Ibu Menyusui

Ibu Menyusui Gagah Berpuasa Tanpa Takut Susu Merudum

Bulan Ramadhan adalah bulan yang sangat di nanti-nanti oleh ramai umat Islam di seluruh dunia. Tanpa terkecuali ibu menyusu pun sangat mendambakan bulan ini dan menginginkan turut serta melaksanakan perintah wajib ini. Tetapi sebahagian kita pasti merasa runsing kerana boleh ke ibu menyusu berpuasa? apa tidak akan menjejaskan anak yang akan disusukan? jawabannya tentu boleh dan sama sekali tidak akan membahayakan anak yang disusukan, selagi ibu mengamalkan pemakanan yang sihat dan mengamalkan kaedah demand dan supply dalam proses penyusuan ibu.

Kebanyakan ibu yang berkejaya melakukan proses demand dan supply ini. Walaupun bekerjaya, ibu masih boleh memberikan susu ibu kepada bayi. Pada bulan puasa, ibu boleh mengamalkan set berpuasa untuk membantu ibu mendapatkan tenaga dan nutrisi yang cukup dalam penyusuan ibu. Tentunya dengan mengamalkan pengambilan set berpuasa ini akan membuat ibu lebih bertenaga dan ceria selama berpuasa walaupun tengah menyusui.

 

ibu menyusui

 

Seperti saya dahulu, pada masa menyusui anak pertama dulu semasa bulan Ramadhan, saya rasakan sangat letih dan tak bermaya. Kerana pada masa itu saya belum lagi dipertemukan dengan set menyusu shaklee. Sehingga sedikit sebanyak puasa agak terganggu kerana sangat merasakan letih dan longlai bahkan hampir tak sanggup berpuasa kerana menyusukan anak.

 

ibu penat bekerja

Setelah saya dipertemukan dengan Shaklee masa mengandungkan anak kedua ini,saya sangat gembira kerana mendapatkan nikmat berpuasa walaupun dalam masa yang sama harus menyusukan bayi saya. Dengan adanya Set Menyusu dan juga Set berpuasa menjadikan saya lebih bertenaga dan ceria.Tiada lagi kekesalan kerana tak dapat berpuasa. Kerana dengan mengamalkan set menyusu dan set berpuasa membuatkan tubuh badan saya bertenaga dan susu badan pun meriah untuk si bayi. Rahasia ini sangat sayang kalau anda-anda semua tak ketahuinya.

set menyusu bajet

 

set menyusu berpuasa set menyusu berpuasa full

Saya hanya mengamalkan set menyusu Shaklee seperti Alfalfa,Esp, B Complex, Vita c Plus, Vitalea, dan juga tambahan Perfomance Drink. Memang sangat bertenaga. Set ini boleh anda amalkan untuk mendapatkan tenaga dan juga keperluan nutrisi yang diperlukan untuk ibu dan bayi selama penyusuan. Gembira melihat si kecil masih ceria walaupun ibu berpuasa. Bagi anda yang menyusukan badan kepada bayi,jangan lupa untuk ambik set ini. Agar anda sentiasa sihat dan dapat melaksanakan ibadah di bulan puasa dengan sempurna.

Disini suka saya berkongsi video salah seorang ibu menyusui yang mengamalkan set menyusu pada saat berpuasa.Saksikan bingkisan ini untuk anda.

 

4 hal yang perlu anda perhatikan agar boleh berpuasa dengan gembira, diantaranya iaitu :

  • Susukan bayi seperti biasa dan amalkan tehnik demand and supply yang membantu anda agar proses penyusuan tidak terganggu. Anda boleh menyusukan bayi seperti biasa dirumah dan melakukan aktifiti pump susu semasa berada di tempat kerja.
  • Minum air masak dengan mencukupi 8 gelas sehari, caranya sangat mudah bila berpuasa ini. Iaitu anda boleh meminum air segelas semasa selepas berbuka, segelas selepas sholat magrib, segelas selepas sholat isya, segelas selepas sholat tarawih, segelas sebelum masuk tidur, segelas terbangun untuk bersahur, dan 2 gelas selepas bersahur.
  • Elakkan tekanan atau stress yang boleh mempengaruhi proses penyusuan kepada bayi anda. Banyakkan berzikir dan membaca Al Quran  agar hati dan pikiran anda tenang.
  • Dan jangan lupa untuk  bersahur dan berbuka dengan mengamalkan makanan yang sihat dan kaya nutrisi. Mengamalkan supplement seperti set menyusu semasa berpuasa seperti gambar produk diatas.

 

Pada bulan puasa, ibu menyusui dapat mengamalkan Performance Drink dan Esp untuk menambahkan lagi tenaga dan juga air susu yang banyak.

  • Esp membantu mengekalkan protein untuk kekal bertenaga sepanjang hari selama berpuasa.
  • Performance Drink membantu anda mengekalkan cecair dalam tubuh badan.

 

Anda masih belum terlambat untuk mendapatkan Set Menyusu Semasa Berpuasa ini sekarang. Anda boleh terus mendapatkannya dengan hanya klik gambar dibawah ini. Barang yang anda pesan akan kami hantar melalui kurir ke alamat yang anda berikan. Sangat mudah bukan ? Nah, pesan segera ya…

 

beli sekarang juga

 

Atau bila anda inginkan pengkhidmatan Cash On Delivery daripada kami. Kami membuat pengkhidmatan ni disekitar area Batang Kali, Rasa, Bukit Beruntung, Ulu Yam, Kuala Kubu Bharu dan Genting Highland. Anda boleh terus menghubungi kami di nombor talian yang tertera dibawah. Barang yang anda pesan akan kami hantar terus ke hadapan rumah anda. Sangat cepat dan pantas. Tentunya konsultasi terbaik untuk anda akan kami berikan secara percuma.

 

Jika anda tak nak buat order sendiri, anda boleh menghubungi kami untuk buat pesanan/belian.

Pn. Nila/ En. Firdaus

sms/ whatsapp  +60176281787

Semoga anda berpuasa dengan penuh keimanan dan juga penuh denga kegembiraan tanpa harus bersedih dengan susu yang merudum.  Semoga coretan ini bermanfaat untuk anda semua. Terima kasih.

Anda nak harga yang special untuk setiap pembelian produk Shaklee ….?? Klik Disini Untuk Join Ahli sekarang

 

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
—————————————————

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

2 Comments to “Ibu Menyusui Gagah Berpuasa Tanpa Takut Susu Merudum”

  1. Dah 3 tahun Mek ila berpuasa sambil menyusukan anak. Paling suka minum Performance Drink dan ESP sebab ia buatkan Mek ila rasa bertenaga, perut pun tak rasa sebu. Arif pula tahun ni bersahur dengan makanan berat dan campuran PD & Mealshake. Walaupun baru 5 tahun, Arif dah hampir seminggu berpuasa penuh.

    Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam