demam atau sakit, meal shakes juga baik untuk diambil setiap harinya untuk elak daripada sembelit, susah nak tidur, terlalu kurus, membantu kuatkan tulang, membina sel kulit, kuku, rambut, organ dan menguatkan sistem imun badan. Meal shakes juga mengandungi B12 yang membantu tingkatkan daya tumpuan.

meal shakes

Meal shakes dibancuh dengan susu atau pun minuman kegemaran anda seperti jus buah-buahan, milo, horlic mahupun air mineral biasa. Jangan campur Meal shakes denga kopi mahupun tea. Anda juga boleh taburkan serbuk Meal Shake ke dalam ais krim. Kanak-kanak pasti akan suka. Jadi bagi anda yang alami masalah kanak-kanak yang sakit ataupun demam yang susah nak makan, berikanlah mereka Meal shakes agar dapat cukupkan keperluan vitamin mereka selama sakit.

meal shakes disukai kanak-kanak

Anda boleh dapatkan Meal shakes disini da dapatkan info dan maklumat lanjut disini. Jangan risau Meal Shakes tiada bahan kimia dan amatlah selamat untuk diambik oleh kanak-kanak dan dewasa. Anda boleh hubungi Kaknil disini untuk dapatkan Meal shakes anda hari ini.

Kaknil/ Firdaus

sms/whatsapp/call +60176281787

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam