Puasa di Bulan Ramadhan

Set Ramadhan Bantu Seisi Keluarga Lebih Bertenaga Semasa Berpuasa

Esok kita in sha Allah kita akan melaksanakan perintah ibadah puasa. Tentunya ramai yang dah meyiapkan persiapan puasa esok hari. Berpuasa adalah kewajiban kita sebagai seorang muslim. Kanak-kanak dan dewasa, sihat dan juga mampu melakukannya. Sangat gemuruh dan teruja tentunya anak-anak yang baru sahaja memulai untuk berpuasa. Kewajiban berpuasa haruslah anda tanamkan kepada kanak-kanak sedari kecil, ajari anak-anak untuk bersahur dan berpuasa pada siang harinya. Mungkin pada awalnya anda boleh memberi peluang untuk mereka berpuasa setengah hari. Lama kelamaan akan terbiasa dan in sha Allah akan berpuasa penuh pulak pada tahun hadapan.

Berpuasa di bulan ramadhan

Banyak amalan yang boleh kita lakukan di bulan puasa yang menambahkan lagi kedekatan kita kepada Allah Swt, selain berpuasa disiang hari kita disunahkan untuk menjalankan sholat sunat tarawih dan juga membaca Al Quran. Melakukan ibadah dibulan ramadhan banyak ganjarannya disisi Allah Swt. Dengan badan yang sihat dan tubuh yang ceria, in sha Allah kita boleh melaksanakan pelbagai amalan baik di bulan puasa yang akan menjelang. Oleh itu ada baiknya kita membekalkan dan mempersiapkan diri kita dan seisi keluarga dengan sebaiknya. Salah satu yang boleh anda lakukan diantaranya dengan menyediakan bekalan semasa bersahur. Dan membekalkan Set Ramadhan untuk anda dan seisi keluarga agar sentiasa sihat dan bertenaga dalam melakukan aktifiti semasa berpuasa.

Disini kami ingin berkongsi kepada anda minuman kami semasa bersahur. Set Ramadhan untuk seisi keluarga agar tetap bertenaga dan juga ceria walaupun tengah menjalankan ibadah puasa. Semua anggota keluarga boleh berkongsi untuk menikmati set ramadhan ini. Diantara manfaat set ramadhan yang boleh anda dapatkan iaitu :

  • Lecithin

Membantu menurunkan berat badan, mengawal tekanan darah normal, mengemulsikan lemak di dalam darah.

  • Meal Shakes

Mengandungi 24 vitamin dan mineral lengkap untuk memberikan tenaga yang lebih di siang hari dan mengelakkan kelesuan akibat kekurangan vitamin dalam badan. Rasanya sangat enak seperti aiskrim yang memberikan aroma baru pada pengamalnya. Mengandungi “arabic gum” yang baik untuk penghadaman. Atasi masalah sembelit.

  • Energizing Soy Protein (ESP)

Memberikan rasa kenyang lebih lama semasa berpuasa dengan kandungan protein yang semulajadi tanpa bahan pengawet, perisa dan pewarna yang tidak dibenarkan.Pastinya sahur yang hebat dengan mengekalkan rasa kenyang yang berpanjangan.

  • Performanced Drinks

Ianya adalah sejenis minuman yang rasanya seperti oren yang lazat. Membantu mengawal bendalir dalam badan supaya badan tidak mudah dehidrat dan berupaya mengurangkan dahaga di siang hari. Mengandungi elektrolit-elektrolit yang akan memberikan lebih tenaga kepada sesiapa sahaja yang meminumnya.

set ramadhan

Inilah set ramadhan pilihan keluarga masa kini, yang membantu anda sekeluarga berpuasa dengan lancar dan lebih khusyuk. Mudah-mudahan puasa kita  tahun ini lebih bermakna dan lebih mendekatkan diri kita semua kepada Allah Swt. Jangan lewatkan untuk mendapatkan set ramadhan anda ini. Anda boleh terus menghubungi kami di nombor talian yang tertera di bawah. Atau anda boleh terus membuat belian disini. Hanya Klik sahaja pautan dibawah ini untuk memudahkan anda.

Anda boleh mendapatkan Set Ramadhan disini.

Belian secara online guna kad Kredit/Debit ->>Klik Sini Saya Nak  Beli Set Ramadhan

ikut sahaja langkah yang diberi, Web belian adalah selamat dan dilindungi (https :Hyper Text Transfer Protocol Secure (HTTPS) is the secure version of HTTP, the protocol over which data is sent between your browser and the website that you are connected to)

Jika anda tak nak buat order sendiri, anda boleh menghubungi kami untuk buat pesanan/belian.

Pn. Nila/ En. Firdaus

sms/ whatsapp  +60176281787

Anda yang gemar dengan pengkhidmatan Cash On Delivery, kami Pengedar Shaklee Batang Kali menyediakan pengkhidmatan ini di sekitar area Batang kali, Hulu Yam, Rasa, Bukit Beruntung, Kuala Kubu Bharu, Gohtong Jaya dan Genting Highland. Anda boleh terus menghubungi kami untuk membuat pesanan. Barang yang anda pesan akan kami terus hantar ke alamat yang anda berikan. Sangat menjimatkan masa anda. Jangan tunggu lagi, hubungi kami segera di talian yang tertera diatas ya.

Anda nak harga yang special untuk setiap pembelian produk Shaklee ….?? Klik Disini Untuk Join Ahli sekarang

 

 

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

2 Comments to “Set Ramadhan Bantu Seisi Keluarga Lebih Bertenaga Semasa Berpuasa”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam