Istimewa Vivix

Kelebihan dan Manfaat Polyphenol Yang Terdapat Dalam Vivix

Pastinya anda ada pernah terdengar perkataan polyphenol/polifenol. Apa itu polyphenol ? Polifenol adalah zat kimia yang ditemukan pada tumbuhan. Zat ini memiliki tanda khas yakni memiliki banyak gugus fenol dalam molekulnya. Polifenol memberi warna pada suatu tumbuhan seperti warna daun saat musim gugur.

Pada beberapa penelitian disebutkan kelompok polifenol memiliki peran sebagai antioksidan yang baik untuk kesihatan. Antioksidan polifenol dapat mengurangi risiko penyakit jantung dan pembuluh darah dan kanser. Terdapat juga penelitian yang menyimpulkan polifenol dapat mengurangi risiko penyakit alzheimer.

 

vivix tambah tenaga

 

Polifenol dapat ditemukan pada kacang-kacangan, teh hijau, teh putih, anggur merah, anggur putih, minyak zaitun, cokelat hitam dan delima. Kadar polifenol yang lebih tinggi dapat ditemukan pada kulit buah seperti pada anggur , apel dan orange. Selain itu berbagai macam buah-buahan seperti stroberi, blueberry, blackberry, cranberry, acai berry, rasberry, pir dan plum juga memiliki kandungan polifenol yang tinggi.

 

vivix terdapat anggur muscadine

Manfaat polifenol

Adanya antioksidan diyakini memiliki khasiat meningkatkan kemampuan anti-inflamasi dan kekebalan tubuh.

Berikut ini diantara manfaat polifenol bagi kesihatan

  • Sebagai antioksidan yang mampu meneutralkan radikal bebas yang memiliki efek merusak terhadap sel-sel dan jaringan tubuh.
  • Sebagai antioksidan yang tinggi, polifenol mampu memperlambatkan proses penuaan dini.
  • Polifenol mampu membantu meningkatkan sistem kekebalan tubuh dan mencegah timbulnya pelbagai penyakit.
  • Polifenol dapat meningkatkan kesihatan jantung dan menurunkan risiko penyakit kardiovascular
  • Polifenol yang kuat seperti resveratrol membantu dalam menghambat pertumbuhan kanser dan tumor.

Untuk mendapatkan khasiat polifenol yang sempurna untuk kesihatan dan kecantikan anda. Anda boleh mengambil Vivix sebagai amalan harian anda. Dalam Vivix terkandung anggur muscadine yang terdapat didalamnya polifenol. Ianya 10 kali ganda lebih hebat dari resveratrol biasa. Yang membantu melambatkan proses pencernaan dan penyerapan  karbohidrat ke dalam darah seterusnya mengelakkan berlakunya pengumpulan gula yang tinggi dalam darah. Tidak hairan lah Vivix ini bagus sekali untuk penderita kencing manis. Kerana ianya bantu menurunkan kadar gula dalam darah.

 

fakta vivix

 

Kajian Professor Harvard membuktikan bahawa apabila Resveratrol digabungkan dengan polifenol, akan jadi 10 kali ganda berkesan dan baik. Sama macam makanan yang rendah kalori lainnya, anggur muscadine yang terdapat polifenol didalamnya boleh membantu kita mendapatkan dan kekalkan berat badan yang ideal. Serat dalam sebiji anggur muscadine bersamaan dengan serat yang terkandung dalam 5 biji anggur tanpa biji yang biasa, jadinya ianya sangat bagus untuk penghadaman.

Begitu istimewa Polyphenol ini untuk kesihatan kita, anda boleh dapatkannya dalam Vivix. Vivix bantu anda semakin sihat dan bebas dari pelbagai radikal bebas yang mengancam kesihatan kita.

 

vivix awet muda

 

Anda boleh mendapatkan Vivix disini.

Belian secara online guna kad Kredit/Debit ->>Klik Sini Saya Nak  Beli Vivix

Belian Promo Vivix Beli 2 botol Hanya RM765.32 Dengan Free Membership

ikut sahaja langkah yang diberi, Web belian adalah selamat dan dilindungi (https :Hyper Text Transfer Protocol Secure (HTTPS) is the secure version of HTTP, the protocol over which data is sent between your browser and the website that you are connected to)

Jika anda tak nak buat order sendiri, anda boleh menghubungi kami untuk buat pesanan/belian.

Pn. Nila/ En. Firdaus

sms/ whatsapp  +60176281787

Anda yang gemar dengan pengkhidmatan Cash On Delivery, kami menyediakan pengkhidmatan ini di sekitar area Batang kali, Hulu Yam, Rasa, Bukit Beruntung, Kuala Kubu Bharu, Gohtong Jaya dan Genting Highland. Anda boleh terus menghubungi kami untuk membuat pesanan. Barang yang anda pesan akan kami terus hantar ke alamat yang anda berikan. Sangat menjimatkan masa anda. Jangan tunggu lagi, hubungi kami segera di talian yang tertera diatas ya.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

3 Comments to “Kelebihan dan Manfaat Polyphenol Yang Terdapat Dalam Vivix”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam