Istimewa Vivix

Berat Badan Berlebihan Mengundang Bahaya Bagi Kesihatan Anda

Pemakanan yang tak sihat dan gaya hidup yang tak seimbang akan memicu kepada peningkatan berat badan yang tak terkawal. Selain daripada merokok dan meminum minuman yang beralkohol. Apalagi ditambah dengan tabiat yang malas nak bersenam menambah buruk lagi keadaan anda. Kadar gula dalam darah akan menumpuk dan lama kelamaan akan menjadikan anda tak sihat dan obes. Tentu sahaja penyakit kencing manis pun sudah tentu mengancam anda. Senario ini berlaku dikalangan kita dewasa ini. Peningkatan berat badan sudah tak menjadi masalah bagi sesetengah orang dan mengganggapinya adalah hal biasa, sedangkan pada hakikatnya mereka sudahpun berdepan dengan risiko pelbagai penyakit. Berat badan berlebihan akan mengundang beberapa risiko penyakit jantung, darah tinggi, kencing manis, kolesterol dan juga penyakit kronik lainnya. Anda boleh mengatasi hal ini dengan merubah semua tabiat buruk yang selalu anda buat setiap hari.

berat badan berlebihan

 

Perkara Yang Patut Diamalkan

 • Mengamalkan pengambilan makanan sihat dan berzat
 • Mengambil sayuran dan buah-buahan setiap hari
 • Minum air masak sekurang-kurangnya 3 liter sehari
 • Bersenam sekurang-kurangnya 15 minit setiap hari
 • Hindari merokok
 • Berhenti meminum minuman bergas dan beralkohol
 • Selalu berpikiran positif dan terbuka
 • Mengambil makanan tambahan
 • Tidak mengambil makanan yang mengandungi bahan perisa tiruan

 

Anda boleh kembali sihat dan ceria jika anda berusaha untuk mengubah tabiat buruk anda. Lebih banyak mengambil sayuran dan buah-buahan adaah lebih baik daripada anda mengambil makanan cepat segera. Dengan mengambil makanan yang sihat dan seimbang risikoanda terkena pelbagai penyakit kronik pun akan menurun. Diantara langkah bijak yang boleh anda amalkan setiap hari iaitu dengan amalan pemakanan organik yang tiada bahan kimia. Pengambilan makanan tambahan pun amat penting. Contohnya sahaja yang paling senang, anda boleh amalkan pengambilan Vivix disebelah pagi dan malam untuk mendapatkan kesihatan yang optimum.

 

vivix bantu turunkan berat badan

 

Vivix kaya dengan antioksidan dan juga mengandungi resveratrol yang baik untuk kesihatan tubuh badan kita. Vivix juga berupaya meningkatkan metabolisme yang tinggi dalam badan. Vivix adalah penyelesaian yang mudah, hebat dan merupakan formula yang ekslusif dengan keputusan yang menakjubkan. Dalam suatu kajian utama klinikal terkini menunnjukkan ramuan aktif vivix berupaya mengaktifkan pengawalan utama genetik yang menolong melambatkan penuaan pada tahap seluller.

4 Mekanisme Penuaan Pada Tahap Selluler

 • Kerosakan DNA – Setiap hari, setiap sel tubuh diserang oleh hampir sejuta serangan yang merosakkan DNA. Serangan-serangan ini merosakkan pegkalan data genetik, menghasilkan satu “typo”( kesilapan dari yang asal) yang akan mengganggu fungsi sel dan panjang umur.
 • Pengawalan genetik – pengawalan genetik menyumbang kepada deteriorasi (kemerosoran) umur pada tahap selluler.
 • Pengeluaran tenaga Yang Kian Menurun Oleh Sel-Sel – Mitochondria (penjana tenaga) didalam sel menghasilkan tenaga yang kita perlukan . Apabila kecekapan mitochondria menurun fungsi sel punturut menurun.
 • Penimbunan Protin AGE – Penimbunan berlebihan protin AGE (advanced glycation end products) boleh menyebabkan lerosakan tahap selluler yang akan mengganggu keutuhan sel da panjang umur.

 

Diantara Testimoni pengguna Vivix
vivix bantu turunkan berat badan dengan mudah
Testimoni Berat badan turun sejak amalkan Vivix

 

 

 

 

 

Amalan Vivix buat badan lebih bertenaga
Amalan Vivix buat badan lebih bertenaga

 

vivix bantu badan segar dan bertenaga
Vivix bantu badan lebih segar dan ceria

Berbaloi anda dapatkan Vivix dan amalkannya setiap hari. Memang menyihatkan dan bantu atasipelbagai masalah kesihatan anda.

Anda boleh mendapatkan Vivix disini.

Belian secara online guna kad Kredit/Debit ->>Klik Sini Saya Nak  Beli Vivix

ikut sahaja langkah yang diberi, Web belian adalah selamat dan dilindungi (https :Hyper Text Transfer Protocol Secure (HTTPS) is the secure version of HTTP, the protocol over which data is sent between your browser and the website that you are connected to)

Jika anda tak nak buat order sendiri, anda boleh menghubungi kami untuk buat pesanan/belian.

Pn. Nila/ En. Firdaus

sms/ whatsapp  +60176281787

Anda yang gemar dengan pengkhidmatan Cash On Delivery, kami menyediakan pengkhidmatan ini di sekitar area Batang kali, Hulu Yam, Rasa, Bukit Beruntung, Kuala Kubu Bharu, Gohtong Jaya dan Genting Highland. Anda boleh terus menghubungi kami untuk membuat pesanan. Barang yang anda pesan akan kami terus hantar ke alamat yang anda berikan. Sangat menjimatkan masa anda. Jangan tunggu lagi, hubungi kami segera di talian yang tertera diatas ya.

Anda nak harga yang special untuk setiap pembelian produk Shaklee ….?? Klik Disini Untuk Join Ahli sekarang

 

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

3 Comments to “Berat Badan Berlebihan Mengundang Bahaya Bagi Kesihatan Anda”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam