kecantikan kulit

Cara Mudah Untuk Atasi Tumit Kaki Merekah Tanpa Bahan Kimia

Ramai dari kaum wanita yang memiliki tumit kaki merekah. Ada sahaja rintihan segelintir wanita yang tak berhasil mengatasi masalah ini. Tumit kaki yang merekah nampak hodoh dan sedikit sebanyak menjejaskan kepercayaan diri seseorang yang alaminya. Apalagi bagi mereka yang sangat menitik beratkan penampilan,  nak pakai selipar tak boleh sebab malu nampak tumit kaki yang merekah tu.

tumit kaki merekah
Tumit kaki yang merekah

Banyak sebab yang mengakibatkan terjadinya tumit kaki merekah ini, diantaranya iaitu

  • Selalu menggunakan kasut yang tak sesuai seperti  tumit tinggi
  • Selalu berjalan di atas semen
  • Kulit yang kering
  • Kekurangan vitamin
  • Berdiri terlalu lama
  • Berat badan berlebihan
  • Tidak menitikberatkan penjagaan harian
  • Masalah kesihatan seperti kencing manis dan lainnya.

Untuk mengatasi masalah tumit kaki merekah ini, anda boleh melakukan pelbagai cara. Contohnya melakukan rawatan disekitar tumit kaki yang merekah mahupun mengambil makanan tambahan untuk bantu atasi dari dalam badan kita. Kita boleh rawat dengan penjagaan luaran dan dalaman. Tentu hasilnya akan memuaskan.

set tumit kaki merekah
Set tumit kaki merekah

Penjagaan luaran

Anda boleh sahaja menggunakan cream sebagai rawatan dan atasi masalah tumit kaki merekah ini. Anda boleh gunakan cream Herbal blend yang bebas bahan kimia dan terbukti secara klinikal dimana ia dapat melembutkan kulit yang kasar dan pecah-pecah pada lutut, siku, tangan serta tumit kaki. Cream ini bermenthol dan tidak berminyak. Diperbuat daripada ekstrak herba-herba semulajadi yang menenangkan. Bukan setakat untuk atasi tumit kaki yang merekah, cream ini juga boleh atasi masalah ruam, ekzema mahupun kulit gatal akibat gigitan serangga.

testi-herbal-blend-1
Tumit kaki merekah

Penjagaan Dalaman

Untuk penjagaan dalaman pula anda boleh amalkan pengambilan Vita E Complex dan juga Collagen Powder. Vita E Complex kaya dengan Grape seed extract, minyak gandum, kacang soya yang paling terbaik. Ianya juga mengandungi 10 gram Selenium semulajadi  yang membantu badan menyerap vitamin E lebih baik dan efficient sekaligus dapat membantu mencantikkan dan menyihatkan kulit kita. Dalam erti kata lain, vitamin E akan membantu merawat sel-sel badan kita dari dalam dan menggantikan sel-sel yang telah rosak dengan yang baru dan lebih baik. Dengan secara tidak langsung tumit kaki yang merekah tadi juga akan terawat tanpa kita sedari.

vita-e-complex
Vita E Complex

Collagen powder membantu untuk kurangkan kulit kering dan melembabkannya. Membantu kulit kita mengekalkan elastisiti semulajadi kulit dan memperlahankan kedutan. Collagen powder juga baik untuk kesihatan otot dan tulang.

collagen-powder-shaklee
Collagen Powder

Bila anda ada masalah tumit kaki merekah, jangan biarkan sampai berlarutan. Atasinya segera dengan cara yang mudah dan selamat ini. Amalan setiap hari akan membantu anda untuk dapatkan tumit kaki yang cantik dan bebas dari rekahan. Penjagaan makanan seharian dan juga aktifiti seharian harus juga diperhatiakan agar tubuh badan sihat dan cantik. Dapatkan set ini segera. Jangan segan dan malu untuk mengetahui info lebih lanjut tentang produk ini.

Anda boleh mendapatkan Set Tumit Kaki Merekah disini.

Belian secara online guna kad Kredit/Debit ->>Klik Sini Saya Nak  Beli Set Tumit Kaki Merekah

ikut sahaja langkah yang diberi, Web belian adalah selamat dan dilindungi (https :Hyper Text Transfer Protocol Secure (HTTPS) is the secure version of HTTP, the protocol over which data is sent between your browser and the website that you are connected to)

Jika anda tak nak buat order sendiri, anda boleh menghubungi kami untuk buat pesanan/belian.

Pn. Nila/ En. Firdaus

sms/ whatsapp  +60176281787

Anda yang gemar dengan pengkhidmatan Cash On Delivery, kami Pengedar Shaklee Batang Kali menyediakan pengkhidmatan ini di sekitar area Batang kali, Hulu Yam, Rasa, Bukit Beruntung, Kuala Kubu Bharu, Gohtong Jaya dan Genting Highland. Anda boleh terus menghubungi kami untuk membuat pesanan. Barang yang anda pesan akan kamiterus hantar ke alamat yang anda berikan. Sangat menjimatkan masa anda. Jangan tunggu lagi, hubungi kami segera di talian yang tertera diatas ya.

Anda nak harga yang special untuk setiap pembelian produk Shaklee ….?? Klik Disini Untuk Join Ahli sekarang

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

One Comment to “Cara Mudah Untuk Atasi Tumit Kaki Merekah Tanpa Bahan Kimia”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam