Gastrik dan Pedih hulu hati, Semua Tentang Shaklee

7 Langkah Mudah Elakkan Kulit Kusam Dan Kering

Mempunyai kulit cantik dan berseri adalah impian semua wanita. Tak ketinggalan juga pada masa ini ramai para lelaki juga turut sama sangat menitikberatkan masalah kesihatan dan kecantikan kulit. Masalah kulit kusam juga terjadi kerana pelbagai faktor diantaranya iaitu gaya hidup dan juga pancaran sinaran matahari. Selain itu juga faktor kurangnya nutrisi dan penjagaan kulit yang tak rapi.

jeragat dan cara atasinya

Banyak faktor yang membuatkan kulit menjadi kusam dan tak berseri, faktor luaran seperti pencemaran udara dan sinaran matahari serta pemakaian produk kecantikan kulit yang tak sesuai dengan kulit.

Wajah nampak kusam jika terdapatnya bintik-bintik hitam, wajah kurang bersih, berjerawat dan juga timbul jeragat. Ada kalanya kulit mengalami pengelupasan. Oleh kerana pentingnya penjagaan kulit wajah, sudah pasti anda perlu oeka terhadap pemakaian alat kosmetik mahupun pemakanan seharian anda agar kulit sentiasa sihat dan cantik.

Diantara langkah yang boleh anda lakukan untuk mendapatkan kulit sihat dan cantik diantaranya iaitu;

  • Menerapkan gaya hidup yang sihat dengan mengamalkan pemakanan yang sihat dan seimbang. Dengan mengamalkan pelbagai makanan yang bernutrisi seperti ikan salmon, kubis, kenari dan biji rami dan lain-lain. Makanan tersebut dapat dijadikan asam lemak alami yang dapat meningkatkan penghasilan kolagen serta meningkat pembentukan sel baru.
  • Mengambil buah-buahan sebagai rutin harian. Pengambilan buah-buahan amat penting untuk keperluan vitamin dan mineral tubuh. Pengambilan buah-buahan banyak mengandungi vitamin c yang dapat membantu mengekalkan dan membuat wajah cantik dan berseri.
  • Tidak merokok, merokok adalah perkara yang amat merugikan kesihatan dan juga membuat kulit anda kusam dan tak bermaya. Jauhi tabiat merokok dan hindari kulit anda daripada terdedah dengan asap rokok.
  • Buat senaman secara konsisten setiap hari. Aktifiti senaman dapat juga membantu anda untuk mengelakkan daripada kulit kusam dan tak bermaya. Sebaman dapat membantu kita untuk mengeluarkan racun dan toksik dalam badan. Selain itu aktif bersenam akan membuat tubuh badan kita santai dan dapat tidur dengan lena. Sehingga masa regenerasi kulit dapat berjalan dengan baik.
  • Tidak menggunakan alat kosmetik yang mengandungi bahan kimia berbahaya. Anda harus peka dan bijak memilih kosmetik untuk perawatan kulit anda.
  • Minum air masak dengan cukup. Pengambilan air masak ini membantu kulit agar sihat dan tak kusam. Salah satu penyebab kulit kusam adalah kurangnya air dalam badan sehingga mengakibatkan dehidrasi. Oleh itu ada baiknya anda mengambil air dengan cukup setiap hari.
  • Menggunakan produk kecantikan dan kesihatan kulit seperti vitamin dan juga perawatan kulit yang selamat. Vitamin penting untuk mendapatkan kulit yang sihat dan cantik. Juga kesihatan tubuh badan secara keseluruhannya.

Selain memperhatikan point diatas, Anda boleh mengamalkan makanan tambahan untuk membantu anda mendapatkan kulit yang sihat dan cantik. Contohnya sahaja pengambilan Vivix, Vita C dan Vitamin E amat bagus untuk kesihatan kulit. Dan juga menggunakan set nutriwhite dari shaklee yang bebas dari bahan kimia berbahaya.

vivix untuk kulit cantik

Vivix kaya dengan antioksidan dan sangat baik untuk kesihatan dan kecantikan kulit. Mwngandungi resvertarol yang 13 kali ganda lebih baik dari resveratrol biasa. Vivix mengandungi ramuan botanik yang istimewa dan semulajadi.

testimoni vivix atasi jeragat

Ini diantara testimoni pengguna yang mengamalkan Vivix dan merasakan kelainan pada kulit yang lebih cerah dan bebas jerawat.

FB_IMG_1464156889688

Set nitriwhite untuk wajah
Set nitriwhite untuk wajah

Set nutriwhite ini sangat sesuai untuk anda yang sukakan kealamian. Set ini sesuai untuk kulit normal dan sangat berkesan untuk bantu anda lebih berseri dan bebas dari kulit kusam. Set nutriwhite ini tahan lama dan menjimatkan wang anda. Rasakan perbezaannya. Kulit lembab dan rasa nyaman. Bebas dari sebarang jerawat dan juga kulit yang kusam. Anda boleh dapatkan set ini untuk jenis kulit anda.

Penjagaan kulit memang harus dititik beratkan agar anda merasa percaya diri dan berkeyakinan dengan apa jua yang anda lakukan. Selain tetap menjaga kebersihan diri dan juga menjaga pemakanan tentunya anda juga boleh mengambil makanan tambahan dan penjagaan kulit yang kami sarankan. Semua set ini tidak mengandungi bahan berbahaya dan selamat untuk anda.

Anda boleh mendapatkan Vivix disini.

Belian secara online guna kad Kredit/Debit ->>Klik Sini Saya Nak  Beli Vivix

ikut sahaja langkah yang diberi, Web belian adalah selamat dan dilindungi (https :Hyper Text Transfer Protocol Secure (HTTPS) is the secure version of HTTP, the protocol over which data is sent between your browser and the website that you are connected to)

Jika anda tak nak buat order sendiri, anda boleh menghubungi kami untuk buat pesanan/belian.

Pn. Nila/ En. Firdaus

sms/ whatsapp  +60176281787

Anda yang gemar dengan pengkhidmatan Cash On Delivery, kami Pengedar Shaklee Batang Kali menyediakan pengkhidmatan ini di sekitar area Batang kali, Hulu Yam, Rasa, Bukit Beruntung, Kuala Kubu Bharu, Gohtong Jaya dan Genting Highland. Anda boleh terus menghubungikami untuk membuat pesanan. Barang yang anda pesan akan kami terus hantar ke alamat yang anda berikan. Sangat menjimatkan masa anda. Jangan tunggu lagi, hubungi kami segera di talian yang tertera diatas ya.

Anda nak harga yang special untuk setiap pembelian produk Shaklee ….?? Klik Disini Untuk Join Ahli sekarang

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam