Cara Kurus Selamat Berkesan Tanpa Risau Efek Samping

Pada zaman sekarang macam-macam  jenama produk untuk kuruskan badan beredar dipasaran. Ada yang hanya kata boleh kurus dalam seminggu sahaja, ada yang sebulan, ada yang sebotol ,2 botol dan macam-macam  statement lainnya. Apakah anda pikir boleh secepat  itu lemak-lemak dalam badan anda boleh hilang?

pelbagai jenis pils kurus

Kalau memang ada produk yang sebegitu,  mungkin ada kandungan bahan lain dalam produk itu. Apakah anda pernah cek kandungan yang ada dalam produk  kurus yang sekarang ini beredar di pasaran.? Terlalu banyak berita mengabarkan bahawa seringkali terjadi penyalahgunaan bahan terlarang dalam  setiap produk kurus. Mereka menjanjikan anda akan dapat tubuh badan yang kurus dengan cepat tetapi efek sampingnya mereka tak beritakan kepada anda. Akhirnya anda sendiri terima padahnya. Ada yang terkena sakit buah pinggang, kanser, dan lain-lain penyakit setelah mengkonsumsi produk tersebut. Dan efek samping lainnya.

Omega Guard

Oleh itu penting bagi kita cek dan tahu apa kandungan dalam setiap produk yang kita konsumsi. Agar tidak memudaratkan kesihatan kita. Kalau nak kurus boleh sahaja, anda boleh amalkan pemakanan yang sihat dan seimbang selain tetap bersenam setiap hari. Diantara tips kurus yang boleh anda lakukan adalah seperti berikut, 

  • Mengamalkan pemakanan yang sihat dan seimbang.
  • Mengambil buah-buahan  dan sayuran setiap hari
  • Minum air masak yang mencukupi
  • Bersenam dengan teratur setiap hari
  • Mengelakkan makan terlalu banyak, makanlah sebelum lapar dan berhenti makan sebelum kenyang.
  • Mangamalkan pengambilan makanan tambahan seperti minyak ikan yang boleh membantu anda membakar lemak di badan anda. Seperti pengambilan Omega Guard Shaklee.
  • Makan dibawah pukul  7 malam
  • Hindari meminum minuman berkarbonat
  • Elakkan makan makanan yang tinggi kalori dan kandungan gula.
  • Tidur secukupnya
  • Hindari mengkonsumsi karbohidrat berlebihan.
Minyak ikan seperti Omega Guard untuk bakar lemak anda

Setelah anda ketahui tips diatas, bagaimana perasaan anda..? apakah anda pernah menerapkan tips tersebut dalam keseharian anda ? Jadi apabila anda inginkan berat badan ideal, sangat penting untuk anda mengamalkan tips-tips diatas. Kalau kita perhatikan, dari sekian banyak usaha dan produk untuk menguruskan badan, yang paling terpenting adalah niat anda untuk berubah ke arah yang lebih sihat. Apabila anda sudah mahu untuk menerapkan gaya hidup sihat, insaaAllah secara tak langsung anda akan dapatkan berat badan yang ideal sesuai yang anda harapkan. 

Diharapkan perkongsian yang ringkas ini dapat membantu anda untuk sedikit mendapat bayangan bagaimana nak kurus secara sihat tanpa harus berbelanja besar dengan manfaat yang belum tentu anda ketahui. Terbaik kan Omega Guard Shaklee ni? memang berbaloi anda dan seisi keluarga amalkannya. Jom dapatkannya disini. Bagi anda yang nak dapatkan Omega Guard ini,  jangan malu untuk hubungi kaknil agen sah shaklee anda disini untuk dapatkannya.  Terus klik link yang ada di bawah ini atau terus hubungi nombor talian yang tertera. Anda yang berada di area kawasan Batangkali, Ulu yam, Rasa, Bukit Beruntung, Kuala Kubu Bharu dan Genting Highland sekitarnya boleh dapatkan pengkhidmatan Cash On Delivery (COD) dari kami.

Anda mahu jadi ahli Shaklee dan nikmati potongan hebat 15%-20% Anda ingin mengetahui cara daftar Shaklee..?? Mudah sahaja… hanya klik sahaja disini :
CAR JADII AHLI SHAKLEE SECARA PERCUMA

KakNil/ Firdaus No Phone +60176281787, Agen Shaklee Anda.

Anda boleh hubungi kami juga di Facebook dan juga instagram 

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. —————————————————

Spread the love
Suri rumah sepenuh masa dengan 3 cahaya mata yang aktif berblog untuk berkongsi kebaikan untuk semua.

Related Posts

Set Hello New You Bantu Kurus Bergaya

Semua wanita sudah tentu nak tampil kurus dan bergaya. Tapi kadang kita tak tahu macamana nak tampil kurus bergaya sesuai keinginan kita. Kita kena tahu bahwa masing-masing…

Spread the love

Meriah Raya Dengan Shaklee

Assalamualaikum kepada semua sahabat kaknil, apakabar anda semua di hari ini. Tak sangka kita dah berada di pagi raya yang indah dan ceria bersama orang tersayang. Kaknil…

Spread the love

7 Tips Kurus Dengan Cepat Dan Selamat

Menjadi kurus sihat adalah idaman semua wanita. Dan sudah tentu sekali dengan pakej berat badan yang ideal dan rupa paras yang cantik. Banyak cara yang dilakukan agar…

Spread the love

Apa Itu Intermittent Fasting? Selamat Tak Untuk Kita Amalkan?

Pernah dengar tak istilah Intermittent Fasting? jujur KakNil memang baru sahaja dengar istilah ni. Tak pernah laluinya juga. Rupanya ramai orang yang dah buat Intermittent Fasting ni….

Spread the love

4 Sekawan Yang Bantu Buang Lemak Jahat Dalam Badan

Kalau cakap pasal diet, memang akan terbayang suasana penuh dengan senaman, berlapar dan juga aktifiti sukan. Macam banyak benda yang kena buat agar tetap dapat jaga berat…

Spread the love

This Post Has 28 Comments

  1. Nak buang lemak yang terkumpul dalam badan dalam masa yg singkat mustahil…ambil set kurus dari shaklee tanpa dadah selamat dan semulajadi.

Leave a Reply

%d