Semua Tentang Shaklee

9 Jenis Makanan Kurangkan Kolesterol

Lelaki selalu dikaitan dengan penyakit jantung dan kolesterol kerana kurangnya pendedahan tentang bahayanya pengambilan kolesterol secara berlebihan. Kita harus memastikan pengambilan kolesterol seimbang dan mengkonsumsi makanan yang sihat dengan cukup.

 

Diantara makanan yang boleh kurangkan kolesterol yang boleh dijadikan panduan untuk anda diantaranya iaitu:

  • Soya

Kacang soya mengandungi 48 peratus protein, lesithin, vitamin dan zat galian. Ia juga dapat menghindari penyakit jantung dan kencing manis. Soya kaya dengan kalsium dan mineral yang membantu menyusutkan kdar lemak jahat (LDL) dan meningkatkan kadar lemak baik (HDL).

  • Kuaci

Kuaci mempunyai kandungan zat besi. Pola pemakanan yang rendah dengan zat besi boleh menaikan kadar kolesterol  LDL sekaligus mengehadkan kolesterol HDL.

  • Ikan tuna

Termasuk sumber asid lemak omega 3 yang popular, selain salmon dan makarel, omega 3 secara khusus melindungi tubuh daripada peningkatan kadar kolesterol LDL.

  • Jambu batu

Ia mampu menurunkan paras kolesterol dalam badan sebanyak 18.8 peratus. Disyorkan memgambilnya setiap hari dalam jumlah mencukupi bagi memastikan khasiatnya bertindak balas terhadap tubuh.

  • Epal

Memakan sebiji epal setiap hari cukup untuk membekalkan khasiat bagi mengurangkan kandungan kolesteroldalam badan.

  • Kacang tanah

Kacang tanah yang dipanggang mengandungi lemak sihat dan kaya dengan vitamin e. Ia boleh menghalang radikal bebasagar tidak merosakkan kolesterol LDLdan dapat menghindari tubuh dari serangan jantung.

  • Mangga

Vitamin c banyak terdapat dalam mangga. Sumber pengganti bagi mangga ialah belimbing, kedongdong, betik, rambutan, strawberi dan kiwi.

  • Kismis

Mengandungi sebatian yang mampu menurunkan kolesterol.

  • Oat

Lebih daripada kajian saintifik yang dijalankan menunjukkan bahawa pengambilan oat setiap pagi boleh menurunkan kolesterol dalam darah.

Pengambilan jenis-jenis makanan yang telah disebutkan tadi boleh membantu anda untuk mendapatkan kesihatan yang baik dan juga mengurangkan kolesterol dalam badan. Kolesterol diperlukan oleh tubuh badan kita tetapi dalam kuantiti yang diperlukan sahaja. Jika kita mengambil secara berlebihan, ianya akan memudaratkan kesihatan dan mengakibatkan pelbagai masalah kesihatan.

Selain mengamalkan pemakanan yang sihat, anda harus juga mengamalkan senaman secara teratur dan juga mengambil makanan tambahan. Anda boleh mengambil makanan tambahan seperti Vivix yang kaya dengan serat dan baik untuk mengatasi masalah kolsterol jahat dalam badan.

vivix terdapat anggur muscadine

Vivix sangat istimewa kerana mengandungi anggur muscadine yang kaya dengan resveratrol dan juga mampu melawan serangan radikal bebas. Vivix membantu sistem penghadaman berjalan dengan baik dan lancar.

4 bahan utama kandungan vivix

Anda boleh mendapatkan Vivix disini.

Belian secara online guna kad Kredit/Debit ->>Klik Sini Saya Nak  Beli Vivix

ikut sahaja langkah yang diberi, Web belian adalah selamat dan dilindungi (https :Hyper Text Transfer Protocol Secure (HTTPS) is the secure version of HTTP, the protocol over which data is sent between your browser and the website that you are connected to)

Jika anda tak nak buat order sendiri, anda boleh menghubungi kami untuk buat pesanan/belian.

Pn. Nila/ En. Firdaus

sms/ whatsapp  +60176281787

Anda yang gemar dengan pengkhidmatan Cash On Delivery, kami Pengedar Shaklee Batang Kali menyediakan pengkhidmatan ini di sekitar area Batang kali, Hulu Yam, Rasa, Bukit Beruntung, Kuala Kubu Bharu, Gohtong Jaya dan Genting Highland. Anda boleh terus menghubungi kami untuk membuat pesanan. Barang yang anda pesan akan kami terus hantar ke alamat yang anda berikan. Sangat menjimatkan masa anda. Jangan tunggu lagi, hubungi kami segera di talian yang tertera diatas ya.

Anda nak harga yang special untuk setiap pembelian produk Shaklee ….?? Klik Disini Untuk Join Ahli sekarang

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

One Comment to “9 Jenis Makanan Kurangkan Kolesterol”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam