Istimewa Vivix

Betulkah Perut Buncit Tanda Awal Suatu Penyakit

Berperut buncit dan berbadan gemuk sudah pastinya menjadi mimpi ngeri bagi  anda. Pola pemakanan yang tak seimbang, sudah pastinya menambahkan ukur lilit perut tanpa anda sedari. Ditambah lagi kurang melakukan aktifiti harian yang berpeluh dan juga selalu mengambil makanan melebihi jumlah yang diperlukan tubuh badan. Sehingga menjadi lemak yang tersimpan dalam tubuh badan kita. Lama kelamaan lemak-lemak  itu akan bertimbun dan bertambah seiring dengan pertambahan berat badan.

lemak yang nampak di luar perut

Secara alaminya kegiatan kita seharian akan berkurangan seiring dengan pertambahan usia kita. Bahkan jisim otot badan akan turut berkurangan disebabkan aktiviti yang semakin berkurangan. Ini akan menjuruskan kepada peningkatan berat badan dan juga ukur lilit perut. Apabila tiada aktiviti dan tidak adanya pengurangan pengambilan kalori, maka semakin meningkat umur kita perut dan badan pun akan bertambah naik timbangannya dan sudah tentu perutpun akan semakin membuncit. Penyakit akan datang tanpakita sedari. Terlalu banyak risiko penyakit kronik akan kita hadapi jika lemak jahat dalam badan kita banyak. Tidak mustahil kita akan dapatkan pelbagai penyakit seperti jantung, kanser, tumor, darah tinggi, kencing manis, dan penyakit kronik lainnya.

 

atasi perut buncit

 

Banyak pendapat mengatakan sekiranya ibu bapa kita berbadan besar, makan anak-anak pun akan berpotensi berbadan besar. Tetapi pendapat itu tidak semestinya benar. Kerana ada sahaja dalam satu keluarga yang anggota keluarga tak berbadan besar walaupun kedua orang tua mereka berbadan besar.

Kebanyakan lelaki lebih berpotensi memiliki perut buncit, kerana mereka cenderung menyimpan lemak di perut. Sedangkan wanita sebelum menopouse cenderung menyimpan lemak dibawah perut, sisi peha dan pinggul. Selepas menopouse lemak lebih banyak disimpan di perut sebelah atas. Peningkatan tekanan dalam kehidupan keseharian dan juga kurang nya masa tidur  boleh menyebabkan lemak di perut bertambah. Tabiat tak cukup tidur akan meningkatkan produksi hormon kortisol dalam otak dan sekaligus meningkatkan lemak di perut. Minum minuman beralkohol juga menjadi sebab terjadinya perut buncit.

Visceral Fat

Apa itu Visceral Fat? Visceral Fat atau intra-abdominal fat adalah lemak yang berada di dalam rongga perut, melekat dengan organ dalaman kita. Jika Visceral Fat jumlahnya melebihi tahap normal, maka anda boleh bayangkannya risiko yang akan dihadapi, iaitu fatty liver (liver yang berlemak) yang selain menggangu fungsi hati juga akan terbawa kedalam aliran darah kita yang pada akhirnya meningkatkan kolesterol jahat dalam darah dan meningkatkan resistensi insulin. Oleh kerana itu akan dapat meningkatkan risiko terkena serangan jantung.

apa itu visceral Fat

Seperti yang kita sedia maklum bahawa Vivix adalah ramuan botani yang terbaik untuk mereka yang berisiko tinggi dengan penyakit jantung. Kerana Vivix boleh membantu meningkatkan metabolisme badan kita. Bila metabolisme kita tinggi,pembakaran lemak akan lebih tinggi yang menjadikan pengurangan akumulasi lemak-lemak jahat dalam badan kita. Selain itu,perut buncit ini berkait rapat dengan kurangnya fungsi sistem penghadaman yang menyebabkan pengembangan usus besar. Vivix juga bertindak sebagai agen detox yang mampu membersihkan toksik dalam usus yang menjadi punca masalah pencernaan.

lemak di perut

Vivix mengandungi antioksidan yang sangat tinggi yang mengandungi anggur muscadine yang merupakan sumber diet terbaik untuk serat.  Dan membantu dalam penghadaman dan mencegah sembelit, haemorrhoids dan diverticulitis. Serat dalam sebiji anggur muscadine bersamaan dengan serat yang terkandung dalam biji 5 biji anggur tanpa biji biasa. Vivix ada resveratrol yang memeprbaiki kerosakan DNA manusia, sebab DNA rosaklah manusia dijangkiti kanser, cepat nampak tua dan sebagainya. Resveratrol dalam produk lain hanya 20%.Vivix ada 98% Resveratrol asli 5x ganda lebih. Kajian Professor Harvard membuktikan bahawa apabila Resveratrol digabungkan dengan Polifenol akan jadi lebih 10 lebih berkesan dan power. Vivix ada 15 jenis polifenol.Siap paten pending lagi. Sebab tu Vivix sangat istimewa untuk kesihatan dan kecantikan tubuh badan kita.

vivix istimewa untuk atasi perut buncit

Anda boleh mendapatkan Vivix disini.

Belian secara online guna kad Kredit/Debit ->>Klik Sini Saya Nak  Beli Vivix

ikut sahaja langkah yang diberi, Web belian adalah selamat dan dilindungi (https :Hyper Text Transfer Protocol Secure (HTTPS) is the secure version of HTTP, the protocol over which data is sent between your browser and the website that you are connected to)

Jika anda tak nak buat order sendiri, anda boleh menghubungi kami untuk buat pesanan/belian.

Pn. Nila/ En. Firdaus

sms/ whatsapp  +60176281787

Anda yang gemar dengan pengkhidmatan Cash On Delivery, kami menyediakan pengkhidmatan ini di sekitar area Batang kali, Hulu Yam, Rasa, Bukit Beruntung, Kuala Kubu Bharu, Gohtong Jaya dan Genting Highland. Anda boleh terus menghubungi kami untuk membuat pesanan. Barang yang anda pesan akan kami terus hantar ke alamat yang anda berikan. Sangat menjimatkan masa anda. Jangan tunggu lagi, hubungi kami segera di talian yang tertera diatas ya.

Anda nak harga yang special untuk setiap pembelian produk Shaklee ….?? Klik Disini Untuk Join Ahli sekarang

 

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

2 Comments to “Betulkah Perut Buncit Tanda Awal Suatu Penyakit”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam