Bahaya Merokok

Bahaya Merokok Mematikan Dan Mengancam Nyawa

Merokok, tentunya banyak yang menghadapi masalah dengan tabiat yang satu ini. Seakan sudah sebati dengan kehidupan, para perokok macam tak nak berpisah dengan rokok . Begitu dekat sampai satu hari tak merokok sampai tak lalu nak buat apa hingga tiada idea jika nak menciptakan suatu idea dan pembentangan. Begitu sekali kedekatan rokok dengan pecintanya. Tetapi disebalik kedekatan itu terdapat bahaya yang secara senyap mengintai dan mengancam nyawa perokok itu sendiri. Bukan tak tahu dengan ancaman dan kesan buruk merokok ini, perokok seakan-akan sudah terpaksa pasrah dan akur jika ancaman itu menimpa mereka. Seakan-akan tidak memperdulikan lagi nyawa mereka.

perokok tegar

Orang-orang terdekat pun menerima tempias yang sama dek menjadi perokok pasif. Jika diikutkan memang menjadi perokok pasif lebih mendatangkan mudarat ketimbang menjadi perokoknya sendiri. Anak-anak dan orang terdekat anda dirumah adalah perokok pasif ini. Tidakkah anda sedar bahawa tanpa takdisengajaanda telahpun membawa orang-orang tersayang jatuh kelembah bahaya yang boleh meragut nyawa mereka. Sayangilah orang-orang tersayang anda dengan memberhentikan tabiat merokok ini. Disamping ianya bagus untuk kesihatan,berhenti merokok juga akan membuat anda lebih berkeyakinan dan sihat tanpa sebarang bahaya penyakit yang mengancam.

merokok mengganggu kesihatan kanak-kanak

Terlalu banyak bahaya merokok ini bagi kesihatan, anda akan mudah terserang penyakit. Tidak itu sahaja, hubungan anda dan pasangan tentunya akan terasa hambar kerana kebiasaan merokok akan membuat anda mati pucuk dan mengganggu kehidupan seks anda. Tentunya anda tak ingin kebahagian anda dan pasangan jadi terganggu bukan ? Maka dari itu, berhentilah merokok dan jadikan hari-hari anda lebih bermakna bersama keluarga.

Selain mendapatkan gangguan dalam kehidupan seks, merokok juga akan merusak organ-organ penting anda seperti paru-paru, jantung, buah pinggang dan lainnya. Tidakkah anda sedar yang organ-organ penting ini kalau rusak akan menjejaskan kesihatan anda ? oleh itu sayangilah diri anda dan orang sekeliling anda dengan melakukan langkah bijak dengan berhenti menghisap rokok. Hisapan demi hisapan akan menjadi bom waktu kepada anda, oleh itu hentikannya segera.

Vivix atasi ketagih merokok

Memang memerlukan masa untuk anda yang sudah menjadi perokok tegar untuk menghentikan kebiasaan ini. Tapi demi diri anda dan orang tersayang, tentunya anda akan melakukan apa sahaja bukan ? Untuk membantu anda menghentikan tabiat tersebut, anda boleh mengambil langkah seperti mengkonsumsi makanan tambahan yang tinggi antioksidan. Seperti Vivix, Vita c, Vitamin E dan juga Carotomax yang tinggi kandungan antioksidan di dalamnya. Anda perlu mengambil makanan tambahan yang kaya antioksidan ini untuk membantu menyah toksik dan membuang nikotin dari dalam badan anda.

Istimewa vivix

Dengan usaha gigih dan keyakinan yang tinggi, mudah-mudahan akan membawa kebaikan kepada anda dan orang tersayang di sekeliling anda.Lebih baik anda mencuba daripada tak sama sekali. Baayngkan anda bebas dari racun rokok ini, dan mempunyai kehidupan yang lebih baik. Pastinya peluang anda untuk hidup sihat akan lebih banyak lagi.

testimoni vivix untuk merokok
Testimoni Vivix atasi merokok

 

testimoni vivix untuk merokok 2
Testimoni vivix atasi rokok

 

testimoni vivix untuk merokok 3
Testimoni vivix atasi rokok

 

Anda boleh mendapatkan Vivix disini. Sangat menjimatkan masa anda. Anda boleh klik sahajagambar dibawah untuk membuat pembelian. Pihak kami akan menghantar pesanan anda melalui kurir ke alamat yang anda berikan. Kami melakukan penghantaran ke seluruh Malaysia dan juga Indonesia. Jadi jangan tunggu lagi, pesan lah sekarang juga.

beli-sekarang-juga4

Atau anda yang sukakan pengkhidmatan Cash On Delivery, kami menyediakan pengkhidmatan ini di sekitar area Batang kali, Ulu Yam, Rasa, Bukit Beruntung, Kuala Kubu Bharu, Gohtong Jaya dan Genting Highland. Anda boleh terus menghubungi nombor talian yang tertera di bawah untuk terus menghubungi kami. Kami akan segera meghantarkan pesanan anda terus ke depan pintu rumah anda. Atau menghantarnya ke tempat yang di persetujui bersama.

Dapatkan harga istimewa untuk anda dengan potongan harga yang sangat berbaloi. Jom join ahli bersama kami untuk mendapatkan banyak manfaat dan potongan harga berbaloi untuk anda. Klik sahaja pautan dibawah untuk anda join ahli sekali.

join-ahli-shaklee-sekarang16

 

Anda boleh menghubugi kami untuk info dan maklumat lanjut.

Sms atau whatsapp Pn. Nila +60176281787

Anda nak harga yang special untuk setiap pembelian produk Shaklee ….?? Klik Disini Untuk Join Ahli sekarang

Nak side income

Atasi migrain dengan berkesan

Vitamin untuk kanak-kanak

Atasi sembelit dan Lemak Jahat Dalam Badan

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

8 Comments to “Bahaya Merokok Mematikan Dan Mengancam Nyawa”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam