Istimewa Vivix

Jom Hidup Sihat Tanpa Harus Gemuk Mulai Sekarang

Berat badan yang berlebihan ataupun badan berisi daripada biasanya sering kali dikatakan gemuk. Kriteria gemuk ini boleh dilihat dari berat badan. Disebut ideal bila berat badan memenuhi formula seperti ( tinggi badan -100)x 1kg, contohnya tinggi badan seseorang 155 cm, maka berat badan idealnya ( 155-100kg) adalah 55 kg. Sementara berat badan disebut idaman kalau memenuhi rumus 90 peratus x ( tinggi badan-100) x1 kg. Maka dengan tinggi badan 155 cm maka berat badan 49,5 kg.

gemuk air

Cara lain mengukur kegemukan adalah dengan mengukur lilitan pinggang. ini cara paling mudah dan paling menggambarkan lemak di perut. Batas lilit pinggang normal lelaki adalah kurang dari 90 cm, dan untuk wanita kurang dari 80 cm. Lemak turut berkaitan dengan penyakit, kerana lebihan lemak di daerah perut akan meningkatkan risiko  penyakit jantung. Lemak adalah salah satu bahagian dalam tubuh setiap orang selain otot dan cairan.

Pada kesempatan ini saya akan berkongsi dengan anda macam-macam jenis gemuk yang sering dikatakan oleh ramai. Kegemukan bukan untuk dibiarkan sahaja tetapi adalah untuk kita mencari jalan keluar yang terbaik mengatasinya. Oleh itu sebelumnya jom kita ketahui jenis-jenis gemuk yang harus anda ketahui agar anda boleh mengambil langkah bijak untuk mengatasinya.

Jenis-Jenis Gemuk

  • Gemuk Air

Gemuk air dikatakan badan mengelambir dan lembik, disebabkan badan menyimpan kapasiti air yang tidak diperlukan oleh tubuh. Gemuk air ini kebanyakannya di alami oleh anak dara baru kahwin atau baru lepas bersalin. Jadi tak perlu sasah sangat untuk menurunkan berat badan sebab lemak pun masih sedikit.

  • Gemuk Angin

Gemuk air ini sama juga lebih kurang gemuk air, sebab badan pun lembik-lembik juga. tapi sebab angin banyak dalam badan jadi kerap sendawa, perut terasa sebu, mudah pening dan sering kentut.

  • Gemuk Daging

Gemuk daging ini badan terasa berat dan pejal. Biasanya gemuk daging terjadi disebabkan masalah kegemukan telah lama. Contohnya dari kecil lagi badan sudah tembam. Proses penurunan agak payah kerana lemak sudah bergumpal dengan daging. Cuba picit badan anda dan ketegorikan sendiri.

Sememangnya kegemukan menjadi masalah besar bagi kesihatan kita. Oleh itu anda perlu bertindak lebih bijak untukmengatasi masalah ini. Bahaya kalau kegemukan tidak mendapatkan rawatan secepatnya. Anda akan berisiko mendapatkan pelbagai penyakit sepertidarah tinggi, kolesterol, jantung, obesiti, kencing manis, kemurungan dan juga pelbagai penyakit lain. Anda harus mengubah cara hidup ke arah yang lebih sihat dan mengawal pemakanan anda. Rajin membuat aktiviti yang boleh mengeluarkan peluh dan baik untuk kesihatan anda. Teratur membuat senaman dan juga tinggalkan tabiat buruk merokok dan berhenti meminum minuman beralkohol.

hidup sihat

Kesihatan anda adalah penting agar kehidupan anda harmoni disamping orang-orang tersayang.Tiada sesiapa pun yang boleh menjaga kesihatan diri anda selain diri anda sendiri. Suka saya berkongsi dengan anda tentang pengambilan makanan tambahan yang boleh anda amalkan untuk membantu anda membakar dan buang lemakjahat yang bersarang di badan anda. Anda boleh mendapatkan bantuan Vivix untuk mengatasi masalah kegemukan ini.

Vivix adalah ramuan botani yang mengandungi bahan istimewa dan kaya dengan antioksidan tinggi. Mengandungi resveratrol yang 10kali ganda lebih baik daripada resveratrol biasa. Vivix mengandungi anggur muscaadine yang merupakan sumber diet terbaik untuk serat. 35 biji anggur muscadine memberikan 105 kalori dan 7 gram serat. Dengan biji yang boleh dimakan dan kulit yang tebal, anggur muscadine memnag tinggi dengan kandungan serat larut,bahan yang membantu penghadaman dan mencegah sembelit, haemorrhoids dan diverticulitis. Serat dlam sebiji anggur muscadine bersamaan dengan serta yang terkandung dalam 5 biji anggur tanpa biji biasa. Jadi ia sangat baik untuk penghadaman.

Anggur Muscadine
Anggur Muscadine

Sama macam makanan rendah kalori yang lain, anggur muscadine boleh membantu untuk kita mendapat dan kekalkan berat badan yang sihat. Anggur muscadine kaya dengan serat dan air iaitu dua kandungan yang membantu membuatkan kita rasa kenyang tanpa menambah kalori. Anggur muscadine mengandungi antioksidan yang tinggi dan phytokimia yang membantu untuk melindungi sel daripada kerosakan akibat serangan radikal bebas. Begitu istimewanya Vivix untuk anda. Mulai hari anda dengan mengamalkan Vivix agar anda mendapatkan berat badan yang ideal dan ucapkan selaat tinggal pada badan anda yang gemuk dengan lemak jahat. Dengan Vivix anda tak perlu berbelanja besar untuk mendapatkan berat badan yang ideal.

vivix bantu turunkan berat badan

Anda boleh mendapatkan Vivix disini.

Belian secara online guna kad Kredit/Debit ->>Klik Sini Saya Nak  Beli Vivix

ikut sahaja langkah yang diberi, Web belian adalah selamat dan dilindungi (https :Hyper Text Transfer Protocol Secure (HTTPS) is the secure version of HTTP, the protocol over which data is sent between your browser and the website that you are connected to)

Jika anda tak nak buat order sendiri, anda boleh menghubungi kami untuk buat pesanan/belian.

Pn. Nila/ En. Firdaus

sms/ whatsapp  +60176281787

Anda yang gemar dengan pengkhidmatan Cash On Delivery, kami Pengedar Shaklee Batang Kali menyediakan pengkhidmatan ini di sekitar area Batang kali, Hulu Yam, Rasa, Bukit Beruntung, Kuala Kubu Bharu, Gohtong Jaya dan Genting Highland. Anda boleh terus menghubungi kami untuk membuat pesanan. Barang yang anda pesan akan kami terus hantar ke alamat yang anda berikan. Sangat menjimatkan masa anda. Jangan tunggu lagi, hubungi kami segera di talian yang tertera diatas ya.

Anda nak harga yang special untuk setiap pembelian produk Shaklee ….?? Klik Disini Untuk Join Ahli sekarang

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam