Istimewa Vivix

Ada Hubungan Menarik Antara Mitokondria Dengan Vivix

Hari ni kami nak berkongsi dengan anda apa itu Vivix dan Mitokondria. Seperti yang kita tahu Vivix adalah minuman campuran botani yang merupakan revolusi terbaru di dalam permakanan polifenol.

Apakah kandungan Vivix
Ia menandungi campuran unik botani polyganum, cuspidatum, anggur muscadine, eldebarry dan libaj unggu yang kaya dengan polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang menandungi khasiat-khasiat antioksidan dan sel anti penuaan semulajadi.

Mitokondria merupakan ‘kilang tenaga’ sel-sel badan. Lebih daripada 200 jenis penyakit yang diwarisi telah dikaitkan dengan gangguan fungsi mitokondria termasuk penyakit tua seperti alzheimer, parkinson, diabetes, kanser, penyakit jantung, strok dan lain-lain. Oleh itu salah satu punca terjadinya penyakit-penyakit kronik adalah kegagalan atau gangguan mitokondria.

 

vivix terdapat anggur muscadine

Vivix bertindak balas dalam 4 cara

Diantara cara tindak balas Vivix terhadap tubuh badan kita iaitu ;
1)membaiki dan melindungi DNA
2)Kesan positif terhadap pengawalan genatik
3)penghasilan tenaga (mitokondria)
4)melambatkan penghasilan AGE PROTEIN

Kebanyakan sel mengandungi 200 hingga 5000 mitokondria sel yang mengandungi lebih banyak bilangan mitokondria menghasilkan lebih banyak tenaga. Mitokondria dikenali sebagai ‘kilang tenaga’ bagi sel kerana ia menghasilkan aderosina trifostat(ATP) iaitu bekalan tenaga biologi yang mengawal kegiatan badan. Semasa kita muda mitrokondria menghasilkan ATP yang cukup untuk kita kekal aktif. Apabila usia meningkat, mitokondria kita juga kehilangan bentuk dan struktur menjadi lebih keras dan menghasilkan tenaga yang kurang. Kekurangan tenaga memberi kesan kepada setiap sel dan sistem organ badan. Jadi semakin kita berusia semakin kurang mitondria di hasilkan.

 

fakta vivix

 

Kecacatan fungsi mitokondria

✔️setiap kali mitokondria menghasilkan tenaga, ia juga menghasilkan radikal bebas berbahaya dan harus dihapuskan
✔️radikal bebas akan menyebabkan kerosakan kepada setiap bahagian mitokondria. Jika terjadi kerosakan, kurang tenaga akan dihasilkan dan toksin yang terkumpul akan merosakkan sel. Sebab itu salah satu fungsi vivix adalah detox. Vivix terbaik sebab dapat menjaga sel kita agar kita sentiasa sihat dan cergas.

Tanda-tanda mitokondria tidak berfungsi
✔️penyakit jantung
✔️strok
✔️parkinson
✔️kanser
✔️darah tinggi
✔️migrain
✔️paru-paru berlemak
✔️gout

✔️sawan

Jika kita ada mengalami penyakit-penyakit seperti yang telah diterangkan di atas, menandakan mitokandria kita tidak berfungsi dengan baik. Oleh itu ada baiknya untuk anda amalkan pengambilan Vivix agar  boleh memulihkan sel-sel tubuh dan meningkatkan mitokondria. Begitu istimewa Vivix untuk kesihatan kita. Jangan lepaskan peluang anda untuk dapatkan Vivix dan menikmati khasiatnya. Minuman yang natural tiada bahan kimia dan selamat untuk diamalkan. Selain dapat menrawat dan membantu memulihkan pelbagai masalah kesihatan, Vivix dapat mengekalkan kejelitaan anda. Muda seawal 25 tahun ? pastinya akan mengujakan anda. Tak perlu anda bersusah payah untuk mendapatkan suntikan botox ataupun sebangsa dengannya. Cukup dengan konsisten amalkan pengambilan Vivix setiap hari, anda akan dapatkan kecantikan dan kejelitaan yang anda idamkan. Kerana Vivix mengandungi anti aging dan melambatkan proses penuaan. Anda tak percaya ? cubalah sendiri.

Diantara testimoni pesakit yang mengambil Vivix untuk atasi masalah mereka.

vivix bantu atasi masalah penyakit 3 serangkai
vivix bantu atasi masalah penyakit 3 serangkai

 

vivix bantu atasi masalah gout
vivix bantu atasi masalah gout

 

Vivix bantu masalah ketagih merokok
Vivix bantu masalah ketagih merokok

 

Vivix bantu atasi masalah kayap
Vivix bantu atasi masalah kayap

 

Anda boleh mendapatkan Vivix disini.

Belian secara online guna kad Kredit/Debit ->>Klik Sini Saya Nak  Beli Vivix

Belian Promo Vivix Beli 2 botol Hanya RM765.32 Dengan Free Membership

ikut sahaja langkah yang diberi, Web belian adalah selamat dan dilindungi (https :Hyper Text Transfer Protocol Secure (HTTPS) is the secure version of HTTP, the protocol over which data is sent between your browser and the website that you are connected to)

Jika anda tak nak buat order sendiri, anda boleh menghubungi kami untuk buat pesanan/belian.

Pn. Nila/ En. Firdaus

sms/ whatsapp  +60176281787

Anda yang gemar dengan pengkhidmatan Cash On Delivery, kami menyediakan pengkhidmatan ini di sekitar area Batang kali, Hulu Yam, Rasa, Bukit Beruntung, Kuala Kubu Bharu, Gohtong Jaya dan Genting Highland. Anda boleh terus menghubungi kami untuk membuat pesanan. Barang yang anda pesan akan kami terus hantar ke alamat yang anda berikan. Sangat menjimatkan masa anda. Jangan tunggu lagi, hubungi kami segera di talian yang tertera diatas ya.

 

Anda nak harga yang special untuk setiap pembelian produk Shaklee ….?? Klik Disini Untuk Join Ahli sekarang

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

3 Comments to “Ada Hubungan Menarik Antara Mitokondria Dengan Vivix”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam