Nutrisi Kanak-kanak

Jom Ajarkan Kanak-Kanak Berpuasa Di Bulan Ramadhan

Kanak-kanak sememangnya adalah insan yang paling kita sayangi. Sudah tentu pada bulan Ramadhan akan menjadi cabaran hebat bagi kita orang tua untuk dapat mengajak anak-anak untuk berpuasa bersama-sama. Bagaimana anda mengajak orang tersayang untuk berpuasa dibulan Ramadhan dengan gembira dan teruja?

Seperti Kak Rania, anak sulong kaknil sudah pun mulai berpuasa sejak umur 7 tahun. Masa umur 7 tahun Rania berpuasa setengah hari. Lama kelamaan Rania pun sudah terbiasa bahkan adakalanya berpuasa sampai penuh sehari. Alhamdulillah dengan adanya ajakan dari orang-orang sekeliling akan lebih banyak membantu bagi anak-anak kita untuk belajar berpuasa dengan baik.

Tahun ini Rania dah memasuki usia 9 tahun dan dah mulai konsisten berpuasa penuh setiap hari. Kaknil amat bersuka cita dengan kemajuan Rania yang cukup drastis ini. Akan tetapi kesihatan dan juga perkembangan anak-anak di bulan puasa haruslah kita lihat dan buat yang terbaik untuk mereka.

bantu anak-anak berpuasa di bulan Ramadhan

Seperti kaknil akan mengajak Rania bersahur agar lebih bertenaga dan juga ceria selama berpuasa. Tak lupa juga kaknil berikan makanan tambahan seperti Meal Shake untuk membantu Rania lebih tahan lapar dan cergas sepanjang hari.

Meal shake adalah multivitamin yang diperlukan selama berpuasa mahupun kehidupan kita setiap hari. Meal shake mengandungi pelbagai vitamin dan mineral. Kandungan Meal shake amatlah bermanfaat untuk menjaga fisik dan ketahanan tubuh badan kita.

Meal Shake

Meal shake adalah minuman yang lazat dan juga berkhasiat yang amat mudah disediakan dan sudah tentu akan disukai oleh seisi keluarga. Bersahur dengan Meal shake akan memberikan keperluan nutrisi harian tubuh badan kita. Meal shake menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino yang diperlukan oleh tubuh badan kita untuk tumbubesar dan perlindungan yang baik. Meal shake mengandungi semua asid amino asli yang terdapat didalam protein termasuk yang asid amino perlu dan juga tidak perlu. Meal shake juga merupakan sumber terbaik untuk fiber dan protein dan mempunyai indek Glycemic yang rendah.

saksikan penjelasan Rania tentang Meal Shake

Jadi jangan sampai anda lewatkan sahur kanak-kanak kita tanpa memberi mereka secawan Meal shake. Meal shake juga boleh diambil semasa atau selepas berbuka puasa. Berikan hanya yang terbaik untuk orang-orang tersayang anda.

Bagi anda yang menginginkan Meal Shake, boleh hubungi kaknil disini untuk dapatkannya. Untuk anda yang nak dapatan segera Meal Shake anda, boleh terus buat belian disini.

>>Klik DISINI untuk BELIAN MEAL SHAKE<<<

>>Klik DISINI untuk BELIAN MEAL SHAKE<<<

Untuk anda yang gemar pengkhidmatan Cash On Delivery (COD), anda boleh dapatkannya disini. Kami menyediakan pengkhidmatan COD untuk anda yang berdekatan area Batangkali, Rasa, Kuala Kubu Bharu, Bukit Beruntung dan Genting Highland. Anda boleh terus hubungi kami disini untuk mendapatkan produk Shaklee yang anda inginkan dengan cepat mungkin.

KakNil/ Firdaus

sms/call/ whatsapp +60176281787

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam