Semua Tentang Shaklee

Mudahnya Untuk Kilatkan Sudu Dan Garpu Di Rumah

Lihat sudu dan garpu didapur anda. Apakah masih mengkilat seperti baru..? Pastinya sudah agak kelabu kan..? Lainlah kalau anda baru sahaja membelinya. Kadang kita banyak sudu dan garpu lama yang sudah agak tidak mengkilat dan tak tahu bagaimana nak kilatnya semula.

 

cara mudah kilatkan sudu dan garpu

Pada kesempatan ini saya akan berkongsi tips untuk anda kilatkan sudu dan garpu dengan mudah dan pantas. Anda pernah makan nenas bukan..?  Nah kalau anda beli nenas di pasar pasti anda harus mengupas kulitnya terlebih dahulu. Kulit nenas boleh membantu anda untuk kilatkan sudu dan garpu anda. Caranya rendamkan sahaja sudu dan garpu anda kedalam besen yang telah direndam dengan kulit nenas selama beberapa jam. Kemudian basuh set sudu dan garpu dengan pembersih pencuci pinggan seperti biasa dan bilas dengan air bersih.

Selain menggunakan air rendaman kulit nenas, anda juga boleh menggunakan air asam jawa. Anda boleh bezakan setelah direndamkan dengan asam jawa, sudu dan garpu anda tak perlu dibasuh hanya perlu dilapkan dan kemudian disapukan minyak masak dan dijemur dibawah terik matahari selama beberapa jam. Anda lihat selepas itu suduu dan garpu anda akan mengkilat dan bersinar-sinar.

nenas boleh kilatkan sudu dan garpu

 

Nah tunggu apalagi..?  Cubalah tips ini sekarang…pasti anda suka dengan hasilnya…..selamat mencuba.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

One Comment to “Mudahnya Untuk Kilatkan Sudu Dan Garpu Di Rumah”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam