Kesihatan Kanak-kanak

Pelbagai Vitamin Dalam Kandungan Meal Shake Yang Amat Berkhasiat Untuk Kesihatan Tubuh Badan

Meal shakes bukan sahaja untuk kanak-kanak akan tetapi baik juga untuk dewasa. Ramai diantara orang dewasa yang susah untuk menelan tablet mahupun capsule. Dengan adanya Meal shakes amat memudahkan kita untuk mengambil pelbagai vitamin melalui Meal Shakes, kerana Meal shakes mengandungi pelbagai vitamin dan juga mengandungi Glisemik yang rendah. Meal shakes adalah multivitamin dalam bentuk serbuk yang mudah diminum.

meal shake

Meal shakes mengandungi pelbagai vitamin yang diperlukan tubuh badan kita. Salah satu manfaat dari Meal shakes adalah glisemik rendah. Glisemik rendah amat penting. Ia penting kerana agar gula dalam darah kita tidak akan ditukar kepada tenaga secara mendadak. Tenaga yang dilepaskan secara perlahan-lahan.

Meal shakes ada 9 asid amino yang sangat banyak manfaat untuk pertumbuhan dan perkembangan kanak-kanak. Seperti baik untuk sel otak berhubung, hormon, perkembangan otot. pertumbuhan yang sihat dan seimbang. Juga untuk elak terbantutnya perkembangan kanak-kanak dan juga untuk pertumbuhan kulit yang sihat. Jika anda inginkan kanak-kanak tumbuh dengan sihat, anda harus pastikan berikan keperluan dan kecukupan asid amino setiap hari.

Dalam Meal shake juga ada antioksidan iaitu ada vitamin A, C dan E yang membantu tingkatkan sistem imun badan dan kurangkan mereka daripada pelbagai risiko jangkitan. Berikan meal shakes setiap hari untuk mereka lebih aktif dan elak jangkitan penyakit yang banyak beredar dalam masyarakat.

Meal shake juga mengandungi fiber yang amat baik untuk elak sembelit dan susah membuang. Ramai kanak-kanak yang alami masalah pembuangan kerana kurangnya pengambilan serat dalam diet harian. Meal shake kaya serat dan amat baik untuk pencernaan kanak-kanak. Jadi jika anda ada kanak-kanak yang susah nak mengambil sayur dalam keseharian, berikan mereka Meal shake untuk bantu.

Testimoni Meal Shakes

Meal Shake juga mengandungi vitamin B yang amat baik untuk pembentukan sel darah merah, dan mengangkut oksigen kesuluruh badan dan meningkatkannya ke otak. Keperluan Vitamin B amat penting agar kanak-kanak dapat elak letih, kurang energi dan tetap ceria dan bersemangat sepanjang hari.

Meal shake juga mengandungi magnesium dan sodium yang membantu melancarkan enzim dalam badan dan bagus untuk sistem penghadaman. Magnesium memang bagus untuk penghadaman dan melancarkan pergerakan usus untuk berfungsi lebih baik. Sodium juga diperlukan untuk keperluan garam dalam badan kita. Kekurangan sodium ni akan berisiko mengalami dehidrasi.

Meal shake juga ada kandungan Vitamin C yang baik untuk kulit kanak-kanak dan juga sebagai benteng untuk lawan pelbagai jangkitan penyakit. Bukan itu sahaja Vitamin C ini juga bagus untuk kesihatan gigi, gusi, dan juga cantikkan kulit.

meal shake dapat diambik oleh kanak-kanak dan dewasa

Meal shake juga mengandungi Vitamin A yang penting untuk kesihatan dan kecantikan mata. Meal shakes juga ada mengandungi vitamin D dan juga kalsium yang amat penting untuk kesihatan tulang. Masa kanak-kanak adalah masa yang amat penting untuk kita berikan vitamin D dan kalsium untuk dapatkan kesihatan tulang yang baik. Meal shakes juga mengandungi vitamin B12 dan juga zat besi yang bantu kanak-kanak lebih fokus dalam pelajaran dan lebih bertenaga sepanjang hari.

Banyak sekali manfaat Meal shake untuk kesihatan bukan? jadi anda yang tercari-cari multivitamin untuk kanak-kanak dan juga anda sendiri yang susah untuk menelan pelbagai tablet, jangan segan untuk ambil Meal shake mulai dari sekarang. Meal shake terbukti berkesan dan juga menyihatkan. Rasanya lazat dan senang untuk disediakan. Dapatan segera Meal shake untuk anda dan simanja dirumah.

Untuk anda yang berada di area Batangkali, Rasa, Kuala Kubu Bharu, Bukit Beruntung dan Genting Highland anda boleh mendapatkan pengkhidmatan Cash On Delivery daripada kami untuk dapatkan Meal shake anda segera. Hubungi kami disini untuk info dan maklumat lanjut. Sedangkan anda yang berada di semenanjung Malaysia termasuk Sabah dan Serawak, kami menyediakan jasa penghantaran pos. Segera hubungi kami disini untuk dapatkannya. Anda boleh dapatkan nombor talian dibawah untuk terus berhubung dengan kami.

Kaknil/ Firdaus

sms/whatsapp/ call +60176281787

Anda boleh buat belian terus melalui web disini.

>>>KLIK DISINI UNTUK BELIAN MEAL SHAKE SECARA TERUS ONLINE<<<<

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam