Istimewa Vivix

Nutrien Yang Diperlukan Untuk Kesihatan Dan Kecantikan Mata

Mata adalah salah satu organ yang terpenting bagi kita semua. Boleh anda bayangkan jika kita mengalami masalah mata dan pastinya akan mengganggu segala aktifiti harian kita. Untuk memastikan mata kita tetap sihat dan tiada masalah apa-apa, kita harus menjaga dengan baik dan sentiasa mengamalkan pemakanan yang sihat agar mata tetap berfungsi dengan baik. Ramai diantara kita yang tak sedar yang mata mempunyai masalah, sehingga sudah terlampau teruk baru nak memeriksa ke doktor.

Diantara masalah mata yang selalu berlaku iaitu :

 • katarak
 • glaukoma
 • degenarasi makular (ARMD)
 • ocular motility
 • Strabismus (mata juling)
 • Amblyopia (lazy eye)
 • Nystagmus

Pastinya masalah mata yang selalu terjadi ini sudah pun anda ketahui lebih lanjut. Masalah mata tersebut disebabkan kerosakan atau kecedaraan ligamen, saraf dan tisu mata dan sekitarnya.  Dalam setiap penyakit, tentunya sudah pasti ada penawarnya. Dalam masalah mata ini ada beberapa nutrien atau zat yang boleh membantu mengatasi masalah mata ini.

Nutrien atau Zat Yang Diperlukan Untuk Kesihatan Mata

 • Antioksidan
 • Lutein dan eaxanthin
 • Asid Lemak Omega 3
 • Selenium
 • Taurina (asid amino)
 • Vitamin B2

Semua nutrien dan zat yang diperlukan mata ini boleh kita perolehi daripada produk yang selalu kita amalkan seperti Produk Shaklee, diantaranya seperti vitamin C, Vitamin E, Carotomax, Omega Guard, Alfalfa Complex, B Complex dan juga tentunya Vivix. Anda sudah tentu mengenali Vivix yang sangat baik untuk kesihatan kita, yang memiliki kandungan istimewa dan berkesan. Melalui pelbagai kajian oleh saintis dunia. Vivix antioksidan yang tinggi dan memiliki 4 bahan yang sangat berkhasiat seperti, anggur muscadine, purple carrot, Europian elderberry dan polyganum cuspidatum.

Vivix antioksidan tinggi
Manfaat istimewa Vivix

Makanan yang kaya dengan anthocyanin seperti lobak unggu, boleh membantu meningkatkan kesihatan mata. Kajian menunjukkan bahawa anthocyanin membantu dari segi meningkatkan kesihatan mata pada waktu malam, meningkatkan peredaran dalam kapilari retina.

Lutein dalam lobak unggu juga berfungsi untuk melindungi kualiti mata dan ia digelar “vitamin mata”. Lutein biasanya digunakan dalam rawatan pencegahan masalah atau kemerosotan mata seperti katarak dan retinitis pigmentosa.

Dibawah ini saya kongsikan dengan anda salah seorang pesakit katarak yang mengamalkan Vivix untuk atasi masalah katarak yang diderita. Dengan konsisten selama 2 minggu mengamalkan Vivix , alhamdulillah beliau tak perlu menjalani pembedahan katarak dan yang teruja nya lagi, katarak yang beliau alami sudah hilang sama sekali.

 1. Testimoni Vivix untuk masalah katarak
testimoni vivix untuk katarak
testimoni vivix untuk katarak

 

2. Testimoni Vivix untuk masalah mata

testimoni vivix untuk masalah mata

 

Kenapa Vivix Sesuai Untuk Kesihatan Mata?

Tentunya Vivix snagat sesuai untuk kesihatan mata kerana mengandung 4 bahan utama yang kaya dengan antioksidan yang tinggi yang amat penting dalam hal panjagaan kesihatan mata, untuk mencegah penyakit mata seperti ARMD, Glaokoma dan katarak.

Bagaimana Vivix Bertindak

 • Vivix bertindak dengan memperbaiki dan melindungi sel DNA,
 • Kesan positif terhadap pengawal genetik
 • Penghasilan tenaga (mitokondria)
 • Melambatkan penghasilan AGE protein.

 

Purple Carrot
Purple Carrot

Masalah mata juga biasanya boleh terjadi kerana faktor lain seperti adanya darah tinggi, kencing manis, bell’s palsy, kanser, dan kadar kolesterol yang tinggi. Dan tak ketinggalan masalah mata ini juga biasanya terjadi kerana faktor genetik atau keturunan.  Contoh yang paling sederhana, bila seseorang mengalami masalah diabetes, secara tak langsung akan alami masalah mata juga. Jadi apabila pesakit tersebut mengambil Vivix sebagai rawatan kencing manis, maka  pesakit tersebut akan mendapatkan juga manfaat Vivix  untuk masalah mata yang dihadapi. Sama seperti anda yang mengalami masalah kolesterol, ada baiknya anda memeriksakan mata anda. Kerana boleh jadi anda mengalami masalah mata juga. Semua ini sangat berkaitan.

Tekanan pekerjaan dan kehidupan seharian boleh mengakibatkan peningkatan bacaan rabun, jika masalah ini tak diatasi akan mengakibatkan saraf mata rusak dengan lebih teruk sehingga boleh menyebabkan pembedahan. Ada baiknya anda mengamalkan Vivix untuk bantu anda mengatasi masalah mata ini. Penjagaan mata amat penting untuk kita, jadi anda jangan segan untuk amalkan Vivix untuk kesihatan mata yang baik. Kesihatan mata amat berharga dari segalanya. Apabila anda mengalami masalah mata, jangan tunggu lagi cepat dapatkan Vivix untuk alternatif rawatan anda.

Anda boleh mendapatkan Vivix disini.

Belian secara online guna kad Kredit/Debit ->>Klik Sini Saya Nak  Beli Vivix

ikut sahaja langkah yang diberi, Web belian adalah selamat dan dilindungi (https :Hyper Text Transfer Protocol Secure (HTTPS) is the secure version of HTTP, the protocol over which data is sent between your browser and the website that you are connected to)

Jika anda tak nak buat order sendiri, anda boleh menghubungi kami untuk buat pesanan/belian.

Pn. Nila/ En. Firdaus

sms/ whatsapp  +60176281787

Anda yang gemar dengan pengkhidmatan Cash On Delivery, kami menyediakan pengkhidmatan ini di sekitar area Batang kali, Hulu Yam, Rasa, Bukit Beruntung, Kuala Kubu Bharu, Gohtong Jaya dan Genting Highland. Anda boleh terus menghubungi kami untuk membuat pesanan. Barang yang anda pesan akan kami terus hantar ke alamat yang anda berikan. Sangat menjimatkan masa anda. Jangan tunggu lagi, hubungi kami segera di talian yang tertera diatas ya.

Anda nak harga yang special untuk setiap pembelian produk Shaklee ….?? Klik Disini Untuk Join Ahli sekarang

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

11 Comments to “Nutrien Yang Diperlukan Untuk Kesihatan Dan Kecantikan Mata”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam