kecantikan kulit

Bahaya Tak Jeragat Menumpuk Di Wajah?

Ramai yang mengeluh dengan adanya jeragat di wajah. Tidak sedikit juga yang malu dengan keadaan jeragat yang nampak hodoh dan kusam. Apakah situasi ini dapat terjadi kepada sesiapa sahaja?

jeragat

Memang tak dinafikan jeragat ini mungkin dapat dialami oleh sesiapa sahaja. Tidak mengenal usia mahupun jantina. Kerana lelaki mahupun perempuan boleh alami masalah jeragat ini. Tompokan warna hitam yang seakan-akan menyelubungi kulit wajah yang semakin lama semakin meluas dan tentu saja akan membuat rasa percaya diri semakin menurun.

Sudah pasti masalah jeragat akan berdampak pada penampilan kita. Sedikit sebanyaknya juga akan membuat kita malu dan tak mahu kelihatan jeragat ini bila berdepan dengan orang lain. Bagi memastikan kulit wajah anda terbebas daripada masalah jeragat, anda harus rajin dalam menjaga kesihatan kulit wajah setiap hari. Anda harus menitikberatkan perawatan wajah dan juga harus mengambil makanan yang menyihatkan untuk kesihatan tubuh badan mahupun kulit anda. Disamping itu juga anda harus mengambil nutrisi yang penting untuk kesihatan kulit seperti vitamin, mineral dan pelbagai jenis makanan sihat lainnya.

jeragat menurunkan rasa kepercayaan diri

Jeragat ini berupa bintik-bintik hitam yang bertompok diwajah. Lama kelamaan akan menjadikan kulit wajah anda semakin kusam dan tona pun tak sekata. Ianya akan menjadikan kulit wajah nampak lebih gelap dan tak menarik. Jeragat ini terjadi kerana kulit wajah kita terlalu terdedah dengan pancaran sinar matahari. Apabila kita terlalu sering terdedah pada sinaran matahari, ianya akan menjadikan kulit kita mudah berjeragat.

Mereka yang alami masalah jeragat kebiasaannya adalah mereka yang berusia lanjut. Kerana apabila usia semakin lanjut, keupayaan badan kita untuk merawat sel kulit akan semakin berkurang. Semakin kita menua, kita akan semakin kekurangan kolagen. Kolagen ini bertugas membantu merawat tisu dan sel kulit yang rosak mahupun mati. Pengambilan ubat perancang atau pil hormon juga boleh menjadi pemicu terjadinya jeragat di wajah anda. Selain daripada penggunaan alatan wajah seperti make up dan alatan solek yang seumpanya.

Peralatan dan perlengkapan perawatan wajah yang tak berkualiti kadang mengandungi bahan kimia dan amat senang untuk menghakis sel lapisan kulit. Dan disamping itu ianya terkena matahari yang menambah buruk lagi keadaan wajah anda. Akan tetapi jangan risau, jeragat tidak menyebabkan kematian. Hanya anda perlu lebih berhati-hati untuk menggunakan produk perawatan wajah yang sesuai dan memenuhi syarat kesihatan yang diperbolehkan. Oleh itu anda haruslah menjaga kesihatan kulit wajah dengan sebaiknya.

set makanan tambahan untuk kesihatan kulit wajah
set perawatan wajah Youth

Amalkan pemakanan sihat dan juga ambil nutrisi lengkap yang baik untuk kesihatan kulit. Seperti mengambil vita e, vita c, b complex, esp dan juga skincares Youth yang selamat digunakan sebagai peratan wajah anda setiap hari. Set makanan tambahan dari dalam dan juga pengambilan set Youth perawatan wajah dari luar akan banyak membantu anda dalam menghadapi dan mengatasi masalah kulit seperti jeragat yang anda alami.

Jangan risau dimana nak dapatkannya kerana anda boleh hubungi kaknil disini untuk dapatkannya. Anda boleh hubungi kaknil disini untuk ketahui info dan maklumat lanjut beserta pembelian. Jangan malu dan jangan segan untuk hubungi kaknil disini.

kaknil/ firdaus

sms/call/whatsapp +60176281787

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam