Istimewa Vivix

Bahayanya Kesan Batu Karang Bagi Tubuh Badan Kita

Hari ni kami nak berkongsi  serba sedikit mengenai Bagaimana penyakit Batu Karang boleh dicegah dengan vivix.  Rasanya mampukah Vivix ni mencegah dan merawat penyakit Batu karang? Sebab ada juga Customer kami  tidak percaya dengan khasiat Vivix ni. Sampai beliau  kata nak cabar diri  beli Vivix yang mahal ni untuk rawat batu karang yang beliau derita dah bertahun-tahun lamanya. Sampai begitu azam beliau.

Nak dijadikan cerita tak sampai seminggu beliau mengamalkan pengambilan  Vivix, beliau  dah rasa lebih sihat dan kencing pun dah jernih. Ramai yang menderita batu karang  di Malaysia. Semua terjadi kerana gaya hidup dan pola pemakanan setiap hari yang tak sihat dan tak seimbang. Ada yang sedar dan ada yang tak tahu sama sekali yang mereka telah pun menderita batu karang.

sakit batu karang

Apa itu Batu Karang?

Batu karang iaitu batu yang terdapat dalam ginjal atau lebih dikenali dengan “Buah Pinggang” terjadi dari tumbuhan kristal halus dari beberapa jenis kimia. Kimia yang paling lumrah adalah kalsium oxalat, kalsium pospat dan yang kurang dikenali ialah asid uric, cystine dan magnesiam pospat ammonia.

Saiz batu karang ini ada yang halus seperti pasir dan boleh jadi sebesar bola golf. Kebanyakkan batu tumbuh membesar dalam ginjal, kemudian bergerak ke bawah ke dalam saluran kencing dimana ianya menjadi bertambah besar. Kesulitan akan timbul apabila batu-batu menjadi terlalu besar yang mengakibatkan ganguan kepada perjalanan aliran air kencing. Sangat bahaya bukan kalau kita sulit untuk kencing, apalagi ada sesetengah kes yang mempunyai kencing berdarah. Ada yang tak suka minum air masak kan? jarang meminum air masak adalah salah satu penyebab untuk terkena batu karang. Batu karang terbentuk disebabkan oleh terdapatnya kepekatan yang tinggi bahan-bahan tertentu di dalam air kencing yang menyebabkan terbentuknya kristal. Jadi jangan sampai anda kurang meminum air dalam sehari. Banyakkan meminum air untuk kesihatan yang baik.

Selain kurang minum air, batu karang juga boleh terjadi disebabkan oleh jangkitan salur kencing yang berulang kali, pembesaran kelenjar prostat yang menyebabkan takungan air kencing sehingga berlakunya jangkitan. Penyakit batu karang ni tiada sebarang  signal. Tau-tau je rasa sakit yang amat sampai boleh menyebabkan tak mampu nak tahan.

Tak semestinya bila makan supplement baru nak minum banyak air tapi badan kita ni setiap hari memang memerlukan banyak air.

Antara gejala-gejala batu karang ialah :

👉Air kencing berdarah
👉Air kencing keruh dan berbau busuk
👉Kencing tak lawas
👉Rasa sakit yang teramat sangat daripada belakang hingga ke kemaluan
👉Rasa sakit yang tajam pada testikel
👉Demam jika terdapat jangkitan kuman
👉Rasa sakit dan sengal-sengal di belakang jika batu karang di buah pinggang

👉Loya, muntah dan sesak nafas bagi kes kronik (kegagalan buah pinggang)

 

gejala penyakit buah pinggang

Bagaimana Vivix boleh membantu dalam menangani masalah ni?

Vivix mampu membaiki dan melindungi selular DNA supaya sentiasa baik, mengawal genetik supaya sentiasa melambatkan penuaan sel badan, menggalakkan pembentukan mitochondria untuk meningkatkan tahap tenaga dalam sel tubuh. Jadi, sel tubuh akan sentiasa bertenaga dan sihat untuk melawan penyakit dan ketidakstabilan badan.

Antara Punca sebarang penyakit termasuklah penyakit Batu karang ialah kerana MITOKINDRIA GAGAL HASILKAN TENAGA. Anda semua pasti sudah tahu  yang Vivix mampu mengaktifkan mitokondria ini kerana ia mempunyai Resveretrol. Resveretrol dikenali sebagai ibu segala antioksidan, tapi vivix  10 kali ganda lebih baik dari resveretrol. Bayangkan kalau  10 kali lebih baik dari resveretrol, memang terbaik khasiatnya.

Mitokondria adalah sebuah organel terbesar yang kedua yang ada di dalam sel.

Sel mitokondria ini adalah salah satu sel yang sangat berperanan pada proses respirasi pada sel. Kerana peranannya yang sangat penting inilah mitokondria juga sering disebut sebagai pusat kekuatan sebuah sel. Kita mampu menemukan sel mitokondria ini disetiap sel dalam tubuh kita.

Fungsi utama dari bahagian mitokondria sendiri adalah respirasi selular atau proses kimia untuk melepaskan energi yang ada di dalam glukosa. Fungsi mitokondria ini juga berkaitan dengan siklus asam sitrat, transportasi elektron, mengontrol siklus sel, pemantauan pertumbuhan sell, dan mengelola apotosis.

Selain melakukan aktiviti seharian seperti pergerakan tubuh, tenaga dalam bentuk ATP ini juga untuk proses penghadaman, perkumuhan dan segala aktiviti di peringkat sel. Tanpa tenaga ATP, sel-sel tubuh akan mati. Jika banyak sel yang mati dalam organ, ia menyebabkan kegagalan fungsi organ.

Cuba bayangkan kita tidak mempunyai cukup tenaga. Kita tidak makan beberapa hari, sudah tentu kita tidak mampu melakukan kerja-kerja kita kerana pergerakan tubuh kita memerlukan tenaga yang diperolehi dari makanan yang kita ambil.

Jika ia berlarutan (tidak makan beberapa minggu), sudah pasti kita akan mati. Begitu halnya dengan sel-sel dalam organ pada tubuh kita.

Oleh kerana itu bagi anda yang menderita batu karang, ada baiknya mengamalkan Vivix setiap hari untuk hasil yang memuaskan. Terlalu istimewa Vivix untuk anda. Bertindak segera untuk kesihatan anda.

 

testimoni pesakit buah pinggang
testimoni pesakit buah pinggang

 

testimoni vivix untuk buah pinggang pesakit
Testimoni pesakit buah pinggang

 

testimoni vivix untuk buah pinggang
Testimoni pesakit buah pinggang

 

Anda boleh mendapatkan Vivix disini dengan mudah.

Anda boleh mendapatkan Vivix disini.

Belian secara online guna kad Kredit/Debit ->>Klik Sini Saya Nak  Beli Vivix

ikut sahaja langkah yang diberi, Web belian adalah selamat dan dilindungi (https :Hyper Text Transfer Protocol Secure (HTTPS) is the secure version of HTTP, the protocol over which data is sent between your browser and the website that you are connected to)

Jika anda tak nak buat order sendiri, anda boleh menghubungi kami untuk buat pesanan/belian.

Pn. Nila/ En. Firdaus

sms/ whatsapp  +60176281787

Anda yang gemar dengan pengkhidmatan Cash On Delivery, kami menyediakan pengkhidmatan ini di sekitar area Batang kali, Hulu Yam, Rasa, Bukit Beruntung, Kuala Kubu Bharu, Gohtong Jaya dan Genting Highland. Anda boleh terus menghubungi kami untuk membuat pesanan. Barang yang anda pesan akan kami terus hantar ke alamat yang anda berikan. Sangat menjimatkan masa anda. Jangan tunggu lagi, hubungi kami segera di talian yang tertera diatas ya.

Anda nak harga yang special untuk setiap pembelian produk Shaklee ….?? Klik Disini Untuk Join Ahli sekarang

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

6 Comments to “Bahayanya Kesan Batu Karang Bagi Tubuh Badan Kita”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam