Semua Tentang Shaklee

Pertanda Rambut Gugur Yang Harus Anda Ketahui

Biasa sekali kalau kita berhadapan dengan kes rambut gugur. Rambut gugur banyak sebabnya. Salah satunya faktor usia ataupun adanya sesuatu penyakit yang membuat rambut gugur. Tak ketinggalan juga kerana pemakaian produk rambut yang mengandungi bahan kimia berbahaya yang menjadikan rambut tak tahan dan menjadi gugur dan rosak.

Rambut gugur
Rambut gugur

Rambut gugur ini tak kenal jantina. Sesiapa sahaja boleh memgalami masalah ini. Contohnya sahaja kanak-kanak yang alami kanser pun boleh alaminya. Ini disebabkan penyakit kanser yang dialami. Bagi orang dewasa yang menginjak umur 30 tahun keatas adakalanya keguguran rambut tidak terkawal, hinggakan menjadikan rambut nipis dan semakin membawa kepada kebotakan.

Rambut gugur
Rambut gugurO

Masalah keguguran rambut tidak lepas dari gaya hidup yang tak sihat. Pemakanan yang tak seimbang menjadi salah satu puncanya. Kurangnya nutrisi dalam makanan. Oleh itu, jangan lah abaikan tentang pemakanan anda kalau anda tak nak jadi botak sebelum waktunya. Rambut adalah mahkota yang berharga dan patut dijaga dengan baik. Kepercayaan diri kita akan berkurang dengan tak langsung kerana terlihat tak sempurna.

CYMERA_20160721_082555

Cara pencegahan awal, anda boleh menukar cara pemakanan dan gaya hidup yang sihat. Serta mengambil makanan tambahan untuk membantu mengembalikan lagi kesihatan anda dan juga memenuhi keperluan zat dan nutrisi dalam badan. Pilihlah shampoo dan penjagaan kulit kepala yang sesuai dan tak mengandungi bahan kimia berbahaya.

Set rambut gugur
Set rambut gugur

Anda boleh mengamalkan Esp, Zinc dan B complex untuk keperluan protein dan b 12. Kerana protein dan b 12 bantu untuk memulihkan kerusakan rambut dan menguatkannya. Juga mengelakkan anda daripada tekanan. Pengambilan shampoo yang selamat dan berkesan seperti set Pro Sante. Memang pilihan yang terbaik kerana tiada mengandungi bahan kimia berbahaya.

set penjagaan rambut prosante

Pengambilan makanan seimbang, menjauhi asap rokok, bersenam, mengambil makanan tambahan, dan memakai perawatan rambut yang betul tentunya akan dapat membantu anda untuk tampil sihat dan mempunyai rambut yang kuat dan sihat. Perawatan dari dalam dan luar tentunya amat diperlukan agar proses mengembalikan kesihatan rambut berjalan dengan lancar.

Jangan tunggu rambut anda menjadi botak dan bermasalah, atasinya masalah anda sekarang juga. Jangan segan-segan untuk menghubungi kami untuk konsultasi terbaik untuk anda. Kami sedia membantu anda untuk pilihan tepat set makanan tambahan terbaik untuk rambut dan juga penjagaan rambut yang sesuai.

Anda boleh mendapatkan set rambut disini, dengan menghubungi kami untuk buat pesanan/belian.

Pn. Nila/ En. Firdaus

sms/ whatsapp  +60176281787

Anda yang gemar dengan pengkhidmatan Cash On Delivery, kami Pengedar Shaklee Batang Kali menyediakan pengkhidmatan ini di sekitar area Batang kali, Hulu Yam, Rasa, Bukit Beruntung, Kuala Kubu Bharu, Gohtong Jaya dan Genting Highland. Anda boleh terus menghubungi kami untuk membuat pesanan. Barang yang anda pesan akan kami terus hantar ke alamat yang anda berikan. Sangat menjimatkan masa anda. Jangan tunggu lagi, hubungi kami segera di talian yang tertera diatas ya.

Anda nak harga yang special untuk setiap pembelian produk Shaklee ….?? Klik Disini Untuk Join Ahli sekarang

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

One Comment to “Pertanda Rambut Gugur Yang Harus Anda Ketahui”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam