Ibu Mengandung

Mengapa Saya Boleh Mengalami Keguguran

Kira-kira 25% daripada wanita mengalami sekurang-kurangnya sekali keguguran dalam alam reproduktifnya. Manakala keguguran berulang iaitu tiga kali mahupun lebih hanya berlaku kira-kira pada 1% wanita. Keguguran boleh berlaku disebabkan oleh beberapa faktor seperti kecacatan kromosom, kecacatan organ utama, jangkitan kuman ataupun virus, masalah pelekatan janin dan penyakit ibu yang tidak terkawal seperti kencing manis.

Keguguran biasanya terjadi pada masa awal kandungan iaitu seawal 3 bulan pertama kehamilan. Besar kemungkinan keguguran ini berlaku akibat kecacatan kromosom janin (50% daripada keguguran). Keadaan ini biasa berlaku pada usia ibu yang lebih tua. Daripada kajian, tidak banyak yang boleh dilakukan bagi menghalang keguguran pada awal kehamilan. Ibu dinasihatkan untuk berehat, tidak mengangkat benda-benda berat ataupun mengelak daripada membuat hubungan kelamin ataupun diberikan ubat-ubatan untuk menguatkan rahim.

 

mengapa ibu alami keguguran

 

Ubat-ubatan diberikan bagi menguatkan rahim, tetapi ubat ini tidak membetulkan janin yang tidak normal. Ubat ini hanya menghalang otot rahim daripada mengecut dan boleh menyebabkan keguguran. Oleh itu, ibu yang menghadapi pendarahan pada awal kandungan dan didapati janin masih hidup (adanya degupan jantung semasa pemeriksaan ultra bunyi) diberikan ubat-ubatan ini. Sebaliknya, apabila janin sudah tiada degupan jantung ataupun kandungan tidak  terbentuk dengan baik, ubat ini tidak dapat memulihkan keadaan.

Ibu yang keguguran biasanya akan pulih dalam waktu singkat. Dan dalam masa 2 atau 3 bulan akan datang akan boleh mengandung semula. Hanya perlu di perhatikan keadaan kesihatan dan juga pemakanan yang baik agar memungkinkan untuk mengandung semula. Anda boleh mengamalkan pengambilan asid folik sebelum hamil. Asid folik bagus untuk keperluan ibu dan bakal bayi yang akan dikandung. Asid folik baik untuk pembentukan otak dan saraf tunjang kita. Mana-mana wanita yang sudah bersedia mengandung, disarankan untuk mengambil pil ini kerana baik untuk mengelakan kecacatan saraf tunjang pada bayi. Masa anda baru sahaja keguguran, anda boleh mengambil set keguguran untuk memulihkan  kesihatan anda dari dalam juga pulihkan tenaga semula serta sembuhkan luka-luka dalaman anda. Disamping untuk bersedia untuk hamil semula.

 

received_419400491595525

 

Jika anda sudah disahkan hamil, cubalah untuk dapat kan Set Mengandung yang boleh membantu anda mendapatkan nutrisi dan juga keperluan multivitamin untuk ibu dan juga bayi yang dikandung. Pengambilan makanan tambahan ketika mengandung amatlah besar dampaknya pada ibu dan bayi. Anda akan dapat menyalurkan nutrisi dan vitamin kepada bayi dan juga memastikan yang ibu dan bayi berada pada tahap kesihatan yang baik. Tentunya dengan pengambilan makanan tambahan ini juga dapat mengelakkan terjadinya kecacatan ataupun masalah kesihatan bagi ibu dan bayi.

 

IMG_20150903_105115

 

Dengan kesihatan dan juga kondisi badan yang stabil dan ceria, tentunya peluang mengandung untuk anda akan cerah. Apalagi bagi anda yang masih muda dan juga baru mengalami keguguran pertama kali. Jangan pernah putus berharap kepada Allah Swt, agar anda segera diberikan rezeki mengandung semula. Jauhkan diri anda dari prasangka buruk mahupun keadaan yang tak menyenangkan bagi anda. Dukungan suamipun amatlah penting agar keharmonisan hubungan anda akan terjalin dengan erat.

 

Jika anda baru sahaja alami keguguran, dapatkan Set Keguguran anda disini >>>>Saya Nak Set Keguguran 

Anda memerlukan Set Mengandung ? Dapatkan Set Mengandung disini>>>>Saya Nak Set Mengandung

 

Anda boleh mendapatkan Set yang anda inginkan daripada kami, mudah sahaja dengan klik Link dia atas. Ataupun anda boleh terus menghubungi kami di nombor talian dibawah ini. Penghantaran ke seluruh Malaysia melalui kurir, anda boleh juga mendapatkan pengkhidmatan Cash On Delivery di sekitar area Batang Kali, Rasa, Bukit Beruntung, Kuala Kubu Bharu, Ulu Yam,Gohtong Jaya dan juga Genting Highland. Kami akan memberikan layanan ternaik untuk anda. Juga berupa konsultasi terbaik tentang produk mana yang sesuai untuk anda. Sangat mudah bukan ? dan juga sangat menjimatkan masa anda.  Jadi tunggu apalagi ?? hubungi kami segera…

 

Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghubungi saya wassup ke 0176281787, Qaseh Firdaus

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

6 Comments to “Mengapa Saya Boleh Mengalami Keguguran”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam