Istimewa Vivix

5 Manfaat Istimewa Resveratrol Yang Harus Anda Ketahui

Resveretrol adalah satu kompaun yang dijumpai dalam tumbuhan seperti Polyganum Cuspidatum dan Anggur Merah yang biasanya dipanggil sebagai polyphenols. Kiranya ia satu antioksidan untuk melindungi tubuh daripada kerosakan  yang berkaitan dengan peningkatan risiko kanser dan serangan jantung.

Apa manfaat resveretrol?

  • Sangat bagus Untuk Kesihatan Kardiovaskular. Resveretrol boleh mengelakkan penyumbatan pada arteri/ salur darah kita. Dia elakkan penyumbatan berlaku seterusnya mengelakkan dari kita terkena serangan jantung.
  • Resveretrol Mampu Menghalang Pertumbuhan Sel Kanser
  • Resveretrol Mampu Menjaga Kesihatan Mata
  • Perangsang Testosterone. Apakah itu testosteron? Ia adalah hormon seks lelaki. Bermula usia 30 an hormon ini akan semakin berkurangan. Jadi dengan menambahkan hidangan resveretrol dalam pemakanan harian boleh membantu masalah lelaki ini.
  • Ketajaman Mental
    untuk pengaliran darah ke otak berjalan lancar.

 

resveratrol istimewa

Kebanyakan manfaat vivix ni sangat istimewa kerana kandungan resveretrol yang  ada didalamnya. Vivix juga terbukti  10 kali ganda lebih baik daripada resveratrol biasa.

Menurut Havard School of Public Health, memakan makanan yang kaya dengan antioksidan terbukti dapat menurunkan risiko penyakit jantung, kanser, Alzheimer’s (nyanyuk) dan penyakit kronik lainnya. Resveratrol melindungi saraf daripada rosak yang boleh memawa kepada pembentukan plak yang boleh menyebabkan Alzheimer’s atau nyanyuk.

Resvertarol membantu mencegah rintangan insulin, iaitu keadaan dimana tubuh menjadi tidak sensitif kepada kesan hormon penurunan gula dalam darah (insulin). Rintangan insulin ialah precursor petanda atau gejala kencing manis.

Resveratrol membantu untuk mengurangkan keradangan, mencegah oksidasi daripada LDL atau kolesterol jahat,mengelakkan daripada platele darah dan membentuk gumpalan/ darah beku yang menyebabkan serangan jantung.

Resveratrol mampu menyekat sel kanser daripada merebak dan mencetuskan proses mematikan sel kanser (apoptosis).

Istimewa Vivix
Istimewa Vivix

Dalam satu kajian 2008 pada kultur sel resveratrol membantu menyekat perkembangan kanser payudara di peringkat awal. Diterbitkan dalam penyelidikan pencegahan kanser, kajian itu mendapati resveratrol membantu menghalang estrogen dari bertindak balas dengan molekul DNA akan membentuk sebatian yang menandakan permukaan sel kanser.

Anda boleh mendapatkan khasiat resveratrol dalam Vixix. Pelbagai macam manfaat anda boleh perolehi daripada khasiat vivix. Diantaranya iaitu,menggalakkan penuaan yang sihat, membantu mmengelakkan kanser,mengurangakan risiko penyakit jantung, mengurangkan komplikasi kencing mnais, meningkatkan kesihatan arthritis dan menyokong kesihatan sendi, bantu mengurangkan insiden bagi penyakit nyanyuk, menggalakkan kehilangan berat badan, meningkatkan sistem imun, menyokong kesihatan mata dan menggalakkan kesihatan keseluruhan.

 

testimoni pesakit jantung
testimoni pesakit jantung

 

Sihat dan cantik dengan Vivix
Sihat dan cantik dengan Vivix

 

testimoni pesakit kanser
testimoni pesakit kanser

DapatkanVivix untuk kesihatan yang baik dan jauh dari pelbagai masalah kesihatan dan jangkitan penyakit. Ramuan istimewa yang sangat berbaloi-baloi untuk kesihatan anda. Vivix disukai orang ramai kerana khasiatnya yang terbaik. Anda boleh mendapatkan Vivix disini.

Belian secara online guna kad Kredit/Debit ->>Klik Sini Saya Nak  Beli Vivix

ikut sahaja langkah yang diberi, Web belian adalah selamat dan dilindungi (https :Hyper Text Transfer Protocol Secure (HTTPS) is the secure version of HTTP, the protocol over which data is sent between your browser and the website that you are connected to)

Jika anda tak nak buat order sendiri, anda boleh menghubungi kami untuk buat pesanan/belian.

Pn. Nila/ En. Firdaus

sms/ whatsapp  +60176281787

Anda yang gemar dengan pengkhidmatan Cash On Delivery, kami menyediakan pengkhidmatan ini di sekitar area Batang kali, Hulu Yam, Rasa, Bukit Beruntung, Kuala Kubu Bharu, Gohtong Jaya dan Genting Highland. Anda boleh terus menghubungi kami untuk membuat pesanan. Barang yang anda pesan akan kami terus hantar ke alamat yang anda berikan. Sangat menjimatkan masa anda. Jangan tunggu lagi, hubungi kami segera di talian yang tertera diatas ya.

Anda nak harga yang special untuk setiap pembelian produk Shaklee ….?? Klik Disini Untuk Join Ahli sekarang

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

7 Comments to “5 Manfaat Istimewa Resveratrol Yang Harus Anda Ketahui”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam