Bahaya Kencing Manis

Kesan Vivix Terhadap Penyakit Kencing Manis

Ramai dari kalangan kita sekarang ini yang terkena kencing manis. Kencing manis biasanya juga dikenali dengan diabetis. Ia merupakan satu penyakit dimana bacaan gula (glukos) dalam badan melebihi paras normal. Kencing manis ini tak kenal jantina, umur mahupun pangkat seseorang. Semua orang boleh sahaja terkena penyakit ini.

Punca seseorang itu boleh terkena penyakit kencing manis diantaranya ialah sebagai berikut :

  • Makanan, mengambil gula berlebihan/ kekurangan zat
  • Obesiti, berat badan berlebihan akan menyebabkan insulin kurang sensitif
  • Keturunan, sesiapa yang mempunyai keturunan yang menghidap kencing manis maka risiko terkena kencing manis adalah tinggi.
  • Kurang bersenam, kurangpergerakan anggota badan dan tak aktif

 

vivix untuk kencing manis 2

Bagaimana cara kita mengetahui yang kita terkena atau menghidap kencing manis ?

Anda boleh mengesan diri anda menghidap penyakit ini, dengan memperhatikan tanda-tanda seperti, anda merasakan dahaga yang terlalu dan luar biasa, kerap buang air kecil, kulit rasa gatal dan mudah terkena jangkitan, penglihatan kabur, luka lambat sembuh, selalu merasa keletihan dan juga ada tanda kebas kaki.

Kesan daripada tanda-tanda yang anda alami,boleh sahaja anda akan mengalami stroke ataupun serangan jantung, penglihatan terganggu dan bahkan boleh menjadi buta, kencing manis boleh menjadikan buah pinggang anda gagal berfungsi, dan salah satu kesannya juga kerana luka lambat kering mungkin  bahagian kaki atau jari akan di potong agar luka tersebut tidak merebak ke bahagian lain. Memmang sangat dasyat kesan daripada kencing manis ini bukan ? oleh itu anda harus mengambilinisiatif bagaimana nak mengatasi masalah ini. Agar ianya tidak berpanjangan dan membahayakan nyawa anda.

Ramai yang dah mengenali Vivix sebagai makanan tambahan yang baik untuk mengatasi dan merawat kencing manis. Vivix bukannya ubat kencing manis, tetapi ianya adalah makanan tambahan yang boleh membantu mengawal dan menstabilkan kandungan gula di dalam darah kita. Didalam Vivix ini ada yang disebut Resveratrol dan juga Polifenol, kedua-dua kandungan tersebut memainkan peranan yang sangat penting untuk membantu mengawal kencing manis ini.

 

Kenapa Vivix begitu istimewa untuk kesihatan kita ?

Kerana dalam vivix banyak terkandung bahan dan sumber vitamin yang sangat bagus untuk kesihatan kita. Contohnya sahaja lobak ungu yang mempunyai sumber vitamin A terbaik dan phytokimia termasuk carotenoid, phetonic dan lain-lain. Mempunyai kandungan asid klorogenik yang tinggi. Yang mampu mengurangkan diabetes. Juga dapat mengurangkan risiko penyakit jantung. Vivix Terlalu istimewa kerana mengandungi bahan-bahan yang ajaib dan baik untuk organ dalaman kita. Jangan anda teragak-agak untuk mengkonsumsi Vivix ini. Sekali cuba pasti anda akan jatuh cinta. Tanpa bahan kimia dan juga selamat digunakan.

vivix untuk kencing manis 6

Diantara peranan Resveratrol dan Polifenol iaitu sebagai :

  • Memperlahankan atau mengurangkan sindrom resistansi insulin (metabolic syndrome)

Vivix merupakan antioksidan yang berkuasa untuk membantu melindungi dan memperbaiki sel yang rosak, jadi pengambilan secara berterusan akan dapat memberi manfaat untuk menurunkan metabolic syndrome yang mengarah kepada penyakit kencing manis yang di sebabkan kerosakan sel.

  • Mengawal kepekatan gula dalam darah

Karbohidrat yang dicerna akan menghasilkan gula untuk beri tenaga pada tubuh badan kita, akan tetapi apabila kita mengambil karbohidrat yang berlebihan akan menyebabkan kandungan gula dalam darah meningkat. Oleh kerana itu, Polifenol akan melambatkan pencernaan dan penyerapan karbohidrat dalam darah juga mengelakkan pengumpulan gula yang tinggi.

  • Mengelakkan kerosakan mata dan galakkan penyembuhan dengan segera

 

  • Memperlahankan pembentukan AGE (Advanced Glycotin End products)

Protein AGE terhasil daripada protein dan gula yang berlebihan dalam badan, ianya boleh menyebabkan komplikasi  penyakit kencing manis dan beberapa penyakit lainnya. Dengan Vivix ianya akan membantu melambatkan protein AGE.

 

Diantara testimoni dari pesakit kencing manis yang mengamakan Vivix sebagai rawatan.
vivix untuk kencing manis 4

vivix untuk kencing manis 3

 

vivix untuk kencing manis 1

Vivivx untuk penderita diabetes

 

 

Adalah sangat penting untuk anda mengambil Vivix yang boleh membantu dalam mengatasi kencing manis ini. Apabila kita lihat kesan daripada kencing manis ini,ianya sudah pasti menggerunkan kita semua. Tak sanggup rasanya kita menanggung derita kencing manis ini. Oleh itu ambillah tindakan segera untuk mengatasinya.

 

vivix rawat kencing manis

 

Anda boleh mendapatkan Vivix disini.

Belian secara online guna kad Kredit/Debit ->>Klik Sini Saya Nak  Beli Vivix

Belian Promo Vivix Beli 2 botol Hanya RM765.32 Dengan Free Membership

ikut sahaja langkah yang diberi, Web belian adalah selamat dan dilindungi (https :Hyper Text Transfer Protocol Secure (HTTPS) is the secure version of HTTP, the protocol over which data is sent between your browser and the website that you are connected to)

Jika anda tak nak buat order sendiri, anda boleh menghubungi kami untuk buat pesanan/belian.

Pn. Nila/ En. Firdaus

sms/ whatsapp  +60176281787

Anda yang gemar dengan pengkhidmatan Cash On Delivery, kami menyediakan pengkhidmatan ini di sekitar area Batang kali, Hulu Yam, Rasa, Bukit Beruntung, Kuala Kubu Bharu, Gohtong Jaya dan Genting Highland. Anda boleh terus menghubungi kami untuk membuat pesanan. Barang yang anda pesan akan kami terus hantar ke alamat yang anda berikan. Sangat menjimatkan masa anda. Jangan tunggu lagi, hubungi kami segera di talian yang tertera diatas ya.

 

 

 

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

2 Comments to “Kesan Vivix Terhadap Penyakit Kencing Manis”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam