Kesihatan Kanak-kanak

Atasi Masalah Asthma, Selsema Dan Batuk Simanja Hanya Dengan Cara Mudah

Musim panas dan musim hujan tak menentu menjadikan kanak-kanak selalu dilanda demam dan selsema. Apalagi bagi kanak-kanak yang menderita asthma, mereka akan merasakan sakit yang teruk dan akan berulang alik ke hospital jika sudah mengalami selsema dan batuk teruk. Ada baiknya anda memberikan Omega Guard untuk bantu atasi masalah yang mereka hadapi.

Omega guard mengandungi minyak ikan dan selamat diamalkan oleh kanak-kanak. Kaya dengan DHA dan baik untuk perkembangan dan pertumbuhan minda simanja. Selain dapat menyihatkan jantung juga meredakan asthma. Pengambilan secara konsisten akan mendatangkan kesan yang menakjubkan untuk anda.

 

1460778894316
Omega Guard kaya dengan DHA

 

Untuk kanak-kanak 5 tahun hingga setahun ambil sebiji omega selang 2 hari sudah memadai. Sedangkan untuk kanak-kanak 5 tahun ke 12 tahun boleh mengambil sebiji setiap hari. Bekalkan kanak-kanak anda dengan Omega guard setiap hari untuk kesihatan yang baik dan bebas dari pelbagai jangkitan selsema dan demam.

FB_IMG_1460723948902

 

 

Asma Teruk Boleh Mengundang Bronkitis

Apakah bronkitis ini?

Ia terjadi apabila terdapat pembengkakan (keradangan) dan “blocking” di saluran bronkial. Bronkial ini adalah satu tempat laluan udara untuk masuk dan keluar dari paru-paru. Saluran bronkial ini akan dihalang oleh mukus dan pengaliran udara akan terganggu. Tanda-tanda yang boleh dilihat adalah seperti batuk berkahak. Bronkitis ini terbahagi kepada dua iaitu acute dan kronik. Bagi Bronkitis ACUTE ia akan berakhir dalam masa beberapa hari hingga minggu manakala bronkitis KRONIK akan berlarutan hingga berbulan-bulan. Bagi bronkitis kronik ia boleh membawa kepada masalah jangkitan paru-paru iaitu PNEUMONIA. Pneumonia ini boleh membawa maut kerana jangkitan bakteria berbahaya. Lebih baik mencegah dari merawat.

Sebenarnya asma ini tidak boleh dirawat tetapi simptomnya boleh dikawal. Ia mungkin akan berulang lagi jika kanak-kanak terdedah kepada elergen yang menyebabkan mereka diserang kembali. Dari segi perubatan kita dah tahu yang cara merawat asma adalah dengan menggunakan steroid dan ubat ubatan “drugs”. Namun di sini kami ingin berkongsi pengalaman ibu-ibu yang telah menggunakan supplement sebagai salah satu cara alternatif untuk mengurangkan simptom asma pada anak-anak mereka. Ambillah minyak ikan, untuk kesihatan si manja anda.

 

1460763704270

 

omega guard untuk asthma
Jikalau anak ada mempunyai masalah alergik, Omega Guard juga sangat membantu.

Bagaimana ia berfungsi?

Ia bertindak sebagai antihistamine. Badan mengeluarkan histamine sebagai tindakbalas dengan bahan yang menjadi punca alergik. bila berlaku ia akan meninmbulkan kegatalan dan radang atau bengkak pada kulit. Biasanya doctor akan berikan ubat antihistamine untuk masalah alergik. Tapi kita ada solusi lain, gunakan dan amalkan pengambilan Omega Guard kerana ia bertindak sebagai antihistamine dan juga antiradang. Ibu bapa harus bijak memilih produk natural. Dan sangat tepat sekali jika anda memilih Omega Guard.

1460774028110

 

Beza Omega Guard Dengan Minyak Ikan Lain

Banyak bezanya sebab itu saya suka nak perkenalkan kebaikan Omega Guard ni kepada anda. Antaranya adalah ia adalah minyak ikan ultra tulen. Kenapa ultra tulen? Kerana hasil akhirnya adalah benar-benar menghasilkan minyak ikan berkualiti. Bayangkan kalau kita ambil minyak ikan tapi tidak berkualiti atau mengandungi separuh sahaja minyak ikan, separuh lagi bahan lain, adakah ia berbaloi? Maka itu sebab kena cari yang ultra tulen.

Lagi satu Omega Guard Shaklee ni melalui proses penyulingan 3 peringkat di mana hasil akhir benar-benar adalah selamat dimakan. Ia bebas dari merkuri, plumbum dan bahan tercemar lain. Minyak ikan kemungkinan boleh tercemar kerana laut mungkin dicemari oleh tumpahan minyak. Jadi kemungkinan ikan-ikan laut dalam juga boleh termakan alga yang dicemari oleh bahan kimia ini. Jadi minyak ikan Shaklee sangat berbeza dengan jenama lain. Ianya lebih baik dan berkualiti daripada jenama lain.

 

Siapa Sesuai Ambil Omega Guard?

Pelbagai golongan yang boleh ambil Omega Guard ni seperti kanak-kanak, orang dewasa yang ingin berdiet, ibu hamil, ibu menyusu dan juga mereka yang mempunyai masalah sakit kardiovaskular.

Anda boleh mendapatkan Omega Guard disini.

Belian secara online guna kad Kredit/Debit ->>Klik Sini Saya Nak  Beli Omega Guard

 

ikut sahaja langkah yang diberi, Web belian adalah selamat dan dilindungi (https :Hyper Text Transfer Protocol Secure (HTTPS) is the secure version of HTTP, the protocol over which data is sent between your browser and the website that you are connected to)

Jika anda tak nak buat order sendiri, anda boleh menghubungi kami untuk buat pesanan/belian.

Pn. Nila/ En. Firdaus

sms/ whatsapp  +60176281787

Anda yang gemar dengan pengkhidmatan Cash On Delivery, kami menyediakan pengkhidmatan ini di sekitar area Batang kali, Hulu Yam, Rasa, Bukit Beruntung, Kuala Kubu Bharu, Gohtong Jaya dan Genting Highland. Anda boleh terus menghubungi kami untuk membuat pesanan. Barang yang anda pesan akan kami terus hantar ke alamat yang anda berikan. Sangat menjimatkan masa anda. Jangan tunggu lagi, hubungi kami segera di talian yang tertera diatas ya.

 

Anda nak harga yang special untuk setiap pembelian produk Shaklee ….?? Klik Disini Untuk Join Ahli sekarang

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

2 Comments to “Atasi Masalah Asthma, Selsema Dan Batuk Simanja Hanya Dengan Cara Mudah”

    1. konsisten ambik omega ni memang terbaik hasilnya untuk atasi dan rawat selsema dan batuk berkahak pada kanak-kanak, daripada minum ubat yang ada bahan sintetik..baik ambik omega yang natural dan takde bahan kimia.

      Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam