Demam Denggi Mematikan

Rawat Denggi Dari Awal Untuk Mendapatkan Tenaga Dan Sihat Semula Tanpa Ubat

Musim hujan dan panas yang tak menentu kadang membawa pelbagai penyakit kepada kita. Contohnya saja demam denggi.Kebanyakan demam denggi akan mulai mewabak dikala cuaca mulai hujan dan panas. Tahukah anda apa itu denggi ? Demam denggi adalah sejenis penyakit jangkitan virus yang merebak melalui gigitan nyamuk Aedes aegypti yang telah dijangkiti. Demam denggi adalah sejenis jangkitan virus.  Ada 4 virus yang boleh menyebabkan terjadinya demam denggi ini. Diantaranya iaitu, DEN 1, DEN 2, DEN 3, dan DEN 4. Kebiasaannya demam akan terjadi pada hari ke tiga (3 ) hingga hari ke empat belas(14). Selepas digigit nyamuk yang dijangkiti, kebiasaannya 4 hingga 7 hari. Selalunya ia akan bermula dengan demam kuat yang mengejut, sakit kepala yang teruk, sakit pada bahagian belakang mata serta otot-otot dan sendi. Ruam merah di sekitar kaki atau tangan. Kadang pesakit akan merasakan loya dan kurang selera makan.

Nyamuk Aedes
Nyamuk Aedes
Apabila anda mengalami ciri-ciri seperti tadi, ada baiknya anda segera berjumpa doctor atau terus memeriksakan diri ke hospital. Jangan tunggu sampai ianya berlarutan dan semakin parah. Kerana demam denggi jika tak dirawat segera boleh membawa maut. Banyak penyebab terjadi gejala denggi dikalangan kita hari ini. Selain pembangunan yang cukup pesat, peningkatan penggunaan bahan plastik dan pembuangan tayar lama boleh menyebabkan pembiakan nyamuk berlaku. Untuk membendung terjadinya gejala demam denggi ini, kita sudah semestinya mengamalkan hidup bersih dan menjaga persekitaran. Budayakan membuang sampah pada tempatnya dan memeriksa takungan air agar sentiasa bersih dan jauh dari jentik-jentik nyamuk. Budayakan hidup bersih sangat penting agar kesihatan kita dan orang sekeliling turut terjaga.
sembur nyamuk denggi
Usaha menyembur nyamuk aedes

Apabila ada masa senang, galakkan ahli keluarga untuk sama-sama membersihkan area rumah dan persikataran agar bebas dari nyamuk aedes. Hapuskan tempat pembiakan nyamuk disekeliling rumah. Buang semua bekas yang boleh menankung air hujan terutamanya di dalam besen, tayar lama, pasu bunga, bekas plastik dan juga tong-tong terbiar. Jangan lupa untuk kerap menukar air haiwan peliharaan. Jika anda sudah terkena jangkitan demam denggi, segeralah berjumpa pegawai perubatan atau pusat kesihatan berhampiran. Rehat dan banyakkan meminum air masak. Jelum badan dengan air atau mandi. Ambil ubat penurun demam dan mengurangkan kesakitan.

persekitaran yang mengakibatkan denggi

Anda boleh juga mengamalkan pengambilan supplement untuk mendapatakan kembali tenaga anda dan sihat semula.Pengambilan makanan tambahan sangat digalakkan untuk badan kembali cergas dan aktif. Diantara makanan tambahan yang boleh anda ambil seperti Vitamin Shaklee. Diantaranya iaitu,Vita C PlusPerformance Drink, Nutriferon dan juga Esp untuk mengembalikan tenaga anda yang hilang. Set ini baik untuk bantu menguatkan sistem imun badan pesakit dan juga membekalkan nutrisi yang diperlukan badan. Serta memberikan tenaga. Berikut ini sedikit penerangan melalui video untuk anda. Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk anda. Dan dapat membantu anda mengatasi masalah denggi yang dihadapi.

 


Nak Rawat Demam Denggi Tanpa Ubat? Ini Membantu… from iReach HD on Vimeo.

 

Anda boleh mendapatkan Set Denggi Lengkap disini

Belian secara online guna kad Kredit/Debit ->>Klik Sini Saya Nak Beli Set Denggi

ikut sahaja langkah yang diberi, Web belian adalah selamat dan dilindungi (https :Hyper Text Transfer Protocol Secure (HTTPS) is the secure version of HTTP, the protocol over which data is sent between your browser and the website that you are connected to)

Jika anda tak nak buat order sendiri, anda boleh menghubungi kami untuk buat pesanan/belian.

Pn. Nila/ En. Firdaus

sms/ whatsapp  +60176281787

Anda yang gemar dengan pengkhidmatan Cash On Delivery, kami Pengedar Shaklee Batang Kali menyediakan pengkhidmatan ini di sekitar area Batang kali, Hulu Yam, Rasa, Bukit Beruntung, Kuala Kubu Bharu, Gohtong Jaya dan Genting Highland. Anda boleh terus menghubungi kami untuk membuat pesanan. Barang yang anda pesan akan kami terus hantar ke alamat yang anda berikan. Sangat menjimatkan masa anda. Jangan tunggu lagi, hubungi kami segera di talian yang tertera diatas ya.

Anda nak harga yang special untuk setiap pembelian produk Shaklee ….?? Klik Disini Untuk Join Ahli sekarang

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

4 Comments to “Rawat Denggi Dari Awal Untuk Mendapatkan Tenaga Dan Sihat Semula Tanpa Ubat”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam