Penyakit Berbahaya

Kisah Suami Terkena Stroke Pulih Semula

Selamat bercuti kepada anda, kali ini kami akan berkongsi cerita dengan anda semua tentang kisah seorang isteri yang memberikan Vivix kepada suaminya yang menghidap stroke. Suaminya terlantar kerana sel otak sebelah kiri telah mati. Apabila sel otak sebelah kiri mati, pesakit stroke akan hadapi masalah pertuturan, dan anggota badan yang berkaitan tak dapat berfungsi dengan baik. Tetapi dengan kesabaran isteri menghadapi penyakit sang suami akhirnya suami berangsur pulih. Sang Isteri Memberikan Vivix setiap hari kepada sang suami sampai pada akhirnya suami boleh bercakap, berjalan dan menjalani kehidupan normal seperti biasanya. Kesembuhan sang suami tentunya sangat bermakna bagi seorang isteri. Semua penyakit datangnya dari Allah dan Allah jualah yang menyembuhkannya. Kita hanya berusaha dan mencari ikhtiar yang terbaik untuk atasi masalah yang ada. Mujur sang isteri bertindak pantas dengan memberikan Vivix kepada suami nya setiap hari. Sehingga mendapatkan hasil yang begitu memuaskan.

 

testimoni stroke
Testimoni Vivix untuk Stroke

 

Stroke ini adalah serangan pada otak yang berlaku secara tiba-tiba. Boleh berlaku pada sesiapa sahaja dan tidak mengira waktu. Apabila ia berlaku, otak akan mengalami kekurangan oksigen dan sel otak boleh mati. Untuk lebih lanjut, marilah kita ketahui jenis-jenis Stroke,

stroke ischemic
stroke

Terdapat 2 jenis strok iaitu Hemorrhagic dan Ischemic.

  • Hemorrhagic:

Ianya jarang berlaku, hanya 15% sahaja kes stroke adalah jenis ini tetapi ia adalah penyumbang kematian yang agak besar juga iaitu sekitar 40%. Jarang berlaku tapi bahaya. Ia boleh berlaku disebabkan Brain aneurysm (masalah pada salur darah pecah) atau pun salur darah lemah dan bocor. Darah yang bocor tadi akan memenuhi otak dan menyebabkan keradangan dan tekanan pada otak.

  • Ischemic:

Ini jenis strok yang biasa berlaku. Ia berlaku apabila salur darah yang nak ke otak dihalang oleh blood clot (ada pembekuan pada saluran tersebut. Biasa berlaku pada orang yang ada darah tinggi atau mereka yang ada kolesterol tinggi juga tak terlepas. Kerana kolesterol ini boleh menyumbat salur darah dan membentuk clot tadi. Apabila darah tak dapat sampai ke otak, maka berlakulah strok. Stroke jenis ischemic ni biasanya dikaitkan dengan kolesterol tinggi.

 

Gejala Stroke Ringan

Stroke ringan atau yang dikenal sebagai transient ischemic attack terjadi ketika asupan oksigen ke bahagian tertentu dari otak terhalang seketika, lalu kembali normal. Halangan tersebut biasanya disebabkan oleh penyempitan arteri otak kerana aterosklerosis atau gumpalan darah kecil yang terbawa masuk dari tempat lain dalam tubuh dan menyumbat arteri otak. Kebanyakan stroke ringan hanya berlangsung kurang dari sepuluh menit dengan gejala  yang bersiat sementara. Bila berlanjut dalam 24 jam atau lebih maka dikatagorikan sebagai stroke biasa.

stroke symptoms
stroke symptoms

Gejalan stroke ringan hampir sama dengan stroke biasa. Berikut ini adalah beberapa gejala stroke ringan, tergantung bahagian mana dari sistem peredaran darah dan otak ada yang terkena :

  • masalah penglihatan di salah satu bahagian mata
  • pening dan berpusing ataupun merasa lemah
  • kesulitan untuk bertutur
  • kehilangan ingatan secara tiba-tiba
  • tak dapat berjalan
  • lumpuh disalah satu bahagian tubuh
  • kesulitan menggerakkan bahagian tubuh dengan serentak seperti tangan dan lengan

Jadi, siapakah orang tersayang yang kita nak bagi vivix hari ini? mencegah lebih baik dari mengubat. Kadang kita sendiri pun tak tahu yang kita ada masalah kolesterol tinggi terutama bila kita bertubuh kurus dan rasa tiada penyakit. Cegah sebelum terlambat. Amalkan Vivix setiap hari untuk mencegah terjadinya kolesterol dan masalah kesihatan lainnya. Selain Vivix bagus untuk kesihatan kita, ianya juga baik untuk kecantikan juga. Formula Vivix yang unik juga membuat anda tampil lebih muda dari usia. Tak percaya ? cubalah sendiri.

 

stroke image
Vivix untuk stroke

 

Belian secara online guna kad Kredit/Debit ->>Klik Sini Saya Nak  Beli Vivix

Belian Promo Vivix Beli 2 botol Hanya RM765.32 Dengan Free Membership

ikut sahaja langkah yang diberi, Web belian adalah selamat dan dilindungi (https :Hyper Text Transfer Protocol Secure (HTTPS) is the secure version of HTTP, the protocol over which data is sent between your browser and the website that you are connected to)

Jika anda tak nak buat order sendiri, anda boleh menghubungi kami untuk buat pesanan/belian.

Pn. Nila/ En. Firdaus

sms/ whatsapp  +60176281787

 

Anda yang gemar dengan pengkhidmatan Cash On Delivery, kami menyediakan pengkhidmatan ini di sekitar area Batang kali, Hulu Yam, Rasa, Bukit Beruntung, Kuala Kubu Bharu, Gohtong Jaya dan Genting Highland. Anda boleh terus menghubungi kami untuk membuat pesanan. Barang yang anda pesan akan kami terus hantar ke alamat yang anda berikan. Sangat menjimatkan masa anda. Jangan tunggu lagi, hubungi kami segera di talian yang tertera diatas ya.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

7 Comments to “Kisah Suami Terkena Stroke Pulih Semula”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam