Istimewa Vivix

Istimewa Anggur Muscadine Dalam Kandungan Vivix

Anggur muscadine adalah anggur liar yang mempunyai 20 kromosom, dan kerana pasangan tambahan kromosom ini, ia menyediakan lebih banyak manfaat kesihatan. Fungsi imun yang lebih tinggi dan sifat antioksidan yang lebih kukuh. Saiz daripada anggur muscadine adalah sebesar bola golf, kerana pertumbuhan alam sekitarnya yang unik, cahaya matahari yang kuat ia mengandungi banyak polifenol dan resveratrol. ini membuat ia menyediakan lebih banyak faedah kesihatan.

Anggur ini adalah salah satunya anggur yang di alam semulajadi yang mempunyai lebih 1 kromosom. Yang mana ahli sains percaya mengukuhkan profil polyphenolnya dan berpotensi dalam memanafaatkan kesihatan. Ia juga mengandungi asid ellagik dalam kepekatan yang tinggi, satu phyto-nutrient yang tidak dijumpai didalam anggur jenis lain dan telah menunjukkan mempunyai ciri-ciri menghentikan kimia penyebab kanser, anti virus dan anti-bakteria.

Anggur Muscadine
Anggur Muscadine

Selepas membuat kajian, anggur ini dikenal pasti sangat bermanfaat dan mempunyai khasiat istimewa, kemudian ahli sains dari University Georgia, membangunkan satu proses ekstraksi sejuk dan lembut untuk menjamin satu ekstrak yang bermutu tinggi dengan aktiviti biologi tertinggi seperti yang ditunjukkan dalam beberapa siri ujian makmal anti- penuaan. Untuk mencipta profil polyphenol yang kuat di dalam Vivix, ahli sains menggabungkan resveratrol yang lampautulen dengan ekstrak dari anggur yang hebat ini, Elderberry dari Eropah dan karet ungu. Campuran inilah yang bertaggung jawab dalam banyak tindakan untuk anti-penuaan selluler Vivix.

Uniknya Anggur Muscadine
Uniknya Anggur Muscadine

Serat larut dalam anggur muscadine membuatkan kita rasa kenyang lebih lama. Memakan anggur muscadine dan buah-buahan segar yang lain setiap kali kita mengidam nak makan makanan manis juga boleh membantu kita mengelakkan daripada makan makanan yang tinggi kalori (daripada gula tambahan). Pengambilan gula tambahan yang berlebihan akan menyababkan kegemukan, tekanan darah tinggi dan paras kolesterol tidak sihat.

anggur muscadine dalam vivix

Baik Untuk Diet Tinggi Serat dan Pengurusan Berat Badan

Sama macam makanan rendah kalori yang lain, anggur muscadine boleh membantu untuk kita mendapat dan kekalkan berat badan yang sihat. Anggur muscadine kaya dengan serat dan air iaitu dua kandungan yang membantu membuatkan kita rasa kenyang tanpa menambah kalori.

Baik Untuk Penghadaman

Anggur Muscadine ialah sumber diet terbaik untuk serat. 35 biji anggur muscadine memberikan 105 kalori dan 7 gram serat. Dengan biji yang boleh dimakan dan kulit yang tebal,anggur muscadine memang tinggi dengan kansungan serat larut, bahan yang membantu penghadaman dan mencegah sembelit, haemorrhoids dan diverticulitis.Serat dalam sebiji anggur muscadine bersamaan dengan serat yang terkandung dalam 5 biji anggur tanpa biji yang biasa. Jadi ia sangat baik untuk penghadaman.

Antioksidan dan Meningkatkan Sistem Imun

Satu kajian yang diterbitkan dalam “Journal of Agricultural and Food Chemistry” mendapati yang anggur muscadine adalah sumber terbaik ellagic acid. Ellagic acid mampu untuk menyekat penghasilan sel kanser  (menurut Ameican Institute of Kanser Research). Anggur Muscadine juga mengandungi 2 kali ganda lebih vitamin C. Hidangan 35 biji anggur muscadine memberikan 14 miligram antioksidan atau 23% nilai harian yang dicadangkan untuk diet 2,000-kalori.

Melawan Penyakit Kronik

Anggur muscadine mengandungi antioksidan yang tinggi dan phytokimia yang membantu untuk melindungi sel daripada kerosakan akibat serangan radikal bebas. Menurut Havard School of Public Health, memakan makanan yang kaya dengan antioksidan terbukti dapat menurunkan risiko penyakit jantung, Alzheimer’s (nyanyuk), kanser dna penyakit kronik yang lain.

Kelebihan Untuk Kesuburan

Sel pembiakan yang sihat, bantu cegah kanser (uterus dan prostat), serta memperbaiki daya tahan badan dan juga menggalakkan penuaan yang sihat.

 

Belbagai Testimoni Vivix

testimoni vivix untuk kencing manis
testimoni vivix untuk kencing manis

 

Vivix bantu masalah penyakit kronik
Vivix bantu masalah penyakit kronik

 

Vivix bantu atasi kanser ovari
Vivix bantu atasi kanser ovari

 

kenapa vivix
Vivix bantu atasi alergik

 

Dapatkan Vivix hari ini untuk anda dan orang tersayang untuk bantu merawat dan atasi pelbagai penyakit yang diderita. Vivix sangat istimewa dengan kandungan anggur muscadine yang sangat baik untuk kesihatan kita. Dengan pengambilan secara konsisten setiap hari, in sha Allah masalah anda akan segera teratasi. Berikan hanya yang terbaik untuk anda dan orang yang tersayang.

Anda boleh mendapatkan Vivix disini.

Belian secara online guna kad Kredit/Debit ->>Klik Sini Saya Nak  Beli Vivix

ikut sahaja langkah yang diberi, Web belian adalah selamat dan dilindungi (https :Hyper Text Transfer Protocol Secure (HTTPS) is the secure version of HTTP, the protocol over which data is sent between your browser and the website that you are connected to)

Jika anda tak nak buat order sendiri, anda boleh menghubungi kami untuk buat pesanan/belian.

Pn. Nila/ En. Firdaus

sms/ whatsapp  +60176281787

Anda yang gemar dengan pengkhidmatan Cash On Delivery, kami menyediakan pengkhidmatan ini di sekitar area Batang kali, Hulu Yam, Rasa, Bukit Beruntung, Kuala Kubu Bharu, Gohtong Jaya dan Genting Highland. Anda boleh terus menghubungi kami untuk membuat pesanan. Barang yang anda pesan akan kami terus hantar ke alamat yang anda berikan. Sangat menjimatkan masa anda. Jangan tunggu lagi, hubungi kami segera di talian yang tertera diatas ya.

 

Anda nak harga yang special untuk setiap pembelian produk Shaklee ….?? Klik Disini Untuk Join Ahli sekarang

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

11 Comments to “Istimewa Anggur Muscadine Dalam Kandungan Vivix”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam