Istimewa Vivix

6 Tips Penjagaan Rambut Yang Perlu Anda Ketahui

Rambut adalah mahkota yang sangat berharga dan patut kita jaga sebaiknya. Kebanyakan dari kita mengalami masalah rambut sejak dari usia remaja. Penggunaan set rambut yang selalu berganti-ganti dan juga masalah hormon menjadi pemicu seseorang itu mendapatkan masalah rambut. Penjagaan rambut sama pentingnya dengan penjagaan kesihatan kita yang lain. Walaupun bergaya sekalipun kalau rambut kita tak sihat dan tak cantik, maka kita pun akan terlihat tak bergaya bukan?

Zaman sekarang wanita mahupun lelaki sama-sama pentingkan penampilan dan sangat menitik beratkan tentang penjagaan rambut. Ada diantara mereka yang berani berhabis duit untuk mendapatkan rambut yang sihat. Rambut yang sihat juga memerlukan kriteria tertentu agar sihat dan subur. Jom kita semak apa sahaja yang perlu kita lakukan agar rambut sentiasa sihat, bersih, dan tak kusam.

rabut sihat dan cantik

 

 

Diantara Tips dan amalan yang perlu kita lakukan agar rambut sentiasa sihat dan cantik.

  • Rutin mencuci rambut dua hari sekali. Jikalau cuaca panas, anda boleh sahaja untuk mencuci rambut setiap hari. Ikut keperluan anda dan tergantung persekitaran.
  • Makan makanan yang sihat dan berzat agar kesihatan rambut tetap terjaga.
  • Memakai shampoo dan perapi yang natural tiada bahan kimia dan sesuai dengan jenis rambut anda.
  • Hindarkan diri anda dari tekanan yang boleh memicu kepada terbantutnya kesihatan anda dan akan mempengaruhi kesihatan rambut.
  • Lakukan perawatan rambut sebulan sekali, seperti melakukan creambath, trim rambut yang rosak potong ujung rambut yang bercabang dan terapi untuk memastikan rambut anda terjaga.
  • Mengkonsumsi makanan tambahan untuk kesihatan dan kekuatan rambut, agar rambut sihat dan tak mudah rosak.

Pemilihan set penjagaan rambut amatlah penting, bila produk yang anda guna mengandungi bahan-bahan kimia berbahaya tentunya akan memudaratkan kesihatan rambut dan kulit kepala anda. Pilihlah produk yang natural tanpa bahan kimia agar anda tak menghadapi sebarang masalah. Anda boleh mencuba produk penjagaan rambut ProSante dari Shaklee yang memang terbukti natural dan berkesan. Selain itu juga amalkanlah pemakanan yang sihat dan kaya dengan vitamin dan mineral yang baik untuk kesihatan rambut. Anda boleh juga mengamalkan Vivix sebagai makanan tambahan anda setiap hari.

vivix istimewa untuk atasi perut buncit

Apa itu Vivix? Vivix adalah minuman botani yang mengandungi 4 jenis bahan yang semulajadi dan sangat berkhasiat untuk kesihatan tubuh badan kita. Diantara ramuan Vivix adalah Anggur Muscadine yang sangat tinggi dengan antioksidan dan juga baik untuk mengelakkan terjadinya uban. Hanya sesudu teh Vivix setiap hari berkuasa memperbaiki dan melambatkan kerosakan sel akibat serangan radikal bebas. Vivix bukan hanya untuk kesihatan rambut,ianya juga baik untuk kesihatan jantung dan mengatasi pelbagai penyakit kronik. Juga sebagai pertahanan tubuh badan kita dari pelbagai serangan jangkitan. Tonik ajaib ini sangat bagus dan memberikan impak yang besar kepada kesihatan kita. Memang berbaloi untuk anda mendapatkan Vivix ini.

Anda boleh mendapatkan Vivix disini.

Belian secara online guna kad Kredit/Debit ->>Klik Sini Saya Nak  Beli Vivix

ikut sahaja langkah yang diberi, Web belian adalah selamat dan dilindungi (https :Hyper Text Transfer Protocol Secure (HTTPS) is the secure version of HTTP, the protocol over which data is sent between your browser and the website that you are connected to)

Jika anda tak nak buat order sendiri, anda boleh menghubungi kami untuk buat pesanan/belian.

Pn. Nila/ En. Firdaus

sms/ whatsapp  +60176281787

Anda yang gemar dengan pengkhidmatan Cash On Delivery, kami menyediakan pengkhidmatan ini di sekitar area Batang kali, Hulu Yam, Rasa, Bukit Beruntung, Kuala Kubu Bharu, Gohtong Jaya dan Genting Highland. Anda boleh terus menghubungi kami untuk membuat pesanan. Barang yang anda pesan akan kami terus hantar ke alamat yang anda berikan. Sangat menjimatkan masa anda. Jangan tunggu lagi, hubungi kami segera di talian yang tertera diatas ya.

Anda nak harga yang special untuk setiap pembelian produk Shaklee ….?? Klik Disini Untuk Join Ahli sekarang

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

2 Comments to “6 Tips Penjagaan Rambut Yang Perlu Anda Ketahui”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam