Istimewa Vivix

Tekanan Darah Tinggi Boleh Mengundang Bahaya

Tekanan darah tinggi  biasa juga disebut hipertensi arteri. Ianya adalah kondisi dimana tekanan darah diarteri meningkat. Peningkatan ini menyebabkan jantung harus bekerja lebih kuat dari biasa untuk mengedarkan darah melalui pembuluh darah. Tekanan darah biasanya diukur melibatkan 2 jenis iaitu sistolik dan diastolik. Tekanan darah normal adalah dalam kisaran sistolik (bacaan atas) 100-140 mmHg dan diastolik (bacaan bawah) 60-90 mmHg. Tekanan darah tinggi akan terjadi apabila bacaan ada pada 140/90 mmHg atau lebih secara terus menerus.

Hipertensi ini kadang diderita oleh pesakit tanpa ia menyadarinya. Tekanan darah tinggi adalah faktor utama yang boleh mengundang kepada terjadinya stroke, serangan jantung, gagal jantung, aneurisma arteri, dan juga penyebab ginjal kronik. Bagi mereka yang selalu alami tekanan darah tinggi, sangat berisiko dan mengancam nyawa.

tekanan darah tinggi

 

Perubahan pola makan dan gaya hidup yang seimbang dapat mengatasi tekanan darah tinggi ini dan mengurangi risiko komplikasi penyakit. Makanan yang tinggi sodium dapat meningkatkan tekanan darah. Perbanyaklah mengambil makanan yang mengandung potasium, magnesium, dan serat yang akan dapat membantu anda mengandalikan tekanan darah.

Makanan yang disarankan untuk menurunkan tekanan darah tinggi diantaranya iaitu:

  • Perbanyak memakan makanan yang berasal dari biji-bijian dan juga ikan, unggas dan kacang-kacangan.
  • Perbanyak mengkonsumsi buah, sayur, dan produk susu rendah lemak.
  • Kurangi garam, makanan dan minuman manis, serta daging merah.
  • Kurangi juga makanan yang tinggi lemak dan kolesterol.

 

makanan yang baik untuk kawal tekanan darah tinggi
Makanan yang disarankan untuk pesakit darah tinggi

Amalkan senaman minimum 15 minit setiap hari, berhenti  merokok dan meminum minuman keras, untuk mendapatkan kesihatan yang baik. Minuman berkafein juga dapat menyumbang terjadinya tekanan darah rendah ini. Tekanan dan perasaan yang tak menentu kadang boleh mendatangkan tekanan darah tinggi, seperti emosi dan perasaan marah. Alangkah baiknya jika pesakit yang alami tekanan darah tinggi dapat merasakan hidup tenang tanpa ada perasaan marah dan emosi yang bercelaru.

Selalu nya pesakit darah tinggi dibekalkan ubat oleh doktor dari klinik dan hospital. Bahkan ada juga pesakit yang terpaksa mengambil ubat seumur hidupnya. Langkah pemeriksaan lainnya adalah jika anda memiliki kecenderungan tekanan darah tinggi untuk memonitor sendiri tekanan darah di rumah  secara teratur dan lakukan pemeriksaan teratur ke doktor untuk melihat perubahannya. Selain itu anda juga disarankan mengambil makanan tambahan untuk atasi dan rawat darah tinggi yang anda alami.

alat ukut tekanan darah
Alat pengukur tekanan darah yang menunjukkan hipertensi arterial ( menunjukkan tekanan darah sistolik 126 mmHg, tekanan darah sistolik 80 mmHg.

Anda boleh mengamalkan pengambilan Vivix untuk atasi masalah tekanan darah tinggi ini, dalam Vivix terdapat kandungan Polyganum Cuspidatum yang fungsi khususnya untuk pembersihan kolesterol. Jika kolesterol disingkirkan, kemungkinan tekanan darah akan jadi normal dan terkawal. Vivix adalah makanan tambahan yang merawat penyakit dan ianya tidak berfungsi seperti ubat darah tinggi yang bertujuan merendahkan tekanan darah. Tekanan darah tinggi berkait rapat dengan kolesterol. Ia menyumbat dinding arteri dengan lemak-lemak tepu. Jadi bentuk arteri jadi tidak normal dan laluan darah tidak berlaku dengan baik. Bayangkan kita berjalan di laluan yang sempit, perlu menyelit sana sini untuk meloloskan diri, kadang perlukan pressure diri supaya dapat lalu.

Diantara Testimoni Penderita Tekanan Darah Tinggi Yang Amalkan Vivix.
testimoni vivix untuk hipertensi
Testimoni Vivix untuk hipertensi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

testimoni vivix untuk darah tinggi
Testimoni vivix untuk hipertensi

 

testimoni vivi untuk tekanan darah tinggi
Testimoni vivix untuk darah tinggi

 

testimoni vivix untuk darah tinggi pulih
testimoni vivix untuk darah tinggi

 

Berbaloi anda dapatkan Vivix dan amalkannya setiap hari. Memang menyihatkan dan bantu atasi pelbagai masalah kesihatan anda.

Anda boleh mendapatkan Vivix disini.

Belian secara online guna kad Kredit/Debit ->>Klik Sini Saya Nak  Beli Vivix

ikut sahaja langkah yang diberi, Web belian adalah selamat dan dilindungi (https :Hyper Text Transfer Protocol Secure (HTTPS) is the secure version of HTTP, the protocol over which data is sent between your browser and the website that you are connected to)

Jika anda tak nak buat order sendiri, anda boleh menghubungi kami untuk buat pesanan/belian.

Pn. Nila/ En. Firdaus

sms/ whatsapp  +60176281787

Anda yang gemar dengan pengkhidmatan Cash On Delivery, kami menyediakan pengkhidmatan ini di sekitar area Batang kali, Hulu Yam, Rasa, Bukit Beruntung, Kuala Kubu Bharu, Gohtong Jaya dan Genting Highland. Anda boleh terus menghubungi kami untuk membuat pesanan. Barang yang anda pesan akan kami terus hantar ke alamat yang anda berikan. Sangat menjimatkan masa anda. Jangan tunggu lagi, hubungi kami segera di talian yang tertera diatas ya.

Anda nak harga yang special untuk setiap pembelian produk Shaklee ….?? Klik Disini Untuk Join Ahli sekarang

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

5 Comments to “Tekanan Darah Tinggi Boleh Mengundang Bahaya”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam