Cara Kurus Dengan Selamat dan Berkesan Tanpa Risau Efek Samping

Pada zaman sekarang macam-macam  jenama produk untuk kuruskan badan beredar dipasaran. Ada yang hanya kata boleh kurus dalam seminggu sahaja, ada yang sebulan, ada yang sebotol ,2 botol dan macam-macam  statement lainnya. Apakah anda pikir boleh secepat  itu lemak-lemak dalam badan anda boleh hilang..?


gambar hiasan untuk pil cepat kurus

Kalau memang ada produk yang sebegitu,  mungkin ada kandungan bahan lain dalam produk itu. Apakah anda pernah cek kandungan yang ada dalam produk  kurus yang sekarang ini beredar di pasaran.? Terlalu banyak berita mengabarkan bahawa seringkali terjadi penyalahgunaan bahan terlarang dalam  setiap produk kurus. Mereka menjanjikan anda akan dapat tubuh badan yang kurus dengan cepat tetapi efek sampingnya mereka tak beritakan kepada anda. Akhirnya anda sendiri terima padahnya. Ada yang terkena sakit buah pinggang, kanser, dan lain-lain penyakit setelah mengkonsumsi produk tersebut. Dan efek samping lainnya.

Oleh itu penting bagi kita cek dan tahu apa kandungan dalam setiap produk yang kita konsumsi. Agar tidak memudaratkan kesihatan kita. Kalau nak kurus boleh sahaja, anda boleh amalkan pemakanan yang sihat dan seimbang selain tetap bersenam setiap hari. Diantara tips kurus yang boleh anda lakukan adalah seperti berikut, 

 • Mengamalkan pemakanan yang sihat dan seimbang.
 • Mengambil buah-buahan  dan sayuran setiap hari
 • Minum air masak yang mencukupi
 • Bersenam dengan teratur setiap hari
 • Mengelakkan makan terlalu banyak, makanlah sebelum lapar dan berhenti makan sebelum kenyang.
 • Mangamalkan pengambilan makanan tambahan seperti minyak ikan yang boleh membantu anda membakar lemak di badan anda. Seperti pengambilan Omega Guard Shaklee.
 • Makan dibawah pukul  7 malam
 • Hindari meminum minuman berkarbonat
 • Elakkan makan makanan yang tinggi kalori dan kandungan gula.
 • Tidur secukupnya
 • Hindari mengkonsumsi karbohidrat berlebihan.

Minyak ikan seperti Omega Guard untuk bakar lemak anda

Setelah anda ketahui tips diatas, bagaimana perasaan anda..? apakah anda pernah menerapkan tips tersebut dalam keseharian anda ? Jadi apabila anda inginkan berat badan ideal, sangat penting untuk anda mengamalkan tips-tips diatas. Kalau kita perhatikan, dari sekian banyak usaha dan produk untuk menguruskan badan, yang paling terpenting adalah niat anda untuk berubah ke arah yang lebih sihat. Apabila anda sudah mahu untuk menerapkan gaya hidup sihat, insaaAllah secara tak langsung anda akan dapatkan berat badan yang ideal sesuai yang anda harapkan. 


gambar diambil dari google

Diharapkan perkongsian yang ringkas ini dapat membantu anda untuk sedikit mendapat bayangan bagaimana nak kurus secara sihat tanpa harus berbelanja besar dengan manfaat yang belum tentu anda ketahui.

Anda mahu jadi ahli Shaklee dan nikmati potongan hebat 15%-20% Anda ingin mengetahui cara daftar Shaklee..?? Mudah sahaja… hanya klik sahaja disini :
 CAR JADII AHLI SHAKLEE SECARA PERCUMA

 ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. ————————————————— Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghubungi saya ( whatsapp/wechat/sms) Qaseh Firdaus No . Phone : 0176281787 Fb page : barangan baby qaseh firdaus Email : [email protected]

Spread the love
Suri rumah sepenuh masa dengan 3 cahaya mata yang aktif berblog untuk berkongsi kebaikan untuk semua.

Related Posts

Apa Itu Intermittent Fasting? Selamat Tak Untuk Kita Amalkan?

Pernah dengar tak istilah Intermittent Fasting? jujur KakNil memang baru sahaja dengar istilah ni. Tak pernah laluinya juga. Rupanya ramai orang yang dah buat Intermittent Fasting ni….

Spread the love

4 Sekawan Yang Bantu Buang Lemak Jahat Dalam Badan

Kalau cakap pasal diet, memang akan terbayang suasana penuh dengan senaman, berlapar dan juga aktifiti sukan. Macam banyak benda yang kena buat agar tetap dapat jaga berat…

Spread the love

This Post Has 28 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *