BASIC-H SHAKLEE WAJIB ADA DIRUMAH ANDA

Belbagai manfaat dan kegunaan Basic-H dirumah anda. Begitu banyak kegunaan Basic-H ini bagi anda. Diantaranya ialah:


 • Mencuci dan membersihkan sayur-sayuran atau buah-buahan daripada racun dan bahan kimia. Masukan air ke dalam besen dan masukkan 5 titik Basic-H, biarkan 5-10 menit.
 • Membersihkan ayam, ikan, daging dan makanan laut lainnya daripada bahan pengawet. Isikan air kedalam besen dan masukkan 2-3 titik Basic-H, biarkan selama 5-10 menit.
 • Mencuci dan membersihkan makanan basah seperti mee kuning, kueutiaw dan lainnya dari bahan pengawet.  Isikan air kedalam besen dan masukkan 2-3 titik Basic-H, biarkan selama 5-10 menit.
 • Mencuci tempat dan peralatan memasak (terutama yang berminyak). Masukan air kedalam baldi dan masukan 1 sudu teh Basic-H dan gunakan untuk mencuci peralatan memasak tersebut.
 • Mencuci botol-botol minuman baby seperti botol susu. Masukkan 4-5 titik Basic-H kedalam besen dan rendam botol-botol tu sambil di gosok di bahagian yang ada kotoran degil. Bilas dan keringkan.
 • Mencuci dan membersihka bilik air, tandas, singki, almari, cermin tingkap, rak buku dan lainnya.  Masukan air kedalam baldi dan masukan 1 sudu teh Basic-H kemudian mop atau lapkan pada permukaan atau bahagian dari tempat yang hendak dibersihkan, kecuali bilik air dan tandas harus di berus.
 • Mencuci badan, tangan dan kaki dari kotoran daki, pijar lada dan cawat maker pen atau minyak. Basahkan tangan atau kaki dengan air kemudian titikkan 2,3 titik Basic-H sambil di gosok-gosok serta bilas.
 • Mencuci dan  membersihkan lantai atau alat permainan. Masukan air kedalam baldi dan masukan 1 sudu teh Basic-H kemudian cuci alat permainan kemudian dibilas manakala cucian lantai tidak perlu dibilas selepas lantai di mop kerana ia mudah kering dan tidak membuat lantai licin.
 • Menanggalkan gula-gula getah pada baju. Tititkkan 5 titik Basic-H ke bahagian baju yang terkena gula-gula getah sambil di gosok-gosok hingga tertanggal.
 • Mengasah pisau, titikkan  4-5 titik Basic-H pada pisau, dan asah pisau hingga tajam.
 • Membersih dakwat pen pada tangan, baju dan sebagainya. Titikkan 4-5 titik pada bahagian yang terkena dakwat dan gosok-gosok hingga tertanggal.UNTUK KECEMASAN

Ada kegunaan lain dan cara-cara penggunaan Basic-H ini diantaranya adalah :


 • Menghapuskan kutu di atas kepala. Basahkan rambut dan ambil 10 titik basic-h dan lumurkan ke atas kepala dan ratakan. Setelah selesai balutkan kepala dengan kain tuala bersih dan biarkan selama 10-15 menit barulah dibilas.
 • Terkena minyak, air panas atau melecur terkena banda panas. Sapukan terus basic-h keatas tempat yang terkena tadi dan kulit tidak akan menggelembung atau melecur bahkan akan rasa sejuk.
 • Menghindarkan & membunuh serangga seperti lipas, nyamuk, semut, lalat dan sebagainya. Tuangkan 4-5 titik basic-h kedalam botol semburan bunga yang dicampur air kemudian goncang dan semburkan pada serangga.
 • Demam panas (sebelum berjumpa doktor). Tuangkan 4-5 titik basic-h ke dalam besen kecil yang megandungi air, kemudian sapukan atau lumurkan ke seluruh badan dan kepala.
 • Sakit gigi. Masukkan 4-5 titik basic-h kedalam cawan yang di camour air kemudian kumur. Sekiranya sakit pada gigi berlubang titikkan 2-3 basic-h pada kapas dan letakkan pada tempat yang sakit.
 • Gatal-gatal pada badan atau miang (masalah kulit). Tuangkan 4-5 titik ke dalam gayung. Kemudian gosokkan ke seluruh tempat gatal dengan menggunakan span mandian dan dibilas.
 • Ulser dan mulut berbau. Tuangkan 4-5 titik ke dalam gelas kemudian kumur( sekerap mungkin).
 • Penyubur tanaman dan penggembur tanah. Air lebihan cucian basic-h boleh disiram pada pokok bunga dan tanaman lain untuk membantu kesegaran dan kesuburan.


 • Menghilangkan karat atau daki pada barang kemas, jam tangan dan sebagainya. Tuangkan 4-5 titik basic-h kedalam magkuk kecil kemudian rendamkan dan biarkan selama 15-20 minit, karat dan daki akan tanggal serta kelihatan kilat seperti baru.


Saya Nak BELI

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. ————————————————— Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghubungi saya  whatsapp Qaseh Firdaus No . Phone : 0176281787 

Spread the love
Suri rumah sepenuh masa dengan 3 cahaya mata yang aktif berblog untuk berkongsi kebaikan untuk semua.

Related Posts

Pentingnya Minyak Ikan Untuk Kesihatan Yang Perlu Anda Ketahui

Apakah anda tahu kepentingan mengambil minyak ikan untuk kecerdasan minda anak anda ? Minyak ikan sangat diperlukan untuk sel -sel otak berhubung. Secara umumnya minyak ikan sering…

Spread the love

Sanggup Tinggalkan Mak Di Rumah Hanya Kerana Mak Sakit Lutut

Sebagai seorang anak tentunya kita kena berbakti kepada kedua orang tua. Tak kira dimana kita berada wajib kita mematuhi mereka. Orang tua yang sudah membesarkan dan mendidik…

Spread the love

Kelebihan Omega Guard Shaklee

Kelebihan minyak ikan Shaklee ialah minyak ikan terbaik di dunia. Shaklee Omega Guard diekstrak dari ikan laut air sejuk ( sardin, mackerel, herring, anchovies) di perairan negara…

Spread the love

Pentingnya Alfalfa untuk Kesihatan Anda

Alfalfa adalah raja segala tumbuhan yang mengandungi pelbagai nutrisi , Alfalfa digunakan oleh manusia sejak lebih dari 2500 tahun dan telah dikenalpasti sebagai makanan yang paling kaya…

Spread the love

Basic H Memang Membantu

Basic H Berkuasa Menghilangkan Kotoran Kanak-kanak sememangnya suka melukis, terkadang sampai dinding dan perabot rumah pun akan menjadi mangsa kekreatifitian mereka. Lukisan pada dinding dan segala jenis…

Spread the love

Perlukah bantuan Advance Joint Health Complex…???

Apakah sebenarnya Advance Joint Health Complex ni..? Advanced Joint Health Complex mengandungi satu bentuk ekstrak Boswellia yang telah di tunjukkan di dalam kajian klinikal, mampu meningkatkan keselsaan…

Spread the love

Leave a Reply