Istimewa Vivix

Bagaimana Cara Atasi Sopak Dengan Cara Yang Selamat

Apa yang anda ketahui tentang sopak? Sopak atau dalam bahasa perubatannya dipanggil vitiligo. Sopak ini merupakan sejenis penyakit kulit yang bertompok-tompok putih yang tidak mempunyai pigment. Contohnya sahaja tompok-tompok putih diatas kulit, tetapi ia boleh juga melibatkan kawasan yang mempunyai rambut dan bulu seperti kening, misai, bulu roma dan lainnya.

Menurut para pakar, kebanyakan kes yang melibatkan sopak ini dialami oleh mereka yang berumur 20 -an. Tetapi ia boleh sahaja menyerang sesiapa sahaja tanpa mengikut batas usia. Sopak bukan lah panau dan bukan  albino. Sopak ini terjadi daripada masalah pigmentasi yang mana sel-sel yang menghasilkan pigmen, iaitu melanosit disrosakkan oleh auto antibody atau antibodi yang dihasilkan oleh si pesakit itu sendiri.

sopak dan cara mengatasinya

 

Sopak tidak berjangkit dan tak mengamcam nyawa, tapi sopak boleh merosakkan kehidupan penderitanya. Sopak dapat memberikan kesan negatif kepada spikologi pesakitnya. Pesakit akan merasa malu dan rendah diri sekiranya sopak melibatkan kawasan muka atau mana-mana bahagian yang tidak boleh ditutup.

Sopak boleh menyerang beberapa kawasan badan secara serentak atau secara berperingkat. Sesetengah pesakit mempunyai penyakit yang cepat merebak ke kawasan lain dan ada juga diantara pesakit lainnya yang mempunyai penyakit yang stabil yang tidak merebak kemana-mana.

Sejauh ini para pakar kulit menyimpulkan bahawa faktor genetik memainkan peranan dalam penghasilan penyakit ini. Kemusnahan melanosit akan menjejaskan penghasilan pigmen di kawasan yang terlibat dan menyebabkan kulit tiada warna (pigmen).

vitiligo atau sopak

Bagaimana cara rawatan Sopak

Rawatan penyakit ini ada dalam beberapa bentuk, tergantung dengan faktor pesakit dan juga keluasan permukaan kulit yang terlibat dan jenis sopak itu sendiri sama ada ia jenis yang stabil atau sebaliknya.

  1. Rawatan menggunakan cream yang mengandungi bahan immunomodulator akan mengurangkan atau memberhentikan kerosakan melanosit yang disebabkan oleh antibodi. Ini sekaligus memberi peluang untuk pigmen kembali mewarnai tompokan yang terlibat.
  2. Rawatan fototerapi menggunakan cahaya ultra violet juga boleh dilakukan di hospital yang mempunyai kemudahan tersebut. Kini ada juga rawatan laser dan rawatan pembedahan yang melibatkan kaedah pemindahan sel kulit atau melanosit yang diambil dari kulit normal pesakit itu sendiri. Tetapi melakukan pemindahan sel kulit ini mengeluarkan belanja yang sangat mahal.
  3. Anda juga melakukan rawatan alternatif lain seperti mengamalkan pengambilan makanan tambahan seperti Vivix dan Esp dari Shaklee.

 

Set Sopak Shaklee

  • Vivix adalah ramuan botani yang mengandungi resveratrol dan polifenol yang baik dan mengandungi antioksidan yang tinggi untuk melawan dan merawat kerosakan kulit yang berlaku. Vivix melindungi dan membaiki selluler DNA, dan memberi impak positif kepada pengawalan genetik. Vivix bertindak dengan cara menghalang pembentukan protein AGE (Advanced Glycation End products) didalam tubuh. Protein AGE yang terbentuk boleh menyekat sel-sel badan kita daripada berfungsi. Pengambilan secara konsisten akan menghasilkan kesan yang mengagumkan.
  • Esp merupakan protein yang penting untuk pesakit sopak. Ianya merawat dan memperbaiki sel yang rosak  dan mengatasi masalah pigmentasi. Merangsang semula pembentukan semula otot dan kulit. mengembalikan radian kulit dan kepejalan otot. Pengambilan protein yang cukup akan membantu menghasilkan sel yang sihat.

 

Ramai pesakit sopak mencuba alternatif pengambilan supplement untuk rawat dan atasi penyakit sopak yang mereka alami. Hasilnya mereka dapat rasai dan sangat berpuas hati. Tidak ada salahnya jika anda pun turut mencuba rawatan alternatif dengan Set Sopak Shaklee ini.

set sopak shaklee

 

Jika anda nak berusaha ikhtiar dengan supplement Set Sopak Shaklee ini, anda boleh terus menghubungi kami.

Anda juga boleh mendapatkan Vivix disini.

Belian secara online guna kad Kredit/Debit ->>Klik Sini Saya Nak  Beli Vivix

ikut sahaja langkah yang diberi, Web belian adalah selamat dan dilindungi (https :Hyper Text Transfer Protocol Secure (HTTPS) is the secure version of HTTP, the protocol over which data is sent between your browser and the website that you are connected to)

Jika anda tak nak buat order sendiri, anda boleh menghubungi kami untuk buat pesanan/belian.

Pn. Nila/ En. Firdaus

sms/ whatsapp  +60176281787

Anda yang gemar dengan pengkhidmatan Cash On Delivery, kami Pengedar Shaklee Batang Kali menyediakan pengkhidmatan ini di sekitar area Batang kali, Hulu Yam, Rasa, Bukit Beruntung, Kuala Kubu Bharu, Gohtong Jaya dan Genting Highland. Anda boleh terus menghubungi kami untuk membuat pesanan. Barang yang anda pesan akan kami terus hantar ke alamat yang anda berikan. Sangat menjimatkan masa anda. Jangan tunggu lagi, hubungi kami segera di talian yang tertera diatas ya.

Anda nak harga yang special untuk setiap pembelian produk Shaklee ….?? Klik Disini Untuk Join Ahli sekarang

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

2 Comments to “Bagaimana Cara Atasi Sopak Dengan Cara Yang Selamat”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam